• BIST 9071.88
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 18 °C
  • İzmir 17 °C
  • Giresun 20 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

THY, yine Avrupa'nın en iyisi seçildi

THY, yine Avrupa'nın en iyisi seçildi
100 değişik ülkeden 18 milyona yakın havayolu yolcusunun oyları ile verilen Skytrax ödüllerinde Türk Hava Yolları geçen yıl olduğu gibi bu yıl da “Avrupa’nın En İyi Havayolu” seçildi.

 ihracatin_yildizlari_buyuk_odulu_thynin_oldu_h885754.jpg

 Türk Hava Yolları, havayolu ve havaalanı sektöründe sağladığı denetim ve hizmet kıyaslama programları ile kuruluşların ürün ve hizmet kalitesini denetleyen; havacılık sektörünün “Oscar”ı kabul edilen “Skytrax Dünya Havacılık” ödüllerinde “Avrupa’nın En İyi Havayolu” ödülü dahil olmak üzere üç dalda ödül alarak kalitesini dünyaya tescil ettirdi.

THY, 2011 yılında da Skytrax tarafından “Avrupa’nın En İyi Havayolu”, 2010 ve 2011’de de “Güney Avrupa’nın En İyi Havayolu” seçilmişti.

Londra'da düzenlenen Farnborough Havacılık Fuarı’nda açıklanan 2012 Skytrax ödülleri, Skytrax CEO’su Edward Plaisted tarafindan bugün THY Genel Müdürü Temel Kotil’e takdim edildi.

KOTİL: "BİR TÜRK ŞİRKETİNİN AVRUPA'DA LİDER POZİSYONA GELİP BUNU KORUYABİLDİĞİNİ GÖSTERDİK"
Kotil İHA'ya yaptığı açıklamada, "Bugün ikinci defa Avrupa'nın en iyi havayolu ödülünü aldık. Bizim için bu çok onur verici oldu. Geçen yıl da finalda Lufthansa, Swiss ve Türk Hava Yolları vardı. Bu sene de yine finalde aynı üç havayolu yer aldı. Türk Hava Yolları yine Avrupa'nın en iyi havayolu oldu. Öncelikle bunu sağlayan bütün THY çalışanları, TGS çalışanları, ki bizim yolcu işlemlerini yapıyor; Do&Co, ikramı gerçekleştiriyor ve bize hizmet sağlayan bütün kuruluşlara Teknik AŞ'ye teşekkür ediyoruz" dedi.

Sözkonusu ödülün marka değeri açısından önemli olduğunu vurgulayan Kotil, "Ayrıca başka bir şeyi gösterdik: Demek ki, Türkiye'deki bir şirket arka arkaya, yıllar boyunca Avrupa'da lider pozisyona gelip bunu koruyabiliyor" diye konuştu.

SkyTrax'in dünya online gerçekleştirdiği ankete 18 milyon kişinin katıldığını söyleyen Kotil, "Bu katılımcılar değişik kategorilerde havayollarına oy veriyorlar. Değerleme yapıyorlar. Bütün bu kararın oturduğu taban, yolcunun memnuniyeti. Yolcu bu havayolu ile uçmak istiyor mu? Evet, Avrupalı yolcular, Türk Hava Yolları'nı, Lutfhansa'ya karşı, Swiss'e karşı ve diğer havayollarına karşı tercih ettiler" dedi.

"2013'TE AVRUPA'NIN İLK 5 YILDIZLI HAVAYOLU ŞİRKETİ OLACAĞIZ"
"Amacımız Avrupa'ya takılıp kalmak değil, dünyanın en iyi havayolu olmak" diyen Kotil, "Bu yönde çalışmalarımız devam ediyor. Henüz 5 yıldızlı havayolu olamadık. Avrupa'da da henüz 5 yıldız hava yolu şirketi yok. Ama kendi adımıza, kendi sözümüz 2013 yılında inşallah 5 yıldızlı, Avrupa'nın ilk havayolu olacağız. Önümüzdeki yıllarda inşallah dünyanın en iyi havayolu olacağız ve bu liderlik pozisyonunu hiçbir zaman bırakmayacağız" değerlendirmesinde bulundu.

