• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 23 °C
  • İzmir 27 °C
  • Giresun 24 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

Ülper YİBO da Tören Yapıldı

Ülper YİBO da Tören Yapıldı
Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ün himayelerinde yürütülen “Türkiye Okuyor-Gelin Birlikte Okuyalım” projesi kapsamında İlimizde başlatılan “Giresun Okuyor-Gelin Birlikte Okuyalım” kampanyası, çığ gibi büyümeye devam ediyor.

Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül’ün himayelerinde yürütülen “Türkiye Okuyor-Gelin Birlikte Okuyalım” projesi kapsamında İlimizde başlatılan “Giresun Okuyor-Gelin Birlikte Okuyalım” kampanyası, çığ gibi büyümeye devam ediyor.

İlimizde Vali Mustafa Taşkesen’in himayelerinde yürütülen proje kapsamında bugün, Ülper Köyü Şehit Ümit Kılıç Yatılı Bölge İlköğretim Okulu’nda (YİBO) kitap dağıtım töreni yapıldı.

 
            Vali Mustafa Taşkesen, Vali Mustafa Taşkesen’in eşi Proje Koordinatörü Betül Taşkesen, Vali Yardımcısı Süleyman Özçakıcı, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Albayrak, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Tuncer Turan, Ali Yılmaz ve öğrencilerin katıldığı törende öğrenciler, Vali Mustafa Taşkesen’i okula gelişinde çiçeklerle karşıladılar.
 
            Okul Müdürü İdris Kılıç’ın kısa konuşmasıyla başlayan kitap dağıtım töreninde, kitap okuma proje koordinatörlerinden Kemal Gürgenci, proje ile ilgili bir sunum yaptı.
 
            Sunumun ardından öğrencilere hitaben bir konuşma yapan Vali Mustafa Taşkesen, kitap okumanın ekmek, su gibi bir ihtiyaç olduğunu vurguladı.
 
            Kitap okumanın önemine değinen Vali Mustafa Taşkesen, “Merasimle kitap okunmaz. ‘Şu veya bu işimi hallettikten sonra kitap okurum’ demek çok yanlıştır. Günde bir sayfada olsa hergün kitap okuma alışkanlığını kazanmalıyız. Planlı ve programlı çalışıp dinlenme zamanınızı da kitap okumayla geçirirseniz, inanıyorum ki kendinizi daha fazla dinlenmiş ve zinde hissedeceksiniz. Bir iş yaparken yorulduğunuzda başka bir işe geçiniz. Geçtiğiniz başka işte dinlenmeniz için kitap okumak olsun” dedi.
 
            Sabah erken kalkmanın çok önemli olduğunu da belirten Vali Mustafa Taşkesen, sabah okunan kitapların insanı rahatlattığını ve güne daha zinde başlamasına sebep olduğunu söyledi.
Vali Mustafa Taşkesen, “Ben şahsen böyle yapıyorum” diye konuştu.
 
            Kitap okumayla ilgili öğrencilerin kendisine yönelttiği soruları da cevaplandıran Vali Mustafa Taşkesen, genellikle aynı tarzdaki sorular üzerine şunları söyledi:
 
            “Ben özellikle tarih kitapları okuyorum. Tarihimizi bilmek çok önemlidir. Tarihini bilmeyen geleceğini de bilemez. Gelişmiş ülkelerdeki kitap okuma alışkanlığı ile ülkemizdeki alışkanlığı biraz önce istatistiklerle gördünüz. Bu konuda çok gerilerdeyiz. Ancak, ülkemiz geneline bakıldığında biz İlimizde, Türkiye ortalamasının üzerine çıkmayı hedefliyoruz. Bu hedefi tutturmak için çok kararlıyız, çalışmalarımız bu yönde” dedi.
 
            Yılda 5 kitap okuyan kişiye ülkemizde ‘kitap okuyor’ denildiğine de dikkat çeken Vali Mustafa Taşkesen, “Ben bu sayının yetersiz olduğuna inanıyorum. Çok, daha çok okumalıyız. Kitap bilgidir, kültürdür. Kitap okumak insanın kişiliğini de güçlendirir, kendine güven duymasını sağlar” hatırlatmasında bulundu.
 
            “Günde en az bir saat kitap okumalısınız” diyen Vali Mustafa Taşkesen, tüm öğrencilerden kitap okumaları için söz aldı.
 
            Daha sonra Vali Mustafa Taşkesen, eşi Betül Taşkesen, Vali Yardımcısı Süleyman Özçakıcı ve Milli Eğitim Müdürü Ömer Albayrak, okulun en çok kitap okuyan öğrencileri Tunahan Güven, Celil Yüksel, Hasan Durusu ve Hatun Erol’a kitap hediye ettiler. Okulun tüm öğrencilerine de kitap hediye edildiği törende, öğrencilere, diş macunu ve dış fırçası da verildi. Törenin sonuna doğru Vali Mustafa Taşkesen’in yanına gelen bazı öğrenciler, kendilerine dağıtılan kitapları imzalattılar.
 
            Vali Mustafa Taşkesen, eşi Betül Taşkesen, Vali Yardımcısı Süleyman Özçakıcı ve Milli Eğitim Müdürü Ömer Albayrak kitap dağıtım töreninin ardından, okulun anasınıfını da ziyaret ettiler. Anasınıfı öğrencileri, Vali Mustafa Taşkesen’e, kendilerinin yaptıkları bir tablo hediye ettiler. Minik öğrenciler hep bir ağızdan, ‘Atatürk Şiiri’ni de okudular.
 
            Tören sonunda Vali Mustafa Taşkesen, okul idarecilerinden, okulun eğitim-öğretim durumuyla ilgili bilgiler aldı.
Bu haber toplam 4018 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.