• BIST 8728.32
  • Altın 2240.582
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.1296
  • Ankara 5 °C
  • İstanbul 12 °C
  • İzmir 13 °C
  • Giresun 9 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

ŞİMDİ DEĞİL DE NE ZAMAN!

Av.Hakan ÖZBAY

ŞİMDİ DEĞİL DE NE ZAMAN!

ÇOK DEĞERLİ İLÇEMİZ SİYASETÇİLERİ,

NİÇİN PARTİLERE ÜYESİNİZ, YÖNETİCİSİNİZ VEYA BAŞKANSINIZ!

 

Sevgili Şebinkarahisarlılar, çok değerli okuyucularımız,

                Malumunuz güzel memleketimiz Şebinkarahisar, 1933 yılına Türkiye Cumhuriyetine vilayetlik yapmış çok özel bir yöre.1923 yılında Türkiye Cumhuriyetimiz kurulduğunda güzel memleketimiz Karahisar’ı Şarki beş milletvekili ile mecliste temsil edilmiş. Vilayetlik hakkımızın elimizden alındığı 1933 yılına kadar Şebinkarahisar, Alucra, Çamoluk, Suşehri, Mesudiye,Koyulhisar ve  Gölova’yı kapsayan bölgemiz TBMM’de beş vekille temsil edilmiş. Halen ise vilayetimiz Giresun TBMM de dört milletvekilliği ile temsil edilmekte.

               Yöre insanımız için makus kaderimizi başlatan vilayetlik hakkımızın elinden alındığından bu yana geçen 92 yıllık cumhuriyetimizin demokrasi tarihinde vilayetimiz Giresun’un siyasetinde en son 17. Yasama döneminde (1983-1987) değerli büyüğümüz ve hemşehrimiz Sayın Hasan Vamık TEKİN Bey bir Şebinkarahisarlı olarak Giresun milletvekilliği görevi yapmış. O tarihten sonraki süreçte en son yakın dönemde İstanbul Milletvekili olarak görev yapan Şebinkarahisarlı milletvekili hemşerilerimiz dışında görev alan bir Şebinkarahisar’lı maalesef göremiyoruz.Ben şahsen bunun çok büyük bir eksiklik olduğunu düşünüyor ve bu sonucu kabullenemiyorum.

                Bu yazıyı 7 Haziran’da yapılan milletvekilliği genel seçiminden önce yazmayı planlamış ve yoğunluktan kaleme alamamıştım.Güzel ilçemiz Şebinkarahisar’da ülkemizin tüm siyasi partilerinin temsil edildiği demokrasinin yerleştiği güzel bir siyaset ortamı mevcut.Bu çerçevede Şebinkarahisar’da yaşayan ve memleketimizin ağır ve zor şartlarında bir yandan geçim telaşesi ile uğraşıp bir taraftan da benimsemiş olduğu siyasi görüşleri çerçevesinde partilere üye olarak, yönetici olarak, ilçe başkanı olarak geçmişten bu güne siyasetle uğraşan veya uğraşmak isteyen  çok değerli dostlarımız var.Bu şekilde gerçek manada siyaset yapmak isteyen, memleketimizin sorunları için tamamen samimi niyetlerle bu işe girişenlerin emeklerine sağlık.Ürettikleri hizmetler için teşekkür ederiz.Keşke çok daha fazla insanımız siyasetle ilgili olsa ve memleketin meselelerinin çözümü için gayret etse.Bu yazı ile dile getirmek istediğim ve vermek istediğim mesaj ise çok açık ve net.

