• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C
  • İzmir 16 °C
  • Giresun 14 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

Şebin Haber Sordu Yücel Kısa Cevapladı

Şebin Haber Sordu Yücel Kısa Cevapladı
Şebinkarahisarlılar yardımlaşma ve dayanışma derneği başkanı yücel kısa ile mülakat yapıldı.Şebin haber sordu yücel kısa cevapladı.

– Şebinkarahisarlılar yardımlaşma Derneği olarak bir heyetle Türkiye Büyük Millet Meclisinde grubu bulunan partilerin, grup başkan vekilleri ve milletvekillerini ziyaret ettiniz. Bu ziyaret ile ilgili görüşlerizini alabilir miyiz? 

– Öncelikle 2010 yılının tüm insanlığa, milletimize ve şehrimize hayırlar getirmesini diliyorum.

Ankara ziyareti bizim beklentilerimizin üzerin de bir karşılama ile geçti diyebiliriz. Sayın vekillerimizin bizlere karşı o sıcak davranışları,bizlerin sorunlarımızı  anlatmamız daha kolay oldu.Ben buradan sayın vekillerimize teşekkür etmek istiyorum.Başta AK parti grup başkan vekili sayın Nurettin Canikli'ye, MHP grup başkan vekili Mehmet Şandır'a,CHP grup başkan vekili Hakkı Süha Okay'a,Kit komisyonu başkanı Ünal Kaçır'a,bizlerle her safhada beraber olan MHP Giresun milletvekilimiz   Murat Özkan'a değerli büyüğümüz ve aynı zaman da dernek danışmanlığını da yapan SP gik üyesi  Salih Kaçır beylere ve bizi yalnız bırakmayan değerli hemşerimiz Yüksel Bölük beye  gösterdikleri ilgiden dolayı yönetim kurulum adına ayrı ayrı teşekkür ederim.Ankara  her yönüyle çok farklı bir atmosfer ve her taraf resmiyet kokuyor.Yapılan ziyaretler ilçemiz için hayır getireceği ümidindeyim.Tabi her partinin siyasi düşüncesi ayrı ayrı ve doğal olarak muhalefet bağrına basan iktidar her zaman ki gibi dikenli.Dikenli çünkü verdiği sözler bağlayıcı ve kaçar yolu olmayan sözler. Onun için sayın Canikli ve sayın Ünal Kaçır dan aldığım cevapların tatmin edici olmadığını bilmenizi isterim. 

– Bu ziyaret esnasında Şebinkarahisar'ın illik davası, Yüksek okulun sorunları, Eğribel geçidi vs ilçemizin birçok sorununu dile getirdiniz. İlçemizin sorunları her zamanki gibi yine sözde kalabilir mi? Sorunların çözümü konusunda Milletvekillerini kararlı gördünüz mü? 

– Tabi bu ilk ziyeret için  hemen hüküm vermek kolay ve doğru olmaz,ama şunu söyleye bilirim ki

Tüm partilerin hemfikir oldukları  bir konu var o da illiğimizin geri verilmesi.Bu ziyarette muhalefet ve iktidar millet vekillerizin uzlaşabileceği bir konu.Tabi muhalefet vekillerimiz son derece rahat ,çünkü kaybedecekleri bir şey yok ama iktidar millet vekillerimizi biraz tedirgin gördük.Özellikle sayın Nurettin Canikli hükümet tarafından yapılan icraatları anlatırken birbiri ardına sıralaması sanki soru sorulmasın da bu toplantı bitsin gibi bir izlenim oluşturdu  bende.Tabi yapılanları bizim İstanbuldan görme şansımız olmuyor.Biz sayın vekilimizin sözlerine inanıyor ve güveniyoruz. Çünkü o bizim vekilimiz. 
 

– Birçok kişi dernekçilik dendiğinde akla ilk gelen Şebinkarahisar diyorlar. Gerçekten dernekçilik konusunda çok mu iyiyiz? 

