• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 23 °C
  • İzmir 27 °C
  • Giresun 24 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

TRT ilimizde çekim yaptı

TRT ilimizde çekim yaptı
TRT 1, TRT İNT ve TRT GAP’ta yayınlanan “Haber Anadolu” programı ekibi 3 gün boyunca, İlimizin çeşitli mekânlarında çekim yaptı.

 Cevdet Cantürk’ün hazırlayıp sunduğu “Haber Anadolu” programı için Ada’da, Kale’de, Tarihi Zeytinlik Mahallesi’nde, yöresel yemek yapan çeşitli mekânlarda, Kümbet Yaylası Koçkayası Tesislerinde, kemençesi ile ünlü Görele İlçemizde ve ıslıkla haberleşme yapılan Çanakçı İlçemizin Kuşköy Köyü’nde çekimler yapıldı. Dün Kümbet Yaylası Koçkayası’nda yapılan çekimler sırasında Giresun Üniversitesi (GÜ) öğrencileri, Giresun Belediyesi Konservatuarı hocalarının çaldığı “Dereboyu Kavaklar” müziği eşliğinde “Kolbastı” oyunu oynadılar. Yine öğrenciler ve bölgede bulunanların birlikte oynadığı “Giresun Karşılaması” da çekim kayıtlarındaki yerini aldı.
 
            Kameraman Yavuz Ertürk, Yardımcı Asistan Ömer Yılmaz’la İlimizdeki programı hazırlayan “Haber Anadolu”nun Yapımcı ve Sunucusu Cevdet Cantürk, dün de (23.04.2009) Vali Mustafa Taşkesen’le söyleşide bulundu.
 
            Vali Mustafa Taşkesen’i programına davet eden Cevdet Cantürk, bu çekimi saat 12.30’da Atapark’ta gerçekleştirdi. Yapımcı Cantürk’ün İlimizin tarihi, kültürel ve sosyal içerikli sorularını cevaplandıran Vali Mustafa Taşkesen, “İlimiz önemli bir mutfak kültürüne sahiptir. Bölgemizde yetişen birçok sebze, mükemmel yemekler şeklinde soframıza geliyor. Türkiye’nin başka bölgelerinde bulamayacağınız leziz yemekleri Giresun’da yiyebilirsiniz” dedi.
 
            İlimizin tarih ve turizm açısından da görülmesi gereken bir yer olduğunu ifade eden Vali Mustafa Taşkesen, “Yaylalarımızı herkesin mutlaka görmesini isterim. Özellikle Kümbet Yaylamızdaki tesis harika denecek kadar güzel. Yurtiçinden ve yurtdışından herkesi muhteşem doğa manzarasına sahip yaylalarımıza bekliyoruz” şeklinde konuştu. Program ekibi Belediye Başkanı Kerim Aksu ile de Kale’de söyleşide bulundu.
 
            35 dakikalık “Haber Anadolu” programı her cumartesi günü saat 13.30’de TRT 1’de, hep Pazar günü saat 11.20’de TRT İNT’te, yayını takip eden Cumartesi günü ise saat 10.30’da TRT GAP’ta yayınlanıyor. Yapımcı Cantürk, Giresun’da hazırlanan programın bir hafta sonra yayına girebileceğini söyledi.
 
            Cevdet Cantürk ve ekibi tarafından İlimizde gerçekleştirilen çekimler sırasında Valiliğimiz Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü personeli Enver Günaydın, TRT Temsilcisi İsmet Küçükbayrak, TRT Bulancak Temsilcisi Mehmet Yaşar, Gazeteci Namık Baltaoğlu ve Cumartesi Doğacıları Üyesi Tolunay Kurtoğlu, ekibe rehberlik ettiler.
 
            Bugün öğle saatlerinde İlimizden ayrılan ekibin başkanı ve Programın Yapımcısı Cevdet Cantürk, Giresun’a gelişinin TRT Temsilcisi İsmet Küçükbayrak’la olan ilişkisinden kaynaklandığını belirterek, “Değerli arkadaşımın sayesinde İlinizi tanımış oldum. Böyle bir İl’de bulunmaktan, güzel insanlar tanımaktan son derece mutluyum” dedi. Cantürk, İlimizde kendisine gösterilen yakın ilgi nedeniyle de başta Vali Mustafa Taşkesen ve Belediye Başkanı Kerim Aksu nezdinde tüm Giresunlulara teşekkür etti.

Bu haber toplam 3073 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.