• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 23 °C
  • İzmir 27 °C
  • Giresun 24 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

Vali Mustafa Taşkesenin 10 Kasım Mesajı

Vali Mustafa Taşkesenin 10 Kasım Mesajı
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 70’inci ölüm yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Vali Mustafa Taşkesen;

  Vali Mustafa Taşkesen, yayınladığı 10 Kasım mesajında şunları söyledi:

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 70’inci ölüm yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Vali Mustafa Taşkesen, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 20. yüzyılın hala yaşayan tek lideridir! Döneminin diğer liderleri, artık birer tarih figürüne dönüştüğü halde; O, ilkeleri, vizyonu ve düşünce ufkuyla günümüze yön vermeye devam etmektedir” dedi.
            “Dünyanın ve Türkiye’nin ekonomik ve sosyal yapısındaki bunca değişim, bilim ve teknolojinin başdöndüren hızı, küreselleşme ile tüm parametrelerin yeniden tanımlanması gibi faktörler, en parlak liderleri, en heyecan verici siyasal akımları, en iddialı ideolojileri kısa sürede eskitirken, Atatürk, hala bu ulusun kaderindeki misyonunu sürdürmektedir. Ona olan ihtiyacımız da, onun bize kattıkları da azalmamaktadır.
 
            Bunu başarırken, dünya karşısındaki varoluşumuzun tüm unsurlarını çağdaş ölçütler ışığında yeniden tanımlamış, maddi ve manevi kalkınmanın altyapısını oluşturacak zihinsel ve kültürel dönüşümün harcını atmıştır. Onun başarısı, tam ifadesiyle bir ulusun yeniden inşasıdır. Atatürk, bu yönüyle “büyük lider” olmanın ötesinde “rehber lider” konumunda görülmelidir; bugün sorunlarını ve geleceğini tartıştığımız toplum onun ilkeleri ve vizyonuyla şekillenmiştir. Dolayısıyla, onu ve düşüncelerini tarih kitaplarına terk ederek, bu ülkeyi anlamak ve geleceğe yön vermek mümkün değildir.
 
            Atatürk’ün olgu ve olaylar karşısında bilim ve aklın yol göstericiliğine dayanan, katılıklar ve saplantılardan uzak, gerçekçi, yenilikçi düşünce biçimi, ülkemizin ve milletimizin tarihindeki en ağır bunalımdan adeta yeniden doğarak çıkmasının başlıca nedeni olması yanında, bugünümüzün ve yarınımızın temel reçetesidir. Sorgulamaya kapalı, değişim kavramına alerjili, çağın akışına tepkili, dünyadan kopuk, özgün üretimi dışlayan, söylenmişi tekrarın kolaycılığına teslim olmuş, kucaklayan ve güven veren değil dışlayan ve korku yayan, özgüvenden mahrum, üretmeye değil başkalarının ürettiğini tüketmeye programlanmış anlayışlar ile Atatürk’ün temellerini attığı modern toplumu onun ideallerine ulaştırmak mümkün değildir. Çünkü o, hayatı boyunca hep milletine ve onun öz kudretine inanmış, ne dünyayı yok sayan hamasete ne de teslimiyetçi zavallılığa prim vermemişti.
 
            Atatürk’ü anarken dikkat etmemiz gereken en önemli husus, onun atılımcı vizyonunu, vazgeçilmez ilkelerini yeni nesillere özümsetmek olmalıdır. Onu anmak, bilinçsiz refleksler olmaktan çıkmalı, protokol basitliğine sıkışmamalıdır; çağı ve beraberinde getirdiği sorunları Atatürk’ün gözünden okuyabilmeyi hedef almalıdır. “Atatürk’ü ezberlemeye” değil, “Atatürk’ü anlamaya” ihtiyacımız vardır.
 
            Bu düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanımız Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ü aramızdan ayrılışının 70. yıldönümünde bir ez daha saygı ve şükranla anıyoruz. Ruhu şad olsun.”
Bu haber toplam 1477 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.