• BIST 9908.81
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara 27 °C
  • İstanbul 18 °C
  • İzmir 24 °C
  • Giresun 22 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

Şebin Haber Sordu Yücel Kısa Cevapladı

Şebin Haber Sordu Yücel Kısa Cevapladı
Şebinkarahisarlılar yardımlaşma ve dayanışma derneği başkanı yücel kısa ile yapılan mülakatın devamı.
Sayın başkanım bir siteye yaptığımız açıklamada: “CHP ye geçiyoruz demişsiniz.” Bu doğru mu? Eğer doğruysa Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma derneğinin siyasi kimliği olabilir mi?

Ordaki yazıyı tam okursanız ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız. Burda amaç hale hazırda iktidar olan milletvekillerimize sitem amacıyla söylenmiştir. Biliyorsunuz yönetime geldiğimizden bugüne herhangi bir siyasi partiyi ön plana çıkarmadık çıkarmayızda. Eğer böyle bir hata yapılırsa toplumumuzun dağılması anlamına gelir ki ben dahil bu hiçkimsenin hakkı değildir. Yerel seçimler de söylemimiz şuydu seçilebilir yerde yani kazanması yüksek olan hemşerilerimizi hangi parti olursa olsun sonuna kadar destekleme kararı aldık. Bu çalışma iki bölgede yoğun uygulandı biri Sarıyer diğer ise Bakırköy. Baktığımızda her iki bölgede de başkanların partileri ayrı ama başkanların ikiside Şebinkarahisarlı. Biz İstanbul da bulunan hemşerilerimize bunu iyi anlattığımız kanaatindeyim. Çünkü mükafatını Sarıyer de aldık. Bir başkan, üç meclis üyesi çıkardık ve meclis üyelerimiz üç ayrı partiden. Şu an yönetimizde yirmi sekiz arkadaşımız var hepside farklı partilerden. Bizin için ilçemize hizmet kim verir, sorunlarımızı kim çözer se biz o partilerin yanın da oluruz, yok sa yönetin CHP geçicekmiş MHP ye veya AKP ye geçicekmiş böyle bir şey sözkonusu dahi olamaz. Bizim yapılması gereken çok işimiz var ve kaybedecek zamanımız yok maalesef.


Ankara'da şebinkarahisarlılar vakfı yöneticileriyle Tekışık Vakfı yöneticileriyle görüşmediğiniz söyleniyor aranızda bir anlaşmazlık mı var?

Hayır, bizim programımızın doluluğu nedeniyle görüşemedik. Bizim ne yöneticilerle nede kurumlarla asla sorunumuz olmaz olamazda. Çünkü biz kendimizden önce temsil ettiğimiz bir makam var bu makam da olan her kim olursa olsun kişi veya kurumlarla asla sorunu olmaması gerekir. Değerli vakıf başkanı sayın Ünsal Uluçeçen bey bizleri aradı biraz sitem etti, konuyu kendisine izah edince o da doğal olarak bize hak verdi çünkü zaman çok sınırlı idi alınan randevuların hepsi peşpeşe idi. Hatta bizim programladığımız zamanın bile dışına çıktık yoğunluğu o kadar anlayın. Çünkü bir makama girdiğinizde derdinizi tam anlatamadıktan sonra o ziyaretin bir sonucu olmaz. Eğer alındılarsa ben şahsım ve yönetim kurulum adına değerli büyüklerimden özür dilerim. Nihayetinde yapılan çalışmalar Şebinkarahisarın geleceği ile ilgi yoksa hiçbir yönetici arkadaşımız makam ve mevki peşinde değil.

Ankara ziyareti sırasında neden tüm siyasi partilerle görüşülmedi?

Yukarıda da izah ettiğim gibi zaman problemi. Bizim yani derneğin partisi ve siyasi görüşü biliyorsunuz şimdiye kadar olmadı inşallah bundan sonra da olmaz. Bize kim en iyi hizmeti yaparsa, kim bizim sorunlarımıza çözüm üretirse biz o siyasilerimizi baş tacı yapar bulunduğumuz her ortamda onure eder ve destekleriz.


2010 çalışma programızın belli mi?

