• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 23 °C
  • İzmir 27 °C
  • Giresun 23 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

Vedat Yavuz'dan Şebinkarahisarlılara Bir Teklif

Vedat Yavuz'dan Şebinkarahisarlılara Bir Teklif
Yazının Devamını Okumak İçin Tıklayınız...
REFERANDUM ÜZERİNE BİRDE ŞEBİNKARAHİSARLILARA BİR TEKLİF

Halkımız her zaman olduğu gibi yine özgür iradesiyle çok önemli bir karara imza attı.

Oy benim Recebim Recebim karakola gideceğim gelmezsen HAYIR oyur vereceğim. Seçim müziğiyle yola çıkan Gandi Kemal önderliğindeki CHP'nin Recep Beyyyyyy buluşu halktan itibar görmedi.

Yargıyı siyasallaştırmaya HAYIR, yolsuzluğa HAYIR, yandaş yargıya HAYIR, bölücülüğe HAYIR, işsizliğe, yoksulluğa HAYIR,probagandasıyla referanduma HAYIR diyen hayırcı cephe anayasa değişikliklerine halkın neden HAYIR demesi gerektiğini söylemek yerine işi hep türban, bölünme, ayrışma, kutuplaşma söylemlerine ayırdı. Meydanlarda bunu dillendirdi. Oysa ki askeri darbe döneminde hem solcular hem sağcılar-milliyetçiler çeşitli işkencelere maruz kalmışlardı.Hayırcı cephe referandumda oylanacak maddeler haricindeki herşeyi miting meydanlarında konuşmaya devam ederken, Başbakan ise 12 Eylül askeri darbe döneminde işkenceler gören ülkücüleri, EVETÇİLERİN yanında yer alması gerektiğini sebepleriyle birlikte bir bir sıralıyordu. Bunuda başardıda. Bazı ülkücüler basın açıklaması yaparak Evet diyeceklerini daha günler öncesinden açıklamışlardı.

Nihayet 12 Eylül geldi halkımız sandık başına gitti. Vesayetlere son. Kast sistemine son. Artık padişahların değil, kuralların ve kaidelerin hakimiyeti olacak diyen halkımız referandumda % 58 EVET, % 42 HAYIR diyerek vesayetçiliği, darbeci zihniyeti, SANDIĞA ebediyyen gömmüştür. HAYIR'lı olsun.



ŞEBİNKARAHİSAR'DA EVET DEDİ

Şebinkarahisar'da referandum için % 26 HAYIR, % 74 EVET, oyu çıkarak anayasa değişikliklerine evet dedi.İlçemizdeki sonuçları üzerine bir konuşmaya şahit oldum. O konuşmada ilçemizde AKP iktidarının temsilcisi yönetimde olduğu halde ilçemizde birçok sorunların halen çözülmediğini, verilen sözlerin yerine getirilmediğini, örnek olarak eğribele tünel yapımını, Suşehri-Şebinkarahisar yolunu, fakülte sözünü, hastane, bölünmüş yol saymıyordu. Sonuç olarak diyordu ki referandumda sandıktan öyle bir HAYIR oyu çıkmalıydı ki AKP ilçe yönetim o HAYIR oyunun altında kalmalıydı. Görmeliydiler çalışıyoruz, projeyi sunduk, ihalesini yaptık, etüt çalışmaları tamam verdiğimiz sözlerin arkasındayız sapsatalarıyla halkı uyutmaya çalışanlara çok büyük bir ders verilmeliydi. diyerek kendini haklı çıkarmak istiyordu.



İLÇEMİZDEKİ HAYIR CEPHESİNDEKİ PARTİLER

İlçemizdeki referandum sonuçları 2011 deki genel seçimlerin aynası olarak yorumlanırsa Hayır cephesinde yer alan partilerimizin bugünden itibaren gece gündüz demeden çok ama çok çalışarak 2011 genel seçimlerinde Şebinkarahisar'ın gönlünü kazanmalıdır. İnanın 12 Eylül akşamı itibariyle bu partilerimize çok iş düşüyor.



AKP İLÇE BAŞKANINININ TEŞEKKÜR AÇIKLAMASI

AKP ilçe başkanı Sayın Ahmet Bölük referandum sonuçları ilişkin bir teşekkür açıklaması yaptı. Teşekkür açıklamasında “Ülkemiz ve ilçemiz, Ramazan Bayramı'nın ardından demokrasi bayramı sayılan bu referandumdan da yüzünün akıyla çıkmıştır. Anayasa'mızın 26 maddesinde değişiklik yapan düzenlemenin oylandığı bu referanduma ilçemiz % 74 oranında bir destekle ''EVET'' demiştir. diyen Ahmet Bölük Ülke ortalamasının çok üzerinde olan bu EVET kararı bizler için ayrı bir gurur kaynağı olmuştur. Bu sonucun başta ilçemize, ülkemize, milletimize ve bütün vatandaşlarımıza hayırlı olmasını Allah'tan temenni ediyorum. diyerek sevincini halkla paylaştı.



