• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 14 °C
  • İzmir 16 °C
  • Giresun 16 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

Şebinhaber Sordu Akparti Şebinkarahisar İlçe Başkanı Ahmet BÖLÜK Cevap

Şebinhaber Sordu  Akparti  Şebinkarahisar İlçe Başkanı Ahmet BÖLÜK Cevap
Şebinhaber Sordu Akparti Şebinkarahisar İlçe Başkanı Ahmet BÖLÜK Cevapladı.

Şebinhaber Sordu  Akparti  Şebinkarahisar İlçe Başkanı Ahmet BÖLÜK Cevapladı.

 

Sizi tanıyabilir miyiz? Ahmet Bölük Kimdir?

1964 Şebinkarahisar Gürpınar köyünde doğdum. Şebinkarahisar da ikamet etmekteyim. İlçe de esnaflık yapmaktayım. Evli, 3 çocuk babasıyım. Şebinkarahisar Ak parti ilçe başkanlığını yürütmekteyim.

 

Ak Parti ilçe başkanlığı görevini kaç yıldır yapıyorsunuz?

Ak partinin Şebinkarahisar kurucu üyesiyim. Adalet ve Kalkınma Partisi Başkanlığını 1.5 yıldır yapmaktayım. Geçen dönem il genel meclis üyeliği yaptım.

 

Ak parti ilçe başkanı görevinin dışında ne işle meşgulsünüz?

Şebinkarahisar da esnaflık yapmaktayım.

 

Gelelim Şebinkarahisar'a Şebinkarahisar denilince neler hissediyorsunuz?

Şebinkarahisar doğduğumuz, büyüdüğümüz ve uğruna mücadele verdiğimiz ilçemizdir. Devlet imkânlarının fazla gelmediği ve bu nedenle sürekli göçe zorlanarak kan kaybeden ilçemize bu dönemde merkezi hükümetin ve iş adamlarımızın yatırım yapmalarını sağlayarak şehrimizi şenlendirmek için var gücümüzle çalışıyoruz.

 

Yerel seçimler öncesi teşkilatınız ne gibi çalışmalar yaptı, belediye başkan adayını belirleme kriteriniz neydi? Sayın Şahin Yılancı'yı belediye başkan adayı olmayı nasıl kararlaştırdınız? Bu süreci değerlendirebilir misiniz?

 

 İyi bir örgütlenme ile ilçe halkımızı dürüst ve tarafsız yöneteceğimize inandırdık. Bu amaçla da benden önce ilçe başkanımız olan, ticareti uğraşan insan psikolojisini iyi bildiğine ve seçildiği zaman belediye imkânlarını vatandaşımıza adaletli dağıtacağına,  ilçemizi daha yaşanır hale getireceğine inandığımız Sayın Yınacıyı aday gösterdik.

 

Yerel seçimlerde en güçlü rakibiniz kimdi?

 

Tabiî ki seçimlerin sonucu sandıkta belli olur. O dönemde diğer tüm adaylar rakibimizdi. Halkımıza teşekkür ederiz, sandıktan bizim adayımız birinci çıktı.

 

Sonuç olarak halk iradesini sandığa yansıtarak sizin partinizin adayı olan Sayın Şahin Yılancı'yı destekleyip beş yıllığına belediye başkanı yaptı. Buna nasıl değerlendiriyorsunuz?

 

Olumlu değerlendiriyorum. Halkımız iradesini sandığa yansıttı. Memleketimize hayırlı olsun. İlçemiz misyonuna yakışır hizmetler veriyor, inanıyorum ki daha büyük projeler gerçekleştirecektir.

 

Şebinkarahisar halkının sizi desteklemesi için ne gibi çalışmalar yaptınız? Seçim sürecinde Şebinkarahisar halkına verdiğiniz sözler nelerdi?