2010 bizim açımızdan hızlı başladı ben size kısaca ilk altı aylık programımızı anlatayım.
1- Ankara ziyaretlerinin yapılıp, sorunlarımızı yetkili mercilere aktarmak ve ayrıca yök başkanlığını ziyaret.
2- İstanbul da bulunan siyasi partilerin il başkanları ile görüşme ve sorunlarımızı aktarma.
3- 8 mart dünya kadınlar günü kutlaması. Bu kutlamamız Levent Şirvan restoran da olacak.
4- 8-9-10 Nisan Giresun feshane günleri. 16-17-18 Nisan dernek başkan ve yöneticileri ile bir eğitim kampı programı.
5- 19 mayıs Şebinkarahisar programı. İnşallah geçen yıl olduğu gibi bu yılda yine İstanbuldan bir belediye başkanını şehrimize getirmek. Bu çalışmamız da bir aksilik olmaz ise Kağıthane belediye başkanı sayın Fazlı Kılıç ve başkan yardımcılarını ilçemizde ağırlamak istiyoruz.
6- 30 mayıs bahar pikniği yapılacak. Burdan sizin vasıtanızla tüm hemşerilerimizi bu pikniğimize bekliyoruz.
7- Haziran ayı içerisin de faliyet gösteren derneklerimizi ziyaret. İlk altı aylık çalışmamız inşallah bu şekilde olacaktır.

Sarıyer belediye başkanı Şükrü genç 20 şebinkarahisarlı öğrenciye burs vereceğini söylemişti. Şükrü Genç sözünü tutup 20 öğrencimize burs verdi mi?

Bu sorunuza cevap vermeyeceğim çünkü bu sayın başkanla dernek arsın da kalması gereken bir olay.

Bu sene dernek pikniğini Şebinkarahisar'da yapmanız istense ne dersiniz?

Tabi olabilirdi ama biliyorsunuz bu işler organizasyonlar olmadan olmaz. Şu an yapalım deseniz ciddi bir altyapı hazırlanması lazım ve şu an bunu yapamayız. Ama belki önümüzde ki yıllar da olabilir. Bildiğim kadarıyla bu yıl bir festival olacak ilçemizde inşallah bizlerde katılım yönün de destek verir ilçemize yakışır şekil de kutlamaları yaparız.


Şebinkarahisar'ın tüm mahalle ve köylerindeki meraların meyveli ve meyvesiz ağaçlarla ağaçlandırılması için hazırlayıp ilgili makamlara sunulduğu söyleniyor bu konuda görüşünüzü alabilir miyiz?

Bu konu da dernek olarak bizim bir çalışmamız yok fakat İstanbul vakfının böyle bir çalışması var ve desteklenmesi gereken bir proje. Keşke orda yaşayan hemşerilerimize bu işi iyi anlata bilselerdi tahmin ediyorum insanlarımız destek verirlerdi. Çünkü bütün bilgiler varsayım üzerine siz bile soruyorsunuz böyle bir bilgi var doğrumu yanlışmış diye. Bu projeyi hazırlayan değerli büyüklerimiz bu yılki 19 mayıs programın da bizlere eşlik ederler de halkımıza bire bir anlatırlar. Bu proje hem göçü durdurur hem de insanlarımıza ek gelir sağlayıcı bir proje.

Birçok dernek ve vakıflarda gruplaşma, menfeatçilik ve kayırmacılık almış başını gidiyor. Sayın başkanım başında olduğunuz Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma derneğinde de böyle bir gruplaşma, kayırmacılık var mı?

Hayır böyle bir olgu bizde yok. Diğer derneklerimizde de olduğunu tahmin etmiyorum çünkü hepsi memleket aşkıyla yanan ve memleketine birseyler yapmak için çaba sarf eden insanlar.belki farkın da olmadan öyle bir izlenim vermiş olabilirler. Yönetime gelen insanlarımız şan,şöhret, para ya da makam peşinde olan insanlar değil hepsi birbirinden son derece bana göre son derece mütevazi ve değerli insanlarımız.


Şebinkarahisar nüfüsünu 3 misli 5 misli çoğaltacağım diyenlere ne sordunuz? Ne dediniz?

Nufusu üç kat artırmak ancak orayı cazibe merkezi yaparsanız olur. Bunları sıralarsak örneğin turizm canlandırırsanız, orda ki iş olanakları geliştirirseniz, ulaşım sorununu çözülürse ve esnafımız gelenlere yoluncak kaz gözüyle bakmazsa şehrin nufusu sizin dediğiniz gibi olur inşallah.

Şebinkarahisar Meslek Yüksekokulu için lojman konusunda çalışmalarınız ne yöndedir ayrıca şmyo öğrenci velilerinin de faydalanabileceği, öğretim görevlilerinin de faydalanabileceği misafirhane yaptırılamaz mı?

