• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara 26 °C
  • İstanbul 18 °C
  • İzmir 22 °C
  • Giresun 18 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

Yaşam Savaşı 15 Günlükken Başladı

Yaşam Savaşı 15 Günlükken Başladı
Giresun'da 15 günlükken siroza yakalanan ve 3 kez ameliyat edilen 8 aylık Sıla bebek, yaklaşık 7 aydır burnundan verilen özel mamalarla besleniyor...

Veysel Kara - Giresun'da 15 günlükken siroza yakalanan ve 3 kez ameliyat edilen 8 aylık Sıla bebek, yaklaşık 7 aydır burnundan verilen özel mamalarla besleniyor. 

Bulancak ilçesine bağlı Kovanlık beldesinde yaşayan 4 çocuklu İlyas-Zülbiye Küçük çiftinin en küçük kızları Sıla'ya, doğumundan 15 gün sonra siroz teşhisi konuldu. 

Yaşam mücadelesine 15 günlükken başlayan Sıla bebek, aradan geçen 8 ayda 3 kez ameliyat edildi. Yaklaşık 7 aydır burnundan verilen özel mamalarla beslenen Sıla bebeğe 2 yaşına gelince karaciğer nakli yapılacak. 

Küçük kızın babası İlyas Küçük, AA muhabirine, siroz teşhisi konulan kızının 51 günlükken karaciğer ameliyatı geçirdiğini söyledi. 

Yapılan müdahalenin ardından küçük kızın 2 operasyon daha geçirdiğini belirten baba Küçük, organ nakli işlemleri dolayısıyla kızının Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne ambulans uçakla sevk edildiğini anlattı. 

Küçük, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yapılan tetkikler sonucunda organ nakli için çocuklarının 6 ay tedavi görmesi, organ nakli için 2 yaşını doldurması gerektiğini öğrendiğini anlattı. 

Kızı 2 yaşına gelinceye kadar doktorların hastane gözetiminde evde bakımının yapılmasını tavsiye ettiklerini bildiren Küçük, şunları kaydetti: 

"Özel mamaları, antibiyotikleri ve cihazları var. Tam 7 aydır burnundan besleniyor. Çocuğumuz için aylık en az 500 lira masrafımız oluyor. 4 çocuğumuz var, 3'ü okula gidiyor. Okul masrafları var. Yeşil kartlıyım, başka bir güvencemiz yok. Her şeyimizi 7 aydır hastane yollarında harcadık, artık bittik. Başka yapacak hiç bir şeyimiz kalmadı. Devlet büyüklerimizden yardım bekliyoruz." 

-"Nereye kadar gideceğini bilemiyoruz"- 

Küçük, köyde çiftçilikle uğraştıklarını ve kendisinin de bel fıtığı nedeniyle çalışamadığını söyledi. 

Daha önce kendilerine yardımda bulunulduğunu ancak hastalığın sürekliliği nedeniyle yardımlar tükendiğinde imkansızlıklar içinde ve çaresiz kaldıklarını ifade eden baba Küçük, şöyle konuştu: 

"Tedavisini yaptırmamız çok zor. Bu çocuk normal bir hasta değil. Ayda 3 kutu bez kullanıyoruz. Her şeyin iyisini kullanmalıyız. Doktorlar iyi bakıldığı takdirde bu hastalığı atlatabileceğini ifade ediyor. Aksi halde atlatamazsa organ nakli bekleyeceğini söylüyor. Biz anne babası olarak zamanı geldiğinde ihtiyaç olursa organ bağışında bulunacağız. Uyar mı uymaz mı bilmiyoruz. Artık nereye kadar gideceğini bilemiyoruz." 

-"Diğer çocuklarım gibi gülüp oynadığını görmek istiyorum"- 

Küçük kızın annesi Zülbiye Küçük de gününün tamamını çocuğunun bakımıyla geçirdiğini anlattı. 

Hasta bir çocuğun bakımının normal bir çocuğun bakımından 3 kat daha zor olduğuna işaret eden anne Küçük, "Onu bırakıp da lavaboya dahi gidemiyorum. Hele hele gece daha zor. Saatte bir ayaktayım. Gecenin 2 saatinden bir saatini ona ayırıyorum. Gece her saatte bir mama verilmesi gerekiyor" dedi. 

Çocuğunu hastalığı nedeniyle kaybetmekten çok korktuğunu anlatan anne Küçük, 

"İyi olduğunu görüp elini tutup gezdirmek istiyorum. Diğer çocuklarım gibi gülüp oynadığını görmek istiyorum. Zor durumdayız. Elde yok avuçta yok. Sesimizi duysunlar. Çocuğumun sağlığına kavuşmasını istiyorum" ifadelerini kullandı. 

Bu haber toplam 2002 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.