 

Halkımıza merkezi hükümetle yerel yönetim ilişkilerini en üst seviyeye getirerek, ilçemizi daha yaşanır hale getireceğimizi ve partili partisiz herkese aynı mesafede hizmet vereceğimizi belirttik. Bunu da yapılan hizmetlerle açıkça göstermekteyiz. Verdiğimiz sözler Suşehri Şebinkarahisar arasındaki yolumuzun yapılması, şehrimizin giriş ve çıkışındaki 8.5 km bölünmüş yolumuzun yapılması, bölge hastanesinin yapılması, şehir merkezindeki elektrik şebekemizin yer altına alınması, sosyal güvenlik kurumunun ilçemize açılmasıdır. 1.5 yıllık kısa sürede verdiğimiz bu sözlerden hasta hana projemizi, bölünmüş yol projemizi, elektrik şebekemizin yer altına alınması projemizi ve sosyal güvenlik kurumunun ilçemize açılması işlemini gerçekleştirdik. Suşehri Şebinkarahisar arasındaki yol sözümüz ise, yol yapım projesini 2011 yılında yatırım programına aldıracağız ve başlatacağız. Sayın Bakanımızın söz verdiği Giresun yolu tünelinin takipçisiyiz.

 

Sayın başkanım yerel seçimler yapılalı bir yılı aşkın bir zaman geçti. Bir yılı aşkın bir zamanda Şebinkarahisar'a neler yapıldı? Neler yapılamadı?

 

Sayın Belediye Başkanımız 2009 yılına ait çalışmalarını slayt gösterisi ile halkımızla paylaştı. Başkanımızın bu objektif davranışı halkımız tarafından çok olumlu karşılandı.

Şebinkarahisar halkının en büyük sıkıntılarından bir tanesi hiç şüphesiz hastanesi. Bir türlü yeterli doktor ve uzman doktor olmamasının yanında yeterli cihazlarında hastanemizde olmamasından dolayı birçok hastanın civar il ve ilçelere sevk edildiğini biliyoruz? Bu dönem hastanemiz 11-12 uzman doktoruyla en güzel hizmeti vermekte. Artık çok acil bir durum olmadıkça ambulansların siren sesi duyulmamaktadır. 75 Yataklı modern hastanenin de inşaatı devam etmekte 2011 Ağustas ayında hizmete açılacaktır.  Hayırlı olsun.

 

Sayın başkanım önümüzdeki eğitim ve öğretim yılında Fevzi Kıraç UBYO'luna öğrenci alınacak mı? Önceki dönemde öğrenci alınacağı söylenmesine rağmen yanlışlık oldu gerekçesiyle öğrenci alınamamıştı. Bu konuda yine Şebinkarahisar hayal kırıklığına uğrayacak mı?

Bu dönem Fevzi KIRAÇ UBYO'luna öğrenci alınmıştır. 4 program 200 öğrencisiyle eğitim öğretime başlayacaktır. Bu konu çok polemik haline getirildi, lafın özü bu konuda emeği geçen başta milletvekillerimize, sivil toplum örgütlerine ve binamızı yaptıran Feyzi Kıraç Beyefendiye teşekkür ederim. Bu konunun farklı bir önemide şudur. Şebinkarahisar MYO 1997 yılında kuruldu. Bu yüksek öğrenimin ilçemizdeki ilk adımıdır. İkinci adım Uygulamalı bilimler yüksekokuludur. Üçüncü adım fakülte olacaktır. Bu üç adım sonucunda Şebinkarahisar üniversitesini kuracaktır. İkinci adımı atığımız için mutluyuz. Üçüncü adım olan fakülte için gereken ne ise yapılacaktır.

 

Seçim öncesi Cumhuriyet Meydanında Ulaştırma Bakanı Sayın Binali Yıldırım'ın Eğribel'e tünel yapılacağı sözünü vermişti. Bunun yanında Giresun Milletvekili Nurettin Canikli de her konuşmasında Eğribel'e tünel yapılacak diyor. Bu konuda Şebinkarahisarlılar olarak pekde birşey yapıldığını göremiyoruz. Bu işin aslı asdarı nedir? Yapılacak mı yapılmayacak mı?

 

Sayın Ulaştırma Bakanımız Binalı YILDIRIM tünel sözünü tüm Şebinkarahisarlılara verdi. Bunun üzerine bölgeden tünelin etüt projelerini istendi, projeler gönderildi ve bizlerde bu konunun üzerinde durarak çalışmaları takip ediyoruz ve çalışmalar sürüyor. Çalışmalar hakkında sizleri ilerleyen zamanlarda bilgilendireceğiz.