AKP İLÇE YÖNETİMİ AYNI DESTEĞİ 2011 GENEL SEÇİMLERİNDE GÖRMESİ İÇİN BUNDAN SONRA NE YAPMALI

13 Eylül itibariyle AKP ilçe teşkilatı çok ciddi bir biçimde çalışmalarını yeniden düzenlemeli, hem yayın bakanların hem de milletvekillerinin verdikleri sözlerin arkasında durmalarını çok süratli bir biçimde sağlamalı. Bilhassa eğitim ve sağlık konularında AKP ilçe yönetiminin politikalarını tekrar gözden geçirerek fakültenin bir an önce Şebinkarahisara açılmasını sağlamalı yine hastanenin en kısa zamanda açılmasını sağlamalı, ilçemizdeki bitmek bilmeyen doktor sıkıntısına el atmalıdır. Tarım ve hayvancılığı canlandırmada köylülerimize destek olunmalı, köylülerimize krediler sağlanmalıdır. Çiftçilerimizin bankalara olan borçları iyileştirmeler yapılarak çiftçilerimizin nefes alınması sağlanmalıdır. Hekeza esnafımızın da belini doğrutma konusunda birtakım iyileştirmeler yapılmalıdır. Genel seçimlere bir yıldan az bir zaman kaldı. AKP ilçe yönetimi bundan sonra işi dahada sıkı tutmazsa % 74 lük destek olur % 26 lık okkalı bir ŞEBİNKARAHİSAR tokadı.



ŞEBİNKARAHİSARLILARA BİR TEKLİF

Giresun'u (il ve ilçelerini) temsilen Ankara'ya gönderdiğimiz vekillerimizin ilçemizin sorunlarını çözme konusunda yavan davrandığını biliyoruz. Buna birkaç kişi dışında itiraz eden olmayacaktır. Son zamanlarda ilçemizi temsilen Şebinkarahisar'lı birini Ankaraya gönderme konusunda hem sivil toplum kuruluşlarımızdan hem derneklerimizden hem de vadili yazarlarımızın iyimser olduklarını biliyoruz. Bu konuda Şebinkarahisar'ı tam anlamıyla temsil edecek kişilerin tespit edilmesi o kişilerin siyasete atılmaları için seçilebilecek bölgelerde desteklenerek Ankaraya gönderilmesi hepimizin en büyük arzusudur. Bunuda yapabilir miyiz diyorsanız tabiki yapabiliriz.

Siyasi görüşlerimizi ön planda tutmayıp Şebinkarahisar sevdası ve Şebinkarahisar'a hizmeti tüm görüşlerin ve menfeatlerin önündedir diyerek hareket edersek yapabiliriz. Nitekim yapmadık mı? Bunu başarmadık mı?



Şebinkarahisar'a yaptığı büyük hizmetleriyle Şebinkarahisar'ın en büyük destekçisi olan, verdiği desteklerle öğrencilerimizin eğitim konusunda yanında olan, ilçemizin bir ihtiyacı mı var hemen kolları sıvayıp gece gündüz demeyip ilçemizin o sıkıntısını gidermek için değerli hayır sever, Şebinkarahisar aşığı iş adamı hemşehrilerimizin kapılarını çalarak halkımızın dertlerine derman olan siyasi görüşümüz ne olursa olsun Şebinkarahisar'ın makuz tarihisin değiştirmek için bizler yola çıktık anlayışıyla hizmet eden derneğimiz (Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneğinden bahsediyorum) Derneğin hem başkanını hem yönetim kurulunu özelliklede üyelerini bir Şebinkarahisarlı olarak gönülleri feth ettikleri için teşekkürlerimi sunuyorum. Şimdi Sizlere bir teklifte bulunuyorum. Bu teklif benim şahsi görüşümdür. Teklifim yönetimiyle birlikte Şebinkarahisar'ı başarılı birşekilde ismini duyuran Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneği başkanı sayın Yücel Kısa'nın 2011 de yapılacak Genel Seçimlerde Şebinkarahisar'ı temsilen milletvekili adayı olmasını teklif ediyorum. Yukarıdada açıklamaya çalıştığı Ankaraya gönderdiğimiz vekillerimizin ilçemize yavan davranmalarını artık dur diyelim. Kendi içimizden, bizim sorunlarımızı, bizim dertlerimizi, eksiklerimizi bilen, kısacası bizi bizden iyi bilen birisinin Şebinkarahisar'ı gözü kulağı olacak birisini Ankaraya gönderme vakti gelmedi mi? Bu kişininde dürüst, çalışkan herkes tarafından sevilen Sayın Yücel Kısa olmasını teklif ediyorum. Bu teklife Sayın Yücel Bey nasıl bir tepki verir bilmiyorum ama inan bu Şebinkarahisar için çok hayırlı olacağına inanıyorum.

Vedat Yavuz
ŞEBİNHABER

Bu haber toplam 1794 defa okunmuştur
  • Yorumlar 7
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.