• BIST 10268.58
  • Altın 2419.191
  • Dolar 32.2363
  • Euro 34.7926
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 16 °C
  • İzmir 21 °C
  • Giresun 15 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

BİR MÜJDELİ PROJE DAHA HAYATA GEÇİYOR

Av.Hakan ÖZBAY

 BİR MÜJDELİ PROJE DAHA HAYATA GEÇİYOR !

BİRLİKTE HAREKET ETMENİN FAYDALARI.

BAKANLIK , STK VE ÜNİVERSİTE İŞBİRLİĞİ İLE ÖRNEK CEVİZ ORMANI PROJESİ

 

Saygıdeğer Okuyucularımız,

Son yazımızda geleceğe dair umutlu olmamızı ve enseyi karartmamızı gerektiren mesajlarımızı teyit eden güzel bir gelişmeyi sizlerle paylaşmak istiyorum.

                           2013 yılında, Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneğinin Yönetim kurulu görevine geldiğimizde dile getirdiğimiz, İstanbul’da kurulu ana derneklerimizin oluşturduğu çatı ile İSTANBUL ŞEBİNKARAHİSAR SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI PLATFORMU ünvanı ile birlikte çalışalım ve ortak projeler geliştirelim önerimizin faydaları bir bir ortaya çıkıyor.2013 yılı başından bu yana oluşturulan platformun memleketimiz ve camiamız için birçok başarılı projeye imza attığını görmek bizlerin geleceğe dönük umutlarını artırıyor. Yüksek Okullarımıza hep birlikte kurulan Gıda Teknolojisi Laboratuarı ve Hastanemize başata güneş enerjisi sistemi olmak üzere yapılan tüm yatırımlar bunlardan birkaç örnek. Bundan sonraki süreçte de İstanbul Şebinkarahisar Vakfı, Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneği, Şebinkarahisarlı Sanayici ve İşadamları Derneği, Şebinkarahisar Kültür ve Dayanışma Derneği ve birlikte çalışılan köy ve mahalle derneklerinden oluşan bu platformun temsilcileri geleceğe dönük daha da gayret göstermeliler.

                           2013 yılı başında camiamızın ve memleketimizin tüm sorunlarını iletmek adına oluşturulan bu platform adına kabinedeki tüm bakanlıklardan randevu talep etmiştik. Bu taleplerimiz kapsamında Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile, İstanbul’da Orman ve Su İşleri Bölge Müdürlüğünde verdiği randevuda heyet olarak uzun bir görüşme yapmış ve Şebinkarahisar’ın orman ve su işleri bakanlığı ile ilgili taleplerini iletmiş, projelerimizi paylaşmıştık. Yöremizi her yönü ile çok iyi bilen Sayın Bakan yapılan görüşmede bizzat ilgili daire başkanlıkları ve müdürlükleri arayarak talimatlarını vermişti. Yapılan görüşmelerin verimliliğinin yansıması ise Sayın Bakanı Feshane Giresun Günlerinde standımızda ağırladığımızda devletin temsilcisi olarak “ŞEBİNKARAHİSAR’I CEVİZ DÜNYASI YAPACAĞIZ.”  ifadeleri ile verilen mesajdır.

                         Bu görüşmede dile gelen konulardan biri ise Sayın Vakıf Başkanımız Avni İşcan Beyin fikir babalığını yaptığı ,Vakfımızca alt yapısı hazırlanan , Orman Mühendislerine teknik projesi hazırlatılan ,Şebinkarahisar’da birkaç yerde tespiti yapılan Orman Arazilerinde Özel Ağaçlandırma kapsamında Şebin Cevizi Ormanları oluşturma projesiydi.Sayın Bakanın büyük önem ve destek vererek huzurumuzda vermiş olduğu talimatlarla sağlanan destekle birkaç kez de Ankara’da Orman ve Su İşleri Bakanlığında ve Orman Ve Su İşleri Genel Müdürlüğünde görüşmeler yapılarak proje de büyük aşama kaydedilmişti.Bu projelerden ilki olan Tamzara Mahallesi sınırları içindeki 67.200m2 lik alanda ÖZEL AĞAÇLANDIRMA kapsamında gerekli olan izinler 15.09.2014 tarihinde alınmıştı.Uzun uğraşlar sonucu bürokratik prosedürlerin tamamlanmasından sonra müjdeli bir gelişme olarak bahse konu alan 08.06.2015 tarihi itibari ile İstanbul Şebinkarahisar Vakfına teslim edilmiştir.Artık bu özel projede saha çalışmaları kısa süre içinde başlayacak.

