• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 14 °C
  • İzmir 15 °C
  • Giresun 16 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

TİCARET ODASINDAN DEMİRYOLU PROJESİ ZİYARETİ

TİCARET ODASINDAN DEMİRYOLU PROJESİ ZİYARETİ
Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Trabzon Ulaştırma Bölge Müdürü Nurettin Aydın'ı ziyaret etti.
Ticaret Odası ndan Demiryolu Projesi Ziyareti

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Trabzon Ulaştırma Bölge Müdürü Nurettin Aydın'ı ziyaret etti.

Oda Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu,Başkan Yardımcısı Mustafa Halilbeyoğlu,Yönetim Kurulu üyeleri Fikret Atar ile Kenan Tatlı'nın katıldığı ziyarette OR-Gİ Havalimanı yatırımı ile Doğu Karadeniz Demiryolu projeleri konusu görüşüldü ve yatırımlar hakkında bilgiler alındı.

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu,demiryolu ile OR-Gİ Havalimanı projelerinin Giresun'un hayati önem taşıyan yatırımları olduğuna dikkat çekti.

Erzincan üzerinden Doğu Karadeniz'e gelecek olan demiryolu güzergahının önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Çakırmelikoğlu,fizibilite aşamasında olan demiryoluk. projesinin yatırım periyodunun bölge dengelerini negatif etkilemeyecek düzeyde olmasına dikkat edilmesi gerektiğine vurgu yaptı.
k.giresunsonhaber


GTSO Başkanı Çakırmelikoğlu;”Giresun ve bölgesinin cazibe merkezi olabilmesi, demiryolu ağının limanlar ile birleştirilmesiyle doğru orantılı olduğuna inanmaktayız.Bu bağlamda fizibilite raporu sonucu alternatif güzergahların tespitinde deniz ulaşımına bağlantıya dikkat edilmesi gerekmektedir.Demiryolu ağının salt Erzincan-Trabzon arasına inşa edilmesinin ötesinde Ordu,Giresun,Trabzon,Rize ve Artvin illerini kapsayacak şekilde deniz ile bağlantısının olmasına önem verilmesi gerekmektedir.”sözlerini vurguladı.
Demiryolu projesinin son aşamasıyla ilgili bilgi veren Trabzon Ulaştırma Bölge Müdürü Nurettin Aydın;”Trabzon-Erzincan demiryolu hattının (yaklaşık 320 km.) idarenin öngördüğü standartlarda olacak şekilde 1/25000 ölçekli güzergah araştırması ve amenajman etüdü,1/5000 ölçekli şertivari haritalarının alınması ve güzergahın bu haritalara işlenmesi,güzergah üzerinde gerekli sondajlar ile laboratuar deneylerinin ve diğer zemin araştırma işlerinin yapılması,tüneller,köprüler,istinat duvarları gibi sanat yapıları ile istasyon tesislerinin ve demiryolunun teknik şartnamedeki esaslara göre projelerin yapılması,üstyapı,elektrifikasyon,sinyalizasyon, ve telekominikasyon projelerinin yapılması,güzergahın ÇED raporu,fizibilite etüdü,güzergahın keşif ve metrajlarının hazırlanması için DLH İnşaatı Genel Müdürlüğünce 29.06.2009 tarihinde ön yeterlilik ihalesi yapılmış ihaleye başvuran 14 aday sonucunda 6 aday yeterlilik almış ve belli istekliler arasındaki ihale 21.08.2009 tarihinde yapılmıştır.İşin ihalesini Yüksel Domaniç Mühendislik Ltd. Şti. kazanmıştır.Proje ihale bedeli 1.452.684 TL dir.Sözleşmesi tamamlanmış olup,proje çalışmalarına başlanmıştır.2009 yılında 200.000 TL harcama yapılmış,2010 yılı için 1.200.000 TL ödenek verilmiştir.Çalışmalar DLH Genel Müdürlüğünce takip edilmektedir.”dedi.

Doğu Karadeniz'i, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'ya bağlayacak olan demiryolu için fizibilite çalışması neticesinde birden fazla güzergah belirleneceğini ve bu alternatiflerin DLH İnşaatı Genel Müdürlüğüne sunularak Ankara tarafından değerlendirileceğine değinen Bölge Müdürü Aydın;”Erzincan-Trabzon demiryolu projesi olan bu çalışma Rize-Batum projesi ile bağlanması planlanıyor.Fakat şu iyi bilinmelidir ki,demiryolu projesi güzergahı için,viyadük ve eğimleri yatırıma en uygun elverişli bir yol seçilecektir.Ancak şuanda tespit edilen bir güzergah yoktur.”diye konuştu.

Bu haber toplam 1547 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.