– Dernekçilik konusun da Şebinkarahisar'ın ciddi bir tecrubesi var bu doğru bir tesbit.Bugün mahalle ve köyleriyle İstanbul'da kurulu  bulunan 72 derneğimiz var ve bunların hepsi Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneği ile koordineli olarak çalışıyor. Biliyorsunuz bir bütünlük sağlamak adına  federasyonlar konfederasyonlar kuruluyor. İstanbul'da biz bu bütünlüğü sağladığımıza inanıyorum. Ciddi manada köy ve mahalle derneklerimizin birlik beraberliği var,bunu geçmiş Ankara ziyaretleri olsun İstanbul daki  o Akatlar toplantısı ,muhteşem kalabalık hep birlik  beraberlik için de olunduğunun en güzel göstergeleridir.Bugün de yine aynı aylık divan yani şehrimizin sorunlarını görüştüğümüz aylık toplantılarımız oluyor.Gerçekten başkanlarımız bilinçli ve ne istediğini bilen insanlar. 

– Türkiye'nin birçok yerinde (İzmir, Ankara, Bolu, Kocaeli vs.) Şebinkarahisar dernekleri var. Şebinkarahisar adı altında ne kadar dernek varsa bir çatı altında neden toplanamıyor? 

– Tabi gönlümüz tüm ülkemizde kurulan derneklerimizin Şebinkarahisar çatısı altında toplanmasıdır.Bunu da ancak yukarıda belirttiğim gibi federasyon adı altın da toplana bilir.Ama burada merkez nerde olacak bu önemli ve ciddi çalışma gerektirecek bir iş.Bu geniş kapsamlı bir toplantıda gündeme alınıp değerlendirile bilir. 

– Dernek olarak yanılmıyorsam 130 Şebinkarahisarlı öğrencilerimize burs verdiniz. Burs verilecek öğrencileri belirlerken kriterler nelerdir? 

– Biz burslarımızı vermeden önce hem dernek sitesin de hem de Şebin Haberde ve diğer haber sitelerinde yayınlandı.Bunlar aklım da kalanı sizle paylaşayım.1-nüfus cüzdanı fotokopisi 2-Nufus müdürlüğünden alınacak aile bireylerini gösteren vukuatlı nufus örneği 3-ikametgah 4-Öğrenci belgesi 5-Ailenin gelirini gösteren sgk dan alınmış maaş bordrosu 6-Öğrenci başarı notu 7-İki adet resim  aklıma gelmeyen iki belge daha olacak onlar bizim kriterlerimizi oluşturdu.Şunu size rahatlıkla söyleye bilirim komisyonda bulunan arkadaşlarım bu konu da çok ciddi bir çalışma yaptı ve hemen hemen bir ay gibi bir zaman aldı. 
 

– Dernek olarak çeşitli tv kanallarında çıkan yöresel sanatçılarımızın hazırlamış oldukları programlara iştirak ediyorsunuz. Köy derneklerimiz ise tv kanallara çıkmak için adeta birbirleriyle yarışıyorlar. Derneklerimizin parası tv kanallarına gidiyor. Amaç nedir yöremizi, köyümüzü tanıtmak diyorlar. Sayın başkanım Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneği olarak tv kanallarına giden o paralarla kendimiz kendi kültürümüzü tanıtamayız mı? kendi tv mizi, kendi radyomuzu kuramayız mı? Bu konudaki görüşleriniz nedir? 
 

– Biliyorsunuz derneklerin fazla bir gelirleri yok.Ya kırgezilerin de veya gecelerde toplanılan paralarla köylerine veya mahallelerine hizmet etmeye çalışıyorlar.Tv kanallarına çıkmaları yada orda gece yapmaları hem onlar hem de Şebinkarahisar'ın tanıtımı açısın dan son derece faydalı olduğuna inanıyorum.Daha önce herhangi bir restoran da veya bir düğün salonun da yapılıyordu ve ciddi masraflar ediyorlardı.Şimdi verecekleri para belli ve satılan biletlerin yarısı kasalarında kalıyor.Daha önce tam tersi satılan biletlerin üçte iki parası salona,sanatçıya,davul zurnaya ve diğer giderler gidiyordu.Burda ben sanatçılarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum derneklerimize bu fırsatı tanıdıkları için. 

