• BIST 8718.11
  • Altın 2247.662
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1788
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 9 °C
  • İzmir 8 °C
  • Giresun 9 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

AV.HAKAN ÖZBAY YAZDI “GÂVURUN MERMİSİ BİZE İŞLEMEZ”

AV.HAKAN ÖZBAY YAZDI “GÂVURUN MERMİSİ BİZE İŞLEMEZ”
ŞEBİNHABER KÖŞE YAZARLARINDAN AVUKAT HAKAN ÖZBAY YAZDI AV.HAKAN ÖZBAY YAZDI “GÂVURUN MERMİSİ BİZE İŞLEMEZ”

DAMARIMIZA BASMAYIN,

GEÇMİŞTE OLDUĞU GİBİ, ŞİMDİ DE AYNI GÖNÜLLÜ RUH VE HEYECANLA HAZIRIZ.

“GÂVURUN MERMİSİ BİZE İŞLEMEZ”

AFYON, İSCEHİSAR, DOĞANLAR KÖYÜ, GİRESUN ŞEHİTLİĞİ

GİRESUN STK’LARI MÜDAFAİ HUKUK VE KUVAYI MİLLİYE CEMİYETLERİNİN KESİNTİSİZ DEVAMIDIR.

                   Annemin Babası merhum dedem Abdülkerim Eraslan’a sağlığında erişemedim,  ben doğmadan önce vefat etmişti. Allah gani gani rahmet eylesin. Dedem rahmetli memlekette Kerim Ağa ismiyle tanınırdı. Ailemden çocukluğumda cennet mekân dedemin İstiklal Savaşı Gazisi olduğunu öğrendim. Babam milli ve manevi değerlere bağlı bir köy öğretmeni olarak bizleri yetiştirdiği için dedemin gaziliğini, katıldığı savaşları ve kurtuluş savaşlarını sorardım. Dedemi babamın, annemin anlatımlarından tanıyabildim. Dedemin İstiklal Madalyası beratı ortaya çıktığından bu yana tüm aile bireyleri olarak büyük bir gururla evlerimizde işyerlerimizde bu hatırayı saklarız.

                      Dedem ülkemizin maalesef değeri yeterince bilinmeyen ve itibarı iade edilmeyen en önemli milli kahramanlarından ve Giresun’un yetiştirdiği en önemli şahsiyetlerden biri olan merhum cennetmekân milis Yarbay Topal Osman Ağa’nın süvarilerinden biriymiş. Çok iyi at yetiştiren ve binen dedem çevik bir süvari olarak yetmişli yaşlarında, şapkasını atıyla giderken yere atar ve atını koşturup bu şekilde eğilip yerden alırmış. Babam canlı bir tarih olan dedemle sohbetlerinden dedemin büyük bir heyecanla ağlayarak babama naklettiği bir anıyı okuyucularımızla paylaşmak istiyorum.

                     Topal Osman Ağa’nın 42. ve 47. Gönüllü Giresun Alayları ile birlikte katıldıkları savaşlardan birinde, savaşın o yoğun ortamında Yarbay Topal Osman Ağa aba zıpkalı askerlerini cesaretlendirmek için şöyle yaparmış. Saldırıları başlatmadan önce her zaman öne geçerek askerine hitap eder ve gömleğini yırtarak göğsünü meydana çıkarır ve en önde düşmana saldırır ve şöyle bağırırmış “ GÂVURUN MERMİSİ BİZE İŞLEMEZ” İşte böyle bir cesaretle düşmana saldıran komutanlarının ardından aba zıpkalı milis kıyafetli gönüllü Giresun Alaylarının askerleri düşmanı darmadağın ederlermiş. Balkan savaşları ile başlayıp, büyük taarruzla sonuçlanan savaşlar sürecinde tüm savaşlarda, isyanlarda devletimizin bekası, milletimizin birliği için mücadele eden dedemin komutanı Gazi Milis Yarbay Topal Osman Ağa, Giresun Kalesindeki makamında bir sembol olarak tüm Giresunlulara gereken mesajı kesintisiz vermeye devam ediyor. Anlayanlar bu mesajı almaya devam ediyor.

                     Babam dedemi vefatından önce Giresun’a gezmeye götürür ve kaleye çıkararak komutanı Gazi Milis Yarbay Topal Osman Ağa’nın kaledeki mezarına ziyaret yaparlar. Merhum dedem komutanının mezarına kapaklanarak saatlerce ağlar ve dua eder. Babam dedemi komutanının mezarından zor ayırabilir. İşte Türkiye Cumhuriyetinin temelindeki milli ruh budur. Kurtuluş günü olmayan Giresun’un uşakları Yunan’ın İzmir’e işgale başladığında ilk tepkiyi nasıl verdilerse aynı ruhu tabanda koruyorlar.

