• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 14 °C
  • İzmir 16 °C
  • Giresun 16 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

Lütfullah AKDOĞAN; ASLA PARTİMDEN AYRILMA GİBİ BİR DÜŞÜNCEM OLMADI VE OLMAYACAKTIR!

Lütfullah AKDOĞAN; ASLA PARTİMDEN AYRILMA GİBİ BİR DÜŞÜNCEM OLMADI VE OLMAYACAKTIR!
ŞEBİNKARAHİSAR BELEDİYE BAŞKANI İLE Röportaj: Başkanım öncelikle şahsımı kabul ettiğiniz için teşekkürlerimi sunarım.Bundan önceki yazım için benimle şahsen görüşmeyi istemeniz beni onure ettiğini ancak ilk görüşmemizin kısa tutmak zorunda kal

Lütfullah AKDOĞAN; ASLA PARTİMDEN AYRILMA GİBİ BİR DÜŞÜNCEM OLMADI VE OLMAYACAKTIR!

 

ŞEBİNKARAHİSAR BELEDİYE BAŞKANI İLE Röportaj:

 

Başkanım öncelikle şahsımı kabul ettiğiniz için teşekkürlerimi sunarım.

Bundan önceki yazım için benimle şahsen görüşmeyi istemeniz beni onure ettiğini ancak ilk görüşmemizin kısa tutmak zorunda kalmamız nedeniyle ikinci bir görüşmeye gelmem gerektiğinin altını çizmek isterim. Amacım hem bir önceki görüşmenin devamın getirmek hem de şuanda görüşmede bulunduğunuz İş adamı Sayın Ali DEMİRKAN ile ilgili görüşlerinizi ve bu girişim ile ilgili fikirlerinizi öğrenmek, ayrıca bu önemli konuda her iki tarafı da dinleme fırsatı bularak sorularıma yanıt aramaktır.

Öncelikle Şebinkarahisar’ın en büyük sorunu ne olduğunu sorduğumda cevap olarak;

Belediye Başkanı olduğum ilk dönemde en büyük sorunun alt yapının ve şebeke suyunun olduğunu dile getirerek. Şebinkarahisar’ın büyük bir sorunun çözüldüğüne inanıyorum dedi ve artık bu büyük sorundan kurtulduklarını ve kafamızı yerden kaldırarak diğer sorunlara bakabilmeyi ve Şebinkarahisar’ı geliştirmeyi ve güzelleştirme safhasına gelmiş bulunmakta olduklarını belirtti.

Sayın Başkana Şebinkarahisarlıların en çok merak ettiği bir konunun da şuan ki otogarda bulunan çürümeye yüz tutmuş kaba inşaatı bitmiş olan binanın neden bitirilmediğini en azında bir öğrenci yurdu olarak bitirilemez mi diye soruduğumda ise şuanda öncelikli olarak harcanması gereken paramızın orası olmadığını söylediğinde ise ancak halktan ve esnaftan inanılmaz bir tepki aldığını ifade ettiğimde kendisi bu konuyla ilgili her fikre ve düşünceye açık olduklarını yani yap işlet tarzında veya herhangi bir farklı projelere tamamıyla kapılarının açık olduklarını belirtti.

Belediye çalışmalarının son durumunu sorduğumda ise asfalt çalışması olduğunu, hiç kesintisiz olarak Belediyenin tam olarak çalıştığını ve hiç durmadan çalışacaklarını ifade etti.

Peki, efendim Hazır asfalt yaparken sizin sınırlarınızda olmayan ilçe özel idare önünde sonlandırılan parkelerden itibaren üniversite sapağına kadar en azından bir asfalt yapabilirimsiniz dediğimde o benim sorunum değil karayollarının sorunu diyerek sorumlu Belediyenin olmadığını beyan etti.