– Şebinkarahisarlı Sivil Toplum Kuruluşlarının, köy derneklerinin desteğiyle İstanbul'un birçok yerinde hemşehrilerimiz yerel yönetimde söz sahibi oldular. Hiç şüphesiz bu olayda Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneğinin büyük bir rolu var. Benim anlayamadığım birlik ve beraber olduğumuz sürece çok şeyler yapabiliyorsak/yaptıysak senelerce hakkımız olan vilayetlik konusunda neden başarılı olamıyoruz? 

– Öyle bir soru sordunuz ki kanayan yaramızın üzerine adeta tuz bastınız.Tabi bizlerden önce hizmet vermiş olan büyüklerimiz ciddi çalışmalar yapmışlar ve çok ciddi başarılarda elde edilmiş.Ne yazık ki her zaman söylüyoruz siyasi gücünüz yoksa başarı yakalayamazsınız.Şimdi bir adım atıldı İstanbul'un en nadide ilçelerin den biri olan Sarıyer belediye başkanlığı kazanıldı.Biz burada CHP kazandı gözüyle asla bakmadık bakmayız da.Bur da  Şebinkarahisar kazandı biz buna bakıyoruz.Bakın bu seçimlerden sonra hemşerilerimizin siyaset ayağın da ciddi mana da önü açılmıştır.Bu gelecek adına bir umuttur. Düşünün mecliste Şebinkarahisarlı fazla değil  beş millet vekilimiz olsa ne illik sorunu ne yol sorunu ne su sorunu ne Üniversite sorunu bunların hiç biri olmaz.Maalesef her şey siyasette noktalanıyor. 

– Şebinkarahisar'daki yerel yönetimi nasıl buluyorsunuz? 

– Sayın başkanımız henüz bir yılını doldurmadı.Eleştirmek veya yüceltmek şu an doğru olmaz yılını bir doldursun ekibini tam manası ile bir oluştursun ondan sonra eleştiri ve övgü olur.Ama başkanın bir şansızlığı var o da gelen ödeneğin ciddi manada düşmüş olması. 

– Şebinkarahisar'da en öncelikle çözülmesi gereken sorun nedir? 

– Bizim buradan gördüğümüz insanlar da bir gelecek endişesi var acaba bir yıl sonra iki yıl sonra ne olacak  hep bir gelecek endişesi içerisin de insanlar.Ama rahat olsunlar bulundukları yer en emin yerlerden bir tanesi.Onların taşıdığı bu gelecek endişesi büyük şehirde yaşayan insanlar da başladı. 

– Hem siyasi hem sivil toplum kuruluşları hem de dernekler olarak Şebinkarahisar'a yeteri kadar destek verebiliyor muyuz? 

– Bu soru çok haksız bir soru olduğu kanaatindeyim.Dernekler bugüne kadar hem ilçemizin hem de köylerine çok ciddi yatırımlar yapmışlardır.Siyaset ayağı daha yeni yeni bir şeyler yapmaya başladı umarım bu devam eder.Bugun bir hastane yapılması,yurt kiralanması,yolların genişletilmesi,köy yollarının ciddi revizyondan geçirilmesi vs gibi. 

– Sayın başkanım, Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneği'nin bundan sonra ne gibi hizmetleri olacak? Ayrıca Şebinkarahisarlı birçok gencimiz kimisi internet alanında kimisi eğitim alanında kimisi spor alanında kimisi folklor alanında Şebinkarahisarı gururla temsil ediyorlar. Dernek olarak gençlerimizin bu baraşıları konusunda ne düşünüyorsunuz? Gençlerimiz için düşündüğünüz bir çalışmanız var mı? 

– Öncelikle Ankara'ya  ilettiğimiz dosyalarımızın takipcisi olacağımızı bilmenizi isterim.Yine şehrimizi tanıtma adına her yıl yaptığımız (ama  sizlerden destek görmeyen)19 mayıs programın da inşallah bir aksilik olmazsa  ise İstanbul'dan iki belediye başkanını ilçemize getirmek .

Gerçekçi olmak gerek henüz gençlerimizle ilgili ciddi bir programımız yok. 