                      47. Alayı oluşturan Gazi Topal Osman Ağa’nın uşakları Afyon İscehisar Doğanlar Köyünde büyük taarruz öncesi meydana gelen hayati çarpışmalarda da savaşın seyrine damga vurmuşlardır.Afyon’da bulunan Giresun Şehitliğine daha önce gerçekleştirmediğim ziyareti bu yıl büyük bir heyecanla gerçekleştirme fırsatını yakaladım.. 15 Giresunlu kahramanın medfun bulunduğu şehitlik ortamında büyük bir manevi haz ve huzur buldum. Giresun Federasyonu Başkanı Sayın Hasan Turan ve ekibinin büyük bir özveri ile organize etmeye çalıştığı bu anma programından şahsen çok etkilenip Giresun’un tüm şehit ve gazilerinin ruhaniyetini hissetme imkânı yakaladık. Anma programına bizleri götüren Şebinkarahisar Sivil Toplum Kuruluşları Platformunun temsilcisi olan vakıf ve derneklerimizin değerli başkan ve yöneticilerini özveri ve gayretlerinden ötürü tebrik ediyorum. Şebinkarahisar Heyeti olarak bu anma programına dört otobüs dolusu hemşerimizle birlikte katılmak çok gurur vericiydi. Ben Federasyon Başkanımız Sayın hasan Turan, Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneği Başkanımız Sayın Mehmet Şimşek, Şebinkarahisarlı Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanımız Sayın Bora Kılıç ve İstanbul Şebinkarahisar Vakfı Başkan Vekili Sayın Mustafa Koca ve yönetim kurulu üyelerine, gençlik kollarına, kadın kollarına ve tüm emeği geçenlere ve katılımcılara da teşekkür ediyorum.

                      Saygıdeğer Okuyucularımız, bu şehitlik tüm Giresun’un şehitliği olmasına ve bu anma Zafer Haftası kapsamında her yıl yapılmasına rağmen Giresun’umuzun tüm ilçelerinin bu anmaya gereğince katılım gösterdiği maalesef söylenemez. Yine büyük bir özveri ile hazırlanan bu özel anma programında gözlerim Giresun Valisini, Giresun Merkez ve İlçe Belediye Başkanlarını ve Giresun Milletvekillerini de aradı ama nedense hiçbirini görebilme imkânı bulamadık. Bu programa İstanbul’dan katılan ve şehitliğin imar ve inşasına destek veren Zeytinburnu, Bağcılar ve Eyüp ilçelerimizin Giresunlu Belediye Başkanları da katılımda bulunarak üzerilerine düşen vazifeyi yerine getirmişlerdir. Yine bu anma programına Doğankent’ten heyeti ile katılan Doğankent Belediye Başkanımızı Sayın Haşim Birol Tekin’e özellikle teşekkür ediyorum. Bu katılımı ile Giresun’un diğer tüm belediye başkanlarına örnek olduğunun altını çiziyorum. Yine bu güzel programda İstanbul’dan katılan Giresunlu değerli belediye başkanlarımız yanında Doğankent Belediye Başkanımıza da söz verilmemesini manidar bulduğumu belirtmek istiyorum. Giresun Federasyonu yönetimindeki ilçe temsilcilerinin de katılım noktasında eksiklik gösterdiği bu anma programı Sayın Hasan Turan’ın oluşturduğu enerji sayesinde 50 otobüs ve yüzlerce özel aracın katılımı ile en az beş bin kişinin katıldığı özel bir programa dönüştü.

                      İçerik olarak çok özel hazırlanan programla birlikte şehitliğimizin manevi ortamında aziz şehitlerimizi gözyaşları içinde anmanın mutluluk ve huzurunu yaşadık. Şahsen ben o ortamda Giresun’un çok özel bir yer ve Giresunluların da çok özel insanlar olduğunu ve ülkemizin, milletimizin her türlü sıkıntılı anında gönüllü oluşumlarla her zaman insiyatif almaya hazır olduğunu bir kez daha iç dünyamda teyit etme fırsatı yakaladım. Giresun’un 42. Ve 47. Gönüllü Alayları gibi aynı gönüllük esası ile çalışan Giresun Sivil Toplum Kuruluşları, devletle işbirliği içinde şehitlerine sahip çıkarak bu devletin mayası olduğunu açık bir şekilde ortaya koymuştur. Giresunlunun yerelde veya gurbette kurduğu gönüllü hayır kuruluşları bu hassasiyetleri ile ülkemizin ve milletimizin terör, savaş vs her türlü sıkıntısında, doğasında bulunan bu ruhla aynen kuvay’ı milliye veya müdafaa i hukuk cemiyetleri gibi insiyatif almaya devam edecektir.

                    Şehitlerimizin, gazilerimizin ruhlarını incitmemek için, millet olmanın gereği olarak lütfen aynı ruh ve hassasiyetle birbirimize daha sıkı sarılıp, tek yumruk olup, bu aziz vatana sahip çıkalım.

img-20150907-wa0017.jpgimg-20150907-wa0019.jpgimg-20150907-wa0021.jpg

img-20150907-wa0024.jpg

img-20150907-wa0025.jpgimg-20150907-wa0026.jpgimg-20150907-wa0028.jpgimg-20150907-wa0027.jpg

                                                                                SELAM, SEVGİ VE SAYGILARIMLA.

                                                                                               AV. HAKAN ÖZBAY

Bu haber toplam 7998 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.