Peki, siz kabul ediyor musunuz? Patates tarlası kadar olmuş olan yolumuzun üzerine utanmadan sıkılmadan sanki size bu da yeter dercesine Sivas Karayollarından gelen ekiplerin hangi akla hizmet ettikleri meçhulcesine o yola nasıl şerit boya atarlar anlamakta zorluk çekiyorum dediğimde ise;

Vallahi ben bilemem, bu konu ile ilgili yorum yapmayacağını ifade ederek bu konunun muhatabı en azından kendisi olmadığını bir kez daha yineledi.

Peki, Sayın Başkanım Üniversite kayıtlarının Giresun’a alınması konusunda bir görüşmeniz oldu mu? Diye sorduğumda;

Hayır, hiçbir görüşme yapmadım, dedi.

Peki, sizce otomosyan diyerek Şebinkarahisar’dan Giresun’a kaydırılan kayıtların elimizden alınarak Şebinkarahisar’a akacak olan gelirden Şebinkarahisar’ın (özellikle esnafının çünkü etinden tırnağından artırarak Meslek yüksek okulunun yapımında büyük katkıları bulunan esnafa geri dönüşü noktasında) gelirinin düşürülmesi sizce doğrumudur dediğimde ise

Hayır, kesinlikle sizinle aynı fikirde değilim bu konuda Şebinkarahisar’a Sayın Rektörümüzün Şebinkarahisar’a çok önem verdiğini dikkat etmek isterim. Tabiî ki sonuçta Giresun Üniversitesinin de gelire ihtiyacı olduğunu bilmemiz gerektiğini ifade ederek bu konuda Şebinkarahisar’ın herhangi bir kaybı olmayacağını ifade etti.

 

Peki ya Üniversite konusu? Çünkü hala Bakanlar kurulundan Şebinkarahisar Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nun  kararı çıkmış değil?

O konuda sadece şunu ifade edebilirim ki çok yakın bir tarihide Üniversite kararının çıkacağı ifade edilmekte olduğunu belirtti.

Sayın Başkanım İlçemize yapılan TOKİ konutları ile ilgili Belediyemizin herhangi bir sorunu var mı? Diye sorduğumda ise;

Evet, Toki den 200.000.-YTL alacağımız bulunmaktadır. Ve sanırım hala konutlar bitirilememiştir. Tabi bu soruların muhatabı yine ben değilim dedi.

Peki, Sayın Başkanım sanırım yine Başkan adayısınız

Evet, yine Allah nasip ederse yine Başkan adayıyım

Peki, bazı söylentiler göre Siyasi kimliğinizi iktidar partisinde devam edeceğiniz konusunda söylentiler dolaşmakta bu konu hakkında düşünceleriniz öğrene bilimiyim?

Kesinlikle böyle bir şey yoktur. Ben başladığım ve izlediğim yolda devam ediyorum ve siyasi kimliğimden de kesinlikle taviz vermeden aynı siyasi düşüncem doğrultusunda mensubu bulunduğum gemide yani milliyetçi hareket partisinde devam edeceğim. Diyerek tavrını sergiledi.

Peki, başkanım şuandaki projeleriniz içerisinde neler bulunmakta?

Hedefimde şuanda tekel binasının bir tanesini yol kenarında bulunan o bölüm ile yan taraftaki bölüm birleştirerek şuanda projesi tamamlanmış ve elimizde mevcut bulunan ilçe otogarını gerçekleştireceğiz, ikincisi ilçe mezbahanesi bitirilecek, üçüncüsü 2 tane arıtma tesisinin projelerinin tamamlanarak yapım aşamasına getireceğiz dedi.

Peki, Başkanım şuanda size şifahen talepte bulunmuş ve resmi olarak size başvuracağını ifade eden şuanda birlikte olduğumuz Sayın Ali DEİMRKAN beyin buraya yapmayı düşündüğü ve ifade ettiği ayakkabı fabrikasının gerçekleştirilmesi konusunda ne gibi bir duruş sergileyeceksiniz?

Evet, bu konu da Sayın Ali DEİMRKAN beye inanıyorum bu işi başaracağından hiçbir şekilde kuşku bırakmayacağı ve bu güzel projede hem belediye olarak tüm kapılarımızı ve şahsım adına ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını ifa ederek bu gibi girişimlerin Şebinkarahisar’ı seven diğer iş adamlarımızı da bu denli istekli ve arzulu görmeyi arzuluyoruz.