               İlçemizde kurulu bulunan siyasi parti ilçe başkanlıklarının bünyesinde  başkanından, ilçe yöneticisine ,üyelerine ve sempatizanlarına  kadar çok değerli ve donanımlı değerlerimiz var.Ya da ilçemizde yaşayan, kamu ya da özel sektörde aktif çalışan veya emekli olup köşesine çekilen veya değişik meşgaleleri olan çok donanımlı büyüklerimiz, dostlarımız var.Ben ilçemizde mevcut bu potansiyel insan kaynağımızın aktif siyasetten uzak durmasına çok üzülüyorum.Şebinkarahisar’ımızın geçmişten bu güne gelen ve hala çözüm üretilemeyen tüm sorunlarının çözüm yollarının başında siyasi anlamda gücünün ve temsil yeteneğinin artmasında yattığını düşünüyorum.Bu nedenle de siyasi görüşleri ne olursa olsun özelde ilçemizin genelde ülkemizin sorunları ile ilgili olarak duyarlı olmaya, düşünmeye, konuşmaya, siyaset üretmeye davet ediyorum.Bu şekilde oluşacak aktif bir kamuoyunun yansımalarının çok faydalı olacağını düşünüyorum.

             Ben birçok kez de özel sohbetler de paylaşmışımdır. Keşke 7 Haziran seçimleri öncesi aday adaylık sürecinde , ilçemizdeki iktidar veya muhalefet fark etmez , siyasi partilerin her birinden kendine güvenen, medeni cesareti olan ve siyaseti gerçek anlamı ile idrak edip memleketin sorunlarını  çözmek için çalışmak isteyen başkan, yönetici, üye veya sempatizan en az beş değerimiz aday adayı olarak Giresun’daki il başkanlıklarına giderek milletvekilliği aday adaylığı müracaatında bulunsalardı.Bu şekilde Şebinkarahisar’ın değerlerinin bizleri TBMM de temsil etmek için iktidar muhalefet fark etmez, kararlı ve görev almak istediğini ortaya koyarak güzel bir mesaj verilebilirdi.Bu konuda Şebinkarahisar’da yaşamamasına rağmen genç yaşında uzun yıllardır siyasetle uğraşan memleket sevdalısı hemşehrimiz Bora Kılıç  güzel bir örnek ve  rol modeldir.Genç yaşından bu yana yürüttüğü başarılı ticari yaşamı yanında cemiyet hayatında ve siyasette verdiği aktif mücadele ile mensubu olduğu partisinin üçüncü sıra milletvekilliği adaylığını elde edebilmiştir.Şebinkarahisarlı genç bir arkadaşımızın Giresun’da adaylık için müracaat eden 19 aday adayının içinden sıyrılarak 3. Sıra adaylığını elde etmesini ben çok önemsiyorum.Siyasetin uzun soluklu bir maraton misali olduğu gerçeği karşısında , hizmet sevdalısı tüm hemşerilerimizin de aday adaylığı müracaatında bulunarak mücadele etmesi gerektiğini düşünüyorum.

           Şebinkarahisar’da siyasetle uğraşan, ilçe başkanı, yönetici, üye veya sempatizan veya siyasetle uğraşmak isteyen değerli dostlarım, görüşünüz, düşünceniz veya partiniz ne olursa olsun, lütfen cesaretli olun ve vilayetimiz Giresun’a giderek aday adayı olun ve ilçemizin TBMM’de temsil edilmesi için talepte bulunun.Partilerin kapısını aşındırarak adaylık talebinde bulunanların sizlerden hiçbir fazlası yok. Tek farkları ısrarla yönetmek ve seçilmek için talepte bulunmaları.Bu şekilde parti ayrımı olmaksızın Şebinkarahisar’lı siyasetçilerimiz ne kadar fazla aday adayı ile talepte bulunursa , ilçemizin şansı o kadar fazla olacaktır.

          1 kasım 2015’te ülkemizde milletvekilliği genel seçimleri yapılacak olup, yeniden aday adaylık süreci başlamak üzeredir. İlçemizdeki siyasi parti ilçe başkanlıkları bu konuyu dikkate alıp acilen yapacakları hazırlıkları ile kendi bünyelerinden aday adayları çıkararak kamuoyu ile paylaşmalı ve Şebinkarahisar’ın değerlerinin temsil kabiliyetini ve yeteneklerini ortaya koymalıdırlar.Zararın neresinden dönebilirsek kardır.  Şimdi değil de ne zaman!

 

Selam, sevgi ve saygılarımla.

     

                                                                                                                    AV.HAKAN ÖZBAY

Bu yazı toplam 2053 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.