• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 23 °C
  • İzmir 27 °C
  • Giresun 23 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

TİRDEF in Gündemini Tirebolular Belirleyecek

TİRDEF in Gündemini Tirebolular Belirleyecek
TİRDEF tüm Tireboluları beyin fırtınası için toplantıya çağırdı.

TİRDEF tüm Tireboluları beyin fırtınası için toplantıya çağırdı. Federasyon tarafından yapılan açıklamada “TİRDEF, Tirebolu’muz ve Giresun’umuz için bir sivil toplum örgütü olarak etki alanına odaklanmayı kendine görev bilmiştir” denildi.

 

Açıklamada “TİRDEF Genel Kurulunda önemli bir başarıya imza atarak üye olan tüm derneklerinin ortak kanaatiyle tek listeyle seçim gerçekleştirdi. Bu aslında Tireboluların ayak seslerinin ilk işaretlerini vermişti. Bir sivil toplum kuruluşu olan TİRDEF’ in başarısı tüm Tireboluların katkısıyla olacak ve başarıda Tireboluların olacaktır. Bu doğrultuda genel kurulda çok güçlü bir birlik mesajının verilmiş olması ve kamuoyundaki olumlu katkılar ve yapıcı eleştiriler yönetim kurulu tarafından çok önemsenmektedir ve ilgiyle takip edilmektedir. TİRDEF, Tirebolu’muz ve Giresun’umuz için bir sivil toplum örgütü olarak etki alanına odaklanmayı kendine görev bilmiştir. Bu doğrultuda Tirebolu ve Giresun’umuzla ilgili etki alanımıza giren konularda sesimizi duyurmak ve projeler üretmek için çaba sarf edeceğiz. Bunun dışında her türlü manipulatif değerlendirmelere sebep olacak ve federasyonumuzun amacına zarar verecek uygulamalara kesinlikle izin verilmeyecektir.

 

Federasyon yönetimi üye derneklerinin ve Tirebolulu hemşerilerimizin fikirlerini belirtebileceği periyodik mini beyin fırtınaları toplantıları düzenlemeyi amaçlamıştır. Yönetim kurulu bu toplantılardan elde edecekleri sonuçların kendi yönlerini belirlemede temel belirleyici olacağı konusunda görüş birliğine vardılar. Federasyonumuz, hemşerilerimiz ve Tirebolu’muzla ilgili projeler üretme ve oluşturulacak komisyonlarda görev alacak olanları belirleme noktasında hemşerilerimizin ve üyelerimizin karar verme sürecine katılmasına büyük bir önem vermektedir.  

 

Bu amaçla TİRDEF, önceliklerini belirleme noktasında 23 Kasım 2008 tarihindeki genel kurulda belirtildiği üzere, delegelerin ve Tireboluluların fikirlerini almak ve bu doğrultuda çeşitli toplantılar yapmak amacıyla “beyin fırtınası” toplantılar dizisine başlatmayı amaçlamaktadır. Genel Başkan Doç. Dr. Halit Keskin’ in çeşitli konuşmalarında federasyonun yönetiminin yükünün sadece seçilmiş olan yönetim kurulu üyelerine bırakılmaması konusundaki hassasiyeti ses getirmeye devam ediyor. Genel Başkanın konuşmalarının özünde açığa çıkan ve artık neredeyse slogan haline gelmiş olan “birlikte yönetelim” düşüncesi uygulamaya koyulmaya başlandı. Tireboluların katılımını sağlamak ve fikirlerinin karar verme sürecinde değerlendirilmesini sağlamak amacıyla ilk beyin fırtınası toplantısına üye derneklerden biri olan Zeytinburnu Tirebolu Derneği ev sahipliği yapacak. Zeytinburnu Tirebolu Derneğimizin ev sahipliğinde 28 Aralık 2008 Pazar günü beyin fırtınası toplantısı gerçekleştirilecek. Bundan sonraki aşamalarda da diğer derneklerimizin ev sahipliğinde bu toplantılara devam edilecektir.

 

Tirebolu’nun önemli değerlerinden biri olan ve duayen hocalarımızdan Prof. Dr. Taner Karahasanoğlu’nun başkanlığında yürütülecek bu toplantılardan önemli fikirlerin üretilmesi ve karşılıklı empati kurabilme yeteneklerimizin geliştirilmesi amaçlanmaktadır. Geniş kesimlerin fikirlerinin karar verme sürecine dahil edilmesinin en hızlı yollarından biride beyin fırtınası toplantılarıdır. Oldukça samimi bir havada gerçekleştirilecek olan bu toplantılarda; birden fazla insanın fikir üretmesi teşvik edilecek, birlikte fikir üretmenin tek başına üretmekten daha yararlı ve verimli olduğu uygulamalı olarak gösterilecek, grubun yaratıcı gücü harekete geçirilecek, yeni düşüncelerin ortaya çıkartılması için geniş düşünmenin ne kadar önemli olduğu vurgulanacak ve en önemlisi de hayal kurmaya ve kurdurmaya teşvik yapılarak bireylerin yaratıcı yeteneklerinin ortaya çıkartılmasına çalışılacaktır” denildi.  

Şebin Haber:Abdullah Yazıcı

Bu haber toplam 1488 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.