"SEKTÖRÜN ORTALAMA YÜZDE 4 BÜYÜRKEN THY YÜZDE 20 BÜYÜDÜ"
Türk Hava Yolları'nın, Ocak-Haziran döneminde yolcu büyümesinin yüzde 20 olduğunu aktaran Kotil, "Sektörün küresel olarak büyümesi yüzde 4. Arada önemli bir fark var. Kapasite artışımız yüzde 18. Bize yolcunun gelişi yüzde 28, bu da çok anlamlı. Dünyadaki en yüksek büyümelerden biri. Uçaklarımızın dolma oranı, bir önceki yıla göre yüzde 5.7 daha yukarıda. Ne anlama geliyor? Avrupa ekonomisi geri gidiyor ve oldukça zor durumda. Avrupalı hava yollarının kapasiteleri düşürüyor, daha boş gidiyor. Türk Hava Yolları'nda kapasite artıyor, uçakları daha çok doluyor. Daha çok talep alıyoruz" dedi.

"İSTANBUL DÜNYA HAVACILIĞININ TAM MERKEZİNDE"
İstanbul'u merkez olarak kullanan transfer yolcu oranının ise yüzde 47 oranında artış gösterdiğini vurgulayan Kotil, "İstanbul'u hub olarak kullanan, Avrupa'dan gelip Uzak Doğu'ya, Ortadoğu'ya gidenler, Rusya'dan gelip, Afrika'ya seyahat edenler, Çin'den gelip Afrika'ya, Ortadoğu'ya seyahat eden yolcuların büyüme oranı yüzde 47. Bu muazzam bir oran. Dünya havacılığı yüzde 4 büyüyor, burada yüzde 47 artış. Bu şunu gösteriyor: İstanbul dünya havacılığının tam merkezinde oturuyor. İleri dönük olarak çok daha performans gösterecek. Biz hükümetimize, Ulaşım Bakanı ve yetkililerimize teşekkür ediyoruz. 150 milyon yolcu kapasiteli üçüncü havalimanı projesi var" diye konuştu.

Kotil konuşmasına şöyle devam etti:

"Türkiye'de İstanbul'a gelen yolcular, Avrupa'dan geliyorsa kendisini batı kültürü ile kendi evinde hissediyor, doğudan gelenler de kendilerini doğu kültüründe hissediyorlar. Çünkü İstanbul batı ile doğunun birleştiği yer. Dolayısıyla Çinliler, Avrupa'da bir iş yapmak istiyorlarsa, Türkiye'de üretiyorlar. Avrupalılar Ortadoğu'da birşey yapmak istiyorlarsa Türkiye'yi üs olarak kullanıyorlar. Türkiye'de yaşayan insanlar hem doğu kültürüne, hem de batı kültürüne sahipler. Dolayısıyla hem kendilerini ABD, Avrupa'da, Almanya'da, Fransa'da rahat hissediyorlar, hem Uganda'da Somali'de rahat hissediyorlar, hem Rusya'da, hem Çin'de... Dolayısıyla Türkiye'nin bu lider konumu, Türk Hava Yolları'nı liderliğe getirmiştir" dedi.

İHA

Bu haber toplam 3709 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Benzine zam!06 Temmuz 2012 Cuma 00:40
  • Ramazan Bayramınız Mubarek Olsun29 Ağustos 2011 Pazartesi 13:41
  • Rusya, Anadolu'daki Katliamda İmzası Bulunan Ozanyan'ın Anıtını Kaldırdı03 Haziran 2011 Cuma 09:28
  • CUMHURİYET BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN29 Ekim 2010 Cuma 00:30
  • Ramazan Bayramınız Kutlu Olsun09 Eylül 2010 Perşembe 12:02
  • RAMAZAN AYI'NIN MÜJDECİSİ26 Temmuz 2010 Pazartesi 19:42
  • Bugün Üç Ayların Başlangıcı Recep Ayı'nın Birinci Günü14 Haziran 2010 Pazartesi 11:24
  • Bugün Dünya Günü22 Nisan 2010 Perşembe 10:11
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.