• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 23 °C
  • İzmir 27 °C
  • Giresun 24 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

Su Sanitasyon Eğitim Toplantısı Yapıldı

Su Sanitasyon Eğitim Toplantısı Yapıldı
Sağlık Bakanlığının direktifleri ile 2005 yılında Türkiye genelinde başlatılan "İçme ve Kullanma Suyu Sanitasyon Çalışmaları"nın 2008 yılı İl değerlendirme toplantısı bugün yapıldı.

Sağlık Bakanlığının direktifleri ile 2005 yılında Türkiye genelinde başlatılan "İçme ve Kullanma Suyu Sanitasyon Çalışmaları"nın 2008 yılı İl değerlendirme toplantısı bugün yapıldı.

Valilik Toplantı Salonu’nda saat 10.00’da başlayan toplantının açılışında konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Cengiz Cindemir, İlimiz genelinde bugüne kadar önemli çalışmalar yapıldığını belirterek, 2008 yılında olduğu gibi 2009 yılında da aynı tempoyla çalışacaklarını söyledi.

 
            İl genelindeki Sağlık Grup Başkanları, Sağlık Grup Başkanlıklarına bağlı Sağlık Ocaklarının Sorumlu Hekimleri, Çevre Sağlık Memurları ve ilgili sağlık personelinin katıldığı toplantıda, İl Sağlık Müdürlüğü Çevre ve Halk Sağlığı Şube Müdürü Emrullah Baş’ta, “İçme ve Kullanma Suyu Sanitasyon Çalışmaları” hakkında açıklamalarda bulundu.
 
            Şube Müdürü Emrullah Baş, çalışmaların tüm sağlık teşkilatınca büyük bir titizlikle uygulanarak ciddi aşamalar kaydedildiğini, uygulamanın halen devam ettiğini ve edeceğini belirtti.
 
            Küresel ısınmanın ve çevre kirliliğinin artmasına paralel olarak yeraltı ve yer üstü sularının kirlenme risklerinin üst seviyeye çıktığını hatırlatan Çevre ve Halk Sağlığı Şube Müdürü Emrullah Baş, hastalıkların en hızlı bulaşma yolarından birinin de su ile mümkün olduğunu söyledi.
 
            “Su ile bulaşan hastalıklarda büyük artış olabilir. Hatta ülke genelinde olduğu gibi İlimizde de lokal sorunlar yaşanmıştır. Bu sorunların bir daha yaşanmaması için acil ve ciddi önlemler almamız kaçınılmaz olmuştur. İl Sağlık Müdürlüğü olarak fert ve toplumumuzun sağlığını korumak, su ile bulaşan hastalıkları önlemek için bugüne kadar yapılan çalışmaları değerlendirmek, aksaklıkları tespit etmek ve 2009 yılında neler yapacağımız konularında bilgi alış-verişinde bulunmak üzere, sağlık teşkilatı su sanitasyon görevlileri sizlerle burada toplanmış bulunmaktayız” diyen İl Sağlık Müdürlüğü Çevre ve Halk Sağlığı Şube Müdürü Emrullah Baş, konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
            “Hepimizin bildiği gibi başta içme suları sanitasyon çalışmaları olmak üzere diğer çevre sağlığı hizmetlerini Müdürlüğümüz adına Gıda ve Çevre Kontrol Şube Müdürlüğü planlamakta ve koordine etmektedir. Bu planlamayı da gerek 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu "Genel Sağlığın Korunması" ile ilgili amir hükümler çerçevesinde, gerekse Bakanlığımızın Müdürlüğümüze yazılı talimatları ile İl Umumi Hıfzıssıhha meclisinde alınan kararlar çerçevesinde yürütülmektedir. Alınan kararlar, tüm sağlık teşkilatına dağıtılmaktadır. Bu talimatlar çerçevesindeki kararlar sağlık teşkilatınca uygulamaya konulmakta ve yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler değerlendirilmektedir. Her çalışmalarımız ve sonuçları süresi içersinde Bakanlığımıza iletilmektedir.
 
            Her yılbaşı, yapılan program çerçevesinde söz konusu hizmetlerin aksamadan yürütülmesi İçin;
 
            İlçelerimizde Sağlık Grup Başkanları çalışmalardan birinci derecede sorumludur. İlçe sanitasyon görevlilerine, programı gününde uygulaması için gerekli araç desteği sağlanmalıdır.
 
            Su numunelerinin analiz sonuçları ilgili kurum, muhtarlık yada Belediyeye yazılı
olarak bildirilecektir.
 
            Kirli gelen sularla ilgili sadece yazışma ile yetinmeyip, su kirliliği giderilinceye kadar sağlık teşkilatınca takibi yapılmalı (sorgulama formu düzenlenmeli), kirlilik etkenleri araştırılarak vatandaşımıza sağlıklı ve temiz su içirilmesi sağlanmalıdır. Aksi takdirde kirli su içilmesine müsaade eden yetkililer mutlaka sorgulanacaktır.
 
            İlçe bazında sağlık teşkilatınca giderilemeyen sorunlar öncelikle İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun gündemine taşınarak acil toplantı yapılması sağlanmalı ve sorunun mahallinde çözülmesine önderlik edilmelidir.
 
            İlçelerimizde yapılan çalışmalar hakkında ilgili formlar eksiksiz şekilde doldurularak, Müdürlüğümüze intikal ettirilmelidir.”
 
            Bu konuşmanın ardından, “İçme ve Kullanma Suyu Sanitasyon Çalışmaları”nda bugüne kadar yapılanlar, slayt sunumuyla katılımcılara anlatıldı. Sunumda, 2009 yılında yapılması gereken çalışmalara da yer verildi.
 
Toplantının sonunda her İlçede yapılan çalışmaları, İlçe Sağlık Grup Başkanlıklarının temsilcileri de tek tek anlattılar.
Bu haber toplam 1655 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.