                         İstanbul Şebinkarahisar Vakfımıza 49 yıllığına tahsis edilen 67.200 m2 lik bu alanda hazırlanan projenin paydaşları Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Ordu Ziraat Fakültesi ve İstanbul Şebinkarahisar Vakfıdır.Proje Ortaklarından devlet –bakanlık sahayı temin etmiş olup  ve ayrıca bu alanın zemini dikime hazır hale getirip bu  halde teslim edecek olup, diğer ortak Ordu Ziraat Fakültesi ise projeye uzmanlıkları kapsamında ormanın kuruluşundan itibaren projenin sonuna kadar  danışmanlık hizmeti verecektir. Yine bu projeyi memlekete bir vefa projesi olarak başından bu yana takip eden İstanbul Şebinkarahisar Vakfı ise teslim edilen sahalarda ihtiyaç duyulacak fidanları temin ederek dikimini ve başlayan 49 yıllık süreçte imzalanan protokoller kapsamında yükümlülüklerini yerine getirecektir. Bu tarihe kadar belli bir oranda maliyeti oluşan bu özel proje için bundan sonraki süreçte de tüm camianın vakfımıza desteğine ihtiyaç duyulacaktır. İki yıllık kararlı bir takiple saha teslim aşamasına getirilen bu projenin benzerlerinin uygulanabileceği birkaç farklı daha büyük alan daha tespit edilmiş vaziyettedir. Ama öncelikle “şeblediğimizi boyama” tabirinden hareketle, ele alınan ve prosedürleri tamamlanan bu ilk projeyi herhangi bir aksamaya uğramadan hayata geçirmemiz gerekiyor.

                 Sevgili okuyucularımız, Orman ve Su işleri Genel Müdürlüğüne bu proje ile ilgili olarak yaptığımız ziyaretlerde Sayın Genel Müdür ülke genelinde özel ağaçlandırma projeleri ile ilgili hiçbir STK’nın müracaatının olmadığını tek örneğin vakfımız olduğunu söylediğinde memleketimizle ve insanımızın aydınlık yönü ile bir kez daha gurur duydum. Kuruluşundan itibaren istikrarlı bir şekilde çalışmalarını yürüten güzide vakfımız camiamızın diğer STK’ları ile birlikte yüz aklarımızdan biri olmaya devam ediyor.

              Vakfımızın bu özel projesindeki maliyetleri karşılaması için, sadece vakıf üyeleri ve yöneticileri değil, tüm camiamızın bu projeye en üst seviyede destek vermesi gerektiğini düşünüyorum. Projenin aksamadan hayata geçmesi ile bakanlık nezdinde rüştümüzü ispat etmiş olacağız. Bu sonucu aldığımızda da tüm Şebinkarahisar STK’ları olarak Orman ve Su İşleri Bakanlığından benzer projeleri uygulamak için gerekli güven ortamı tesis edilmiş olacaktır. Bu proje gurbette faaliyet gösteren tüm STK’larımıza da ilham kaynağı olacaktır. Projenin başlangıcında sahaların hazırlanması, fidanların dikimleri, bakımları ve sonrasında yapılacak tüm işlerde yöremiz insanının istihdam edilecek olması da şahsımı heyecanlandıran yönlerinden biridir.

              Saha teslimi yapılan alanda, Şebinkarahisar Orman İşletme Müdürlüğü tarafından yaz döneminde alanın zemini projeye uygun olarak dikime hazır hale getirilip, sınırları çitle koruma altına alındıktan sonra sonbahar’da Bakanlık Yetkilileri, merkezi ve yerel yöneticilerimiz,  Üniversite Camiası ve tüm sivil toplum kuruluşlarımızın katılımı ile ceviz fidanları tertip edilecek bir törenle toprakla buluşturulacaktır. 

                Memleketimiz Şebinkarahisar için, devlet-bakanlık,  üniversite ve STK işbirliği ile yapılan  en özel projelerden biri olan ŞEBİN CEVİZİ ÖZEL AĞAÇLANDIRMA PROJESİ’inin fikir babalığını yapan, memleketimiz için sürekli düşünen, proje üreten emektar vakıf başkanımız Sayın Avni İşcan’ın şahsında tüm yönetim kurulumuza ve bu projede en ufak emeği geçenlere şahsen şükranlarımı sunuyorum. Gün , büyük emek ve mesailer harcanarak bu safhaya gelen bu örnek projeye birlik ve beraberlik içinde madden ve manen destek verip hayata geçirme günüdür.  

              Gelecekte hep birlikte dikimini gerçekleştirerek emek vereceğimiz bu güzel ceviz ormanında çocuklarımızla, torunlarımızla ceviz hasadı yapma hayali ve temennisi ile.

img-20150628-wa0016.jpgimg-20150628-wa0017.jpgimg-20150628-wa0015.jpgimg-20150628-wa0018.jpgimg-20150628-wa0019.jpgimg-20150628-wa0020.jpgimg-20150628-wa0021.jpg

                                                                                        Selam, sevgi ve saygılarımla.

                                                                                            AV.HAKAN ÖZBAY

Bu yazı toplam 2752 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.