Tabi bunları yapmak isteriz ama biliyorsunuz bunların hepsi maddiyatla alakalı olan şeyler. Gönlümüzden çok şeyler yapmak geçiyor ama dediğim gibi hepsinim bir maddi boyutu var. Zati her konuda Allah razı olsun hemşerilerimizden gittiğimizde bizleri boş yollamıyorlar. Bu tip yerleri aslın da belediye ve kaymakamlığın yapması gerekiyor. Biliyorsunuz ilçemizde devlet yatırımı nerdeyse yok denecek kadar az. Öğretim görevlilerinin faydalanması için biz bir lojman işine kaymaklık, belediye ve dernek olarak girdik ve bize düşen maddi boyutunun yarısını hazırladık. Belediye başkanımızın yer tahsisi ve altyapısını hazırlarsa maddi olan boyutunu buradan halledeceğiz. Sarıyer belediye başkanımız sayın Şükrü Genç beye ben bu vesile ile teşekkür etmek istiyorum biliyorsunuz 25 ton demir yolladı ve devamını da olacağını söyledi.

Sayın başkanım şebinhaber'e bakış açınız nedir?

Bizim mülakatın başında da söylediğim gibi herhangi bir art niyetle kişi ya da kurumlara yaklaşmamız söz konusu olamaz. Bizler tüm hemşerilerimizle elele kol kola dolaşmak istiyoruz, bizlere yaptığımız ve yapacağımız işler de maddi ve manevi destek olmalarını bekliyoruz. Her Şebinkarahisar haber sitesi gibi hergün sizin sitenize de bakıyor ve takip ediyorum. Çalışmalarınız güzel ve tarafsız.
Derneğimizin yaptıklarını ve yapacaklarını anlatma fırsatı verdiğiniz için kurumunuza ve şahsınıza teşekkür eder, yayın hayatınız da başarılar dilerim.

Sayın başkanım önümüzdeki dönemde tekrar aday olacak mısınız?

Bu karar için henüz çok erken. Şartlar ne gösterir bilemeyiz ama niyetimiz bir aksilik olmazsa görevi bir başka arkadaşa devretmek. Biliyorsunuz bu makamlar kimseye kalıcı ve baki olan yerler değil hizmet etmek isteyen insanların önünü açmak lazım. Belki bizden sonra gelecek arkadaşlarımız bizlerden daha iyi hizmetler yapabilir bunları çok iyi etüt yapmak lazım. Ama şunu da söylemek zorundayım bu makama aday olacak insanların kesinlikle alçak gönüllü tüm hemşerilerimizi kucaklayan ve toplumla iç içe olan insanlar olması gerekiyor. Ben altı yıldır derneğin içerisindeyim son bir yıl da ciddi manada ivme kazandı ve kazanmaya da devam ediyor. Bu ivmenin yukarı doğru devam etmesi gerekiyor. Dediğim gibi henüz bu sorunun cevabı için henüz erken.

Sayın başkanım Şebinharahisarlı iş adamlarımıza ilçemiçe yatırım yapmaları için devamlı telkinlerde bulunuluyor. Bazen de ilçemize yatırım yapmıyorlar diyerek eleştiriyoruz. İş adamı bir hemşehrimiz ilçemize bir ayakkabı fabrikası kurmak istedi tabiri caizse anasından emdiği süt burnundan geldi. (Bir sürü bürokratik engel çıktı) Bu konuda neler söylemek istiyorsunuz?

Siz sonunu güzel bağlamışsınız daha bu sözden sonra ne söylenebilir ki. Maalesef insanlarımıza sizin de dediğiniz gibi bir iş yapılacağı zaman yapılmadık brokrasi bırakmıyoruz, sonrada diyoruz ki ilçemize yatırım gelmiyor. Diğer gelişen ilçelere baktığımızda orda bulunan yöneticiler cazibe merkezi yapmak için ellerinden geleni yapıyorlar yatırımcı çekmek için. Şuanda çok güzel bir fırsat var biliyorsunuz Giresun ili öncelikli kalkınma bölgesi kapsamında sayın belediye başkanımız çok hızlı hareket edip buraya yatırımcı çekmesi lazım. Bu yatırımcılar Şebinkarahisarlı olması şart değil diğer bölgelerden de olabilir, yeter ki üretim yapacak iş imkanı olsun. Bu bağlam da sayın vekillerimizden de destek isterse bu çok dah hızlı olur. Biliyorsunuz ağlamayan çocuğa meme vermiyorlar.


Sayın başkanım son olarak Şebinkarahisarlılara neler söylemek istersiniz?

Tüm hemşerilerimi çok seviyorum ve bir Şebinkarahisarlı olmaktan gurur duyuyorum. Gelenek görenekleriyle kültürüyle farklı bir mozaiğe sahip olan bu güzel ilçemize hep birlikte sahip çıkalım diyor, sağlıklı ve bol kazançlı bir yıl diliyorum.

SON
Bu haber toplam 3924 defa okunmuştur
  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.