Sayın Başkanım Sayın Ali Beye Ayakkabı fabrikası kurma aşamasında bürokrasi engellerinde yardım edeceğinizi söz verdiniz ve şunu da bilmemizi isterim ki bizde bu konunun takipçisi olacağız dediğimde ise Tabiî ki elbette bende memnun olurum dedi.

Peki, Sayın Başkanım Şebinkarahisar da park sorunu olduğuna inanıyor musunuz?

Evet, her yerde olduğu gibi Şebinkarahisar da da park sorunu bulunmakta

Peki, efendim bun aşmak adına park alanı oluşturulamaz mı ve ayrıca oluşturulacak bu park alanlarına park eden araçlardan cüzi bir rakamla Şebinkarahisar spora gelir sağlanarak yine orda çalışacak 1 veya 2 işçi için istihdam yaratılamazımı

Evet, olabilir ancak şuanda kamulaştırma aşamasında bazı çatışmalarımız var ancak şu da bir gerçektir ki insanlarımız bilinçsiz bir şekilde park sorunu ortaya çıkarmaktadır bunu da aşmamız gerektiği kanısındayım.

 

Peki, Başkanım bir sorumda Şahsınızın esnaflara ve Şebinkarahisarlıya yeterince bizzat giderek ilgilendiğinize inanıyor musunuz yoksa bir çekinceniz veya bir tepki veya eleştiri korkusu düşüncesi mi mevcut diye sorduğumda ise;

Hayır, kesinlikle bir endişem ve bir korkum olamadığını ifade etmek isterim.

O zaman onları dinlemeyi ve anlamayı hiç denediniz mi? Bu konuda inanılmaz bir eleştiri söz konusu sizin adınıza

Evet, haklı olabilirsin bu konuyu düşüneceğim dedi fakat bu noktada şunu da ifade etmek isterim ki onlarla her zaman olduğumu bilmelerini isterim bastıkları her parkede kaldırımda attıkları çöp konteynırlarında ve benzeri kullandıkları her şeyde beraber olduğumuzu da söylemeliyim dedi.

Sayın başkanım bu konuyu düşüneceğim derken şunu da size söylemeden geçemeyeceğim hangi esnaf olursa olsun siyasi görüşü ne olursa olsun hiç ayırt etmeksizin gezerek dolaşmanızı isteyeceğiz çünkü genelde belli başlı esnafları geziyor buda diğer esnaflar ve kişilerce yadırganmakta o nedenle bu konunun da altın çizmek isterim.

Peki, şimdi gelelim diğer bir konuya yani Ali beye kendisini sizde bende dinledik bu güzel girişiminden dolayı sizin yaptırımlarınız neler olacak?

Ali beyin samimiyetine inandığını, güvendiğini öncelikle kendisine teşekkür ettiğini belirtti ve bu konuda ki resmi girişimlerin başlamasından sonra elinden gelen her şeyi yapacağını ifade etti.

Peki, Sayın başkanım bana zaman ayırdığınız ve beni dinlediğiniz için teşekkür ederim.

Her zaman olduğu gibi yine negatif veya pozitif yönden sizi ve yaptığınız tüm hizmetlerde eleştirmeyi, kaldı ki sizinde ifade ettiğiniz ve istediğiniz üzere eleştirmeye devam edeceğimizi bilmenizi ister hizmetlerinizin daha da büyüyerek sürmesini istiyor ve başarılarınızın devamını dilerim. Tabi şu noktada sizin hep yazılarımın uzun olduğunu ifade ettiniz artık kısa kısa yazmayı ve daha sık sizi takip ve ziyaret ederek eleştirilerimi ve takdirlerimi dile getirmeyi düşünüyorum.

Röportaj:  D.Mert YILMAZ  ,Şebinhaber

Bu haber toplam 6924 defa okunmuştur
  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.