 

Sayın başkanım eğribel'e tünel yapılması meselesini neden sadece Şebinkarahisar'ın meselesi gibi görmek isteniyor?

 

Eğribel tünelini yalnızca ilçemizin (ŞEBİNKARAHİSAR) meselesi olarak görmüyoruz. Tünel ve yol yapılırsa Doğu Karadenizi İç Anadolu'ya ve Akdenize bağlayacak en kısa geçiş bölgesi olduğu için ticaret ve turizmi canlandıran yol olacak, Giresun Limanı işler hale gelecek,  ilçemizi büyük bir şekilde canlandıracağına inanıyoruz ve çalışmaları yakından takip ediyoruz.

 

Şehir merkezinde yol çalışmaları ne durumda?

Belediyemiz ilçe merkezinde sökülen ve yapılamamış yolların yapımına başlandı, bir sorun yok.

Bölünmüş yolumuz yapımı ise hızlı bir şekilde devam ediyor yılsonuna kadar bir aksilik olmadığı sürece biteceğine inanıyor , titiz bir şekilde takip ediyoruz.

 

Sayın başkanım, Şebinkarahisar'ın tekrar il olması için meclise teklif verildi. Bu teklifi destekliyor musunuz?

 

İllik konusu bizim yıllardır özlemimiz. Destekliyoruz çalışmalarımızda sürüyor.  Ama daha önceden Şebinkarahisar'ın il olması gündeme geldiği zaman, il olmaması için grup kararı alan ve oy vermeyen MHP li kardeşlerim şimdi ne oldu da önerge veriyorlar.

İlçemizin illik konusu zaten bizim gündemimizden hiç düşmedi, bununla ilgili çalışmalarımız, görüşmelerimiz sürüyor,  bunu her zaman belirtiyoruz, inşallah bu sevinci hep beraber yaşarız.

 

Şebinkarahisar Meslek Yüksekokul'u için yapılacak lojman konusunda da bilgi verebilir misiniz?

Lojman için yerleşke içinde uygun yerin tesbiti yapıldı. Bir miktar yardım toplandı ve inşaatın temelini attık. Burada sayın Kaymakamımız ve Belediye Başkanımız İstanbul'a giderek yardım topladılar. Kaymakamımız ve Belediye Başkanımıza desteklerini esirgemeyen Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneğine, Şebinkarahisar Vakfına,  Şebinkarahisar İş Adamları Derneğine, iş adamlarına, esnaflarımıza ve köy dernek başkanlarına çok teşekkür ederim.

 

Şebinkarahisar dernekleri ve sivil topluk kuruluşlarını çalışmalarını nasıl değerlendiriyorsunuz? 

Derneklerimiz ve sivil toplum örgütlerimizin çalışmaları gayet yerinde ve olumlu buluyoruz. Memleketimiz için kim taşı taş üstüne koymak istiyorsa biz her zaman destekliyoruz, desteklemeye devam edeceğiz. Güzel çalışmalar yapıyorlar.

 

İstanbul Feshanede gerçekleştirilen Giresun Günleri festivalinde Şebinkarahisar gerçekten bir numara mıydı?

Düzeni, ikramı, oyuncuları ve çalgıcıları ile büyük ilgi gördüğünü yetkililerden öğrendim ve çok mutlu oldum.

 

Şebinkarahisarlı iş adamı hemşehrilerimize bir çarınız olacak mı?

Şebinkarahisarlı iş adamlarımızdan ilçemizi unutmamalarını ve yatırım yapmalarını özellikle bekliyor, çalışmalarında başarılar dliyoruz.

 

Şebinkarahisarda bulunan siyasi ilçe teşkilatlarıyla Şebinkarahisar'a yapılacak bir hizmet için onların fikirlerini alıyor musunuz?

Ben ve partim olarak ister merkezi yönetim,  isterse yerel yönetim çalışmalarında her zaman istişareye açığız. Onlar gelmese bile biz onlara gidiyoruz.

 

Turizm Bakanı Sayın Ertuğrul Günay ilçemizde bulunan tarihi mekanları ziyaret etti. Bu ziyaret sırasında hem kalenin hem de Meryem ana manastırının restorasyonu için yardım sözü verdi. Bu konuda neler söyleyeceksiniz?

