• BIST 9079.97
  • Altın 2310.536
  • Dolar 32.3369
  • Euro 35.0909
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 19 °C
  • İzmir 22 °C
  • Giresun 14 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

TÜRKÜLERLE SÜLEYMAN BULDUK GELİYOR..

TÜRKÜLERLE SÜLEYMAN BULDUK GELİYOR..
Sivas, Giresun, Ordu, Edirne, Kars, Erzurum, Şanlıurfa, Elazığ, Malatya, Kayseri, Antalya, Kırşehir, Aydın, Ankara, Yozgat, Amasya..

Sivas, Giresun, Ordu, Edirne, Kars, Erzurum, Şanlıurfa, Elazığ, Malatya, Kayseri, Antalya, Kırşehir, Aydın, Ankara, Yozgat, Amasya, Çorum, Samsun,Tokat, Tekirdağ, Bayburt, Bursa ve Gümüşhane gibi illerdeki türkü dostlarına, şiir yorumcularına, aşık, ozan ve şairlere; ''TÜRKÜLERLE SÜLEYMAN BULDUK GELİYOR..'' diyen Şüsiyad Başkanı Hikmet Okuyar; çok yönlü, çok güçlü bir türkü dostu olarak bilinen Süleyman Bulduk'un sanat dünyasına sağlam desteklerle ve özgüvenle girmesi; yeni eserlere yeni isimlere yeniden nefes aldıracaktır dedi.

Şaheserler Üreten Sanatçılar İletişimciler Yapımcılar Yönetmenler Araştırmacılar ve Derlemeciler Topluluğu Başkanı Şair Yazar Gazeteci Hikmet OKuyar; Türkü harmanlarını, kültür sanat şölenlerini şenlendirmek için türkü dostlarının beğenisini kazanmak, sazlarrını da halk bilimcilerinin şiir müzik beste şarkı türkü foklör uzmanlarının huzurlarında dillendirmek için uzun zamandan beri yayın yapan thm sanatçısı Süleyman Bulduk için Türkülerle Bulduk Geliyor diyerek şiir müzik beste şarkı türkü yorum hayranlığı devam ettiği sürece mesleğinin uzmanı sanatçıların da hayranlıkla çoşkuyla yaşamaya devam edeceğini bildirdi.

Kelkit Vadisi'nde geleneksel olarak yaşatılan şairlik aşıklık ozanlık geleneğinin içinde türkü harmanlarında yetişen, Türkiye genelinde ün yapmış Muzaffer Sarısözen, Nida Tüfekçi gibi saz ve türkü üstadlarının çok yakınlarında bulunarak özel yeteneklerini bilgi ve becerilerini yoğun emekle güçlendirp birikimlerini faydaya dönüştürmeyi hedefleyen THM sanatçısı Süleyman Bulduk her hafta düzenli olarak proğrmalarına devam ettiği halde basında müzik magazin ortamlarında haberleri bir yana birkaç afişini birkaç kare alt yazılı fotoğrafını bile göremiyoruz.

Geçen hafta Yakup Sarıkaya isimli Türkü dostunu davet etmişti proğramına.
Şiirli sohbetin, edebi öğretinin, özgün müziğin ve gizemli türkülerin akışına kapıldık.

Zaman nasıl geçti anlayamadık.

Abdi Beğ pirimizden, Bayburtlu Zihni, Aşık Veysel, Selahattin Erdal, ile Aziz Şeker gibi üstdların eserlerinden örnekler isteyecektik.Zaman yetmedi.

Hatta Dünyaca meşhur Şebinkarahisar kaynaklı Tamzara Türküsü bile diğer meşhur Türkiye türküleri ve deyişleri yüzünden bir başka proğrama kaldı.

Türkülerin yörelerine göre değişik müzik aletlerini de başarıyla kullanabilen Süleyman Bulduk şiir müzik beste şarkı türkü konusuyla yakından ilgilenen cemiyet, vakıf, dernek ve topluluklardan radyoların müzik kültür sanat proğramcılarından yoğun davet alıyor.
Birçok sanatsever de tebriklerini teşekkürlerini bize gönderiyor.Biz de paylaşıyoruz. diyen Şüsiyad Başkanı Hikmet Okuyar; Süleyman Bulduk dersine çok iyi çalışmış.Proğramlarına hazırlıklı geliyor.Seyirciyi dinleyiciyi proğrama bağlamayı başardı.Hem eğlendiriyor hem şenlendiriyor hem de bilgilendiriyor'' dedi.

Giresun, Elazığ, Erzurum, Bursa, Kayseri, Adıyaman, Bayburt, Gümüşhane, Kırklareli, Kırşehir, Tekirdağ, Amasya, Samsun, Ordu gibi birçok ilimizden sohbetler radyo tv proğramları için davet alan Süleyman Bulduk'un çok sevilen ve özlemle aranan bir halk sanatçısı olacağını söyleyen Şüsiyad Başkanı Hikmet Okuyar; çok saygın yorumcu arayan şaheser sahiplerinin türkü ustası Süleyman Bulduk ile zirve yapma şansı yakalıyacağını vurguladı.

Not : Daha Geniş bilgi almak isteyenler, duygularını ve türkü denemelerini Süleyman Bulduk ile paylaşmak isteyenler menejerlik adresine arama motorlarına thm sanatçısı Sülyman Bulduk yazarak ulaşablirler

Haber: Hikmet OKUYAR

Bu haber toplam 5893 defa okunmuştur
  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.