– Dernek olarak Şebinkarahisarlı bir sanatçı hakkında bir yıl o sanatçıyı desteklememe karar aldınız. Şebinkarahisarlı bir vatandaş olarak bu kararın yanlış olduğunu düşünüyorum. Bir yıl doldu şimdi dernek olarak Şebinkarahisarlı sanatçımızı destekliyorsunuz. Sayın başkanım geriye dönüp baktığımızda sizce bu karar doğru bir karar mıydı? 

– Konu size nasıl aksettirildi bilemiyorum.Biliyorsunuz biz bu kararı yerel yönetimler seçim zamanı aldık ve doğru bir karar aldığımıza inanıyorum.Bugün hangi sanatçımız,belediye başkanı veya bir iş adamı yapsa yine aynı karar ve tavrı alır uygularız. Bizler temsil yönün de hemşerilerimizi ön plana çıkartmaya çalışıyoruz bu mana da maddi ve manevi her türlü çaba sarf ediyoruz vatandaşın biri kalkıyor bir tv kanalın da hem de canlı yayında benim köyümü bu işin dışın da bıraktılar ey Şebinkarahisarlılar bu toplantıya gitmeyin diyeceksin ve ondan sonrada ilk tebriğe senin köyün gidecek.Yok böyle bir şey kimse kusura bakmasın.Eğer yayınlarsanız size programın cd si var size ulaştırırım ama yayınlamak kaydıyla. 
 

– Türkiye'nin hiç bir yerinde devlet yardımı almadan Yüksek okul binasını kısa bir zamanda halkıyla, hayır sever iş adamlarıyla, dernekleriyle yapan,  yine Yüksek okul binasının tüm ihtiyaçlarını, yurt sorununu kendi imkanlarıyla karşılayan bir ilçe. Böyle olduğu halde neden hep cezalandırılan Şebinkarahisar oluyor?  

– Yukarıda da belirttiğim gibi siyaset çok önemli.Siz siyasi arenada güçlü olursanız kimse sizin elinizden bir şey alamaz,ama siyasi gücünüz yoksa maalesef kazanımlarınızı da kaybetmeye mahkumsunuz. Bazen değerli büyüklerimle tartışıyoruz bizim bürökratlarımız var diye.Ama gelin görün gerçekten çok ciddi yerlerde bürökratlarımız olmasına rağmen maalesef ilçemiz ve halkımızla ilgilenen insan sayısı bir elin parmağını geçmez. Yök başkanın bir tavsiyesi var bende buradan tüm öğretim görevlilerimize seslenmek istiyorum.Şebinkarahisar meslek yüksek okulunun üniversiteye dönüşe bilmesi için prof-yar.doç ve doçentlere ihtiyacı var.Bu vesile ile onları da burada hizmete davet etmek istiyorum.Çünkü bu şehir hepimizin şehri. 

– Karayolları 12. Bölge Müdürü fienol Altıok, Kop Geçidi'nde yaptığı açıklamada Karadeniz'e inmek için 3 adet tünel projesi hazırlandığını, Projeler arasında Eğribel Geçidine tünel yapımı olmadığını söyledi. Sayın başkanım Eğribel konusunda Şebinkarahisarlıların kafası bir hayli karışık. Ankara ziyaretinde Canikli'yle Eğribel'e tünel konusunu konuştunuz. Canik'liden ne cevap aldınız? 

– Sayın Canikli ile yaptığımız görüşmede tüneli yapılacağına ama ondan önce bağlantı yollarının hazır hale gelmesi gerektiğini. Şu anki yol güzergahlarının tünel için uygun olmadığını bildirdi. Bu amaçla şehrin çıkışına yapılan duble yolun tunel için bir başlangıç olduğunu bildirdi. Bunun ötesin de sayın bakanın sözü var

Benim tanıdığım kadarıyla sayın bakan nsöz verdiyse her ne olursa olsun mutlaka sözünü  yerine getirir. Bu konu da hemşerilerimizden biraz zaman bekliyorum.  

Devamı ilerleyen bültenlerimizde…

Bu haber toplam 3625 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.