Sayın Bakanımız Ertuğrul GÜNAY verdiği sözü yerine getirerek adı geçen yerlerin proje çalışmasını başlattı. Bunun yanı sıra Fatih Camisinin çevre düzenlemesi içinde gerekli çalışmayı başlattı.

 

Şebinkarahisar köyleri arasında hizmet ayrımı yapılıyor mu? Özellikle bazı köylerimizin (Duman, Yumurcaktaş, Güvercinlik) ulaşım sorunu var. Köylerin ulaşım sorununu gidermek için bir çalışmanız var mı?

Köylere hizmetler planlandığı gibi yürütülüyor, ayrım söz konusu değildir.

 

Devletin köylülerimize ne gibi hizmetler sunuyor. Bu hizmetlerden köylülülerimiz yeteri kadar bilgi sahibi olabiliyor ve bu hizmetlerden yararlanabiliyor mu?

Köydes projesi dahilinde yol, su ve kanalizasyon yapım çalışmaları sürdürülmekte. Ayriyeten hayvancılığın ve tarımın canlandırılması için ilçemiz kaymakamlığı başkanlığında toplantılar yapılarak devletten istifade edilecek krediler konusunda bilgi vermekteyiz.

 

Şebinkarahisar neden Şebinkarahisarlı bir milletvekilini Ankara'ya göndere miyor? Burada Giresun faktörü mü var?

Giresun dan  bir milletvekili çıkaracak seçmen sayımız yoktur. Burada tabiî ki Giresun faktörüde var.

 

İlçemizin işsizlik, göç sorunu, yatırımın olmayışı gibi sorunları var. Eğer bir çalışma yapılmazsa ileriki zamanlarda ilçemizde genç nüfusunu görmek zor olacak? Bu konuda Şebinkarahisarlılara özelliklede gençleri sevindirecek çalışmalarınız var mı?

Tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi. Bir hemşerimize her türlü destek sağlanarak ayakkabı fabrikası açılması. Merkezi hükümetçe kadroların genişletilmesi için girişimlerimiz devam etmektedir.

 

Sayın başkanım Ak parti ilçe başkanı olduğunuzda bu yana keşke şunu da yapsaydım veya keşke şunu yapmasaydım dediğiniz hiç oldu mu?

Şebinkarahisar Suşehri arasındaki yolumuzun güzergâh değişikliği ile uğraştığımız için bir türlü güzergâh üzerinde karar alınamadı. Bu yüzden hali hazırdaki güzergâh üzerinde çalışılsaydı şuan yol yapılmış olurdu. Halkımız daha güzel ve rahat ulaşım sağlardı.

 

Önümüzde genel seçimler var. Genel seçimlerde Şebinkarahisar halkının Ak Partiye bakış açısında bir değişme olur mu?

Halkımıza inanıyor ve güveniyoruz. Yine Akparti birinci parti olarak sandıktan çıkacaktır

 

Belediyenin çalışmalarını yeterli buluyor musunuz?

Yeterli bulmaktayım. İller Bankası payı üçte birin altına düşmesine rağmen hizmetlerde en ufak bir aksama olmadı.

 

Köydes çalışmaları hakkında bilgi verebilir misiniz?

2010 yılı başında planlanan ve il özel idaresince onaylanan program uygulamaya başlandı.2009 da il bazında birinci olan çalışmamız bu yılda inşallah fazlasıyla tamamlanacaktır.

 

Saraycık'ta bulunan hayvan pazarı kapatılıp Şebinkarahisar'a taşındı. Pazarın kapatılmasını nasıl değerlendiriyorsunuz? Şebinkarahisar'ın batısında bulunan köyler için bir Saraycık pazarının kapatılması bir zulüm değil mi? Şebinkarahisar hayvan pazarının yanında saraycık hayvan pazarı da faaliyet gösteremez miydi?

Saraycık pazarının kapatılması ile bizim bir ilgimiz yoktur. Bizden önceki belediye başkanı Pazar günleri olan saraycık hayvan pazarını ilçe merkezinde Pazar günleri olsun diye değiştirmiş. Saraycık hayvan pazarı da bu yüzden kapanmıştır.

Bu haber toplam 5110 defa okunmuştur
  • Yorumlar 6
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.