• BIST 8889.43
  • Altın 2240.943
  • Dolar 32.3403
  • Euro 35.1219
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 16 °C
  • İzmir 18 °C
  • Giresun 9 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

Siirt'te Çatışma,4 Şehit

Siirt'te Çatışma,4 Şehit
Eruh ilçesi kırsalında güvenlik güçleri ile terör örgütü mensupları arasında çıkan çatışmada 4 askerimiz şehit oldu.

Teröristler, Eruh İlçesi'nden Görendoruk Köyü Jandarma Karakolu'na giden askerlere pusu kurdu.

Gedik-Kaşar Mevkii'ndeki ormanlık araziye gizlenen teröristler, askerlerin geçişi sırasında uzun namlulu silahlarla ateş açtı.

Açılan ilk ateşte bir uzman çavuş şehit oldu ve askerlerin karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı.

Takviye birliklerin sevk edildiği bölgede teröristlerle aralıklarla devam eden çatışmalarda 3 askerin daha şehit olmasıyla şehit sayısı 4'e yükseldi.

YARALI ASKERLER KURTARILAMADI
Sıcak temasın ardından çıkan çatışmada 3 asker yaralandı. Yaralı askerler, helikopterlerle Siirt Asker Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak burada yapılan müdahalelere rağmen 2 asker şehit oldu.

Hayati tehlikesi bulunan ve ilk müdahalenin ardından helikopterle Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilen Kayseri nüfusuna kayıtlı er Mustafa Aydın da şehit oldu.

Öte yandan gece yaşanan çatışmada şehit olan uzman erbaşın 28 yaşındaki Balıkesir nüfusuna kayıtlı Mesut Günay, sonraki saldırıda şehit olan diğer askerlerin ise Ağrı nüfusuna kayıtlı er Mehmet Yıldız ve Sakarya nüfusuna kayıtlı er Mehmet Kıran olduğu öğrenildi.

Çatışmanın ardından, kobra helikopterleri saldırıyı yapan teröristlerin bulunduğu bölgeyi ateş altına aldı. Bölgede operasyonlar sürüyor.

BİR YIL ÖNCE EVLENMİŞTİ
Şehit Uzman Erbaş Mesut Günay'ın şehit olduğu haberinin sabah erken saatlerde gelmesinin ardından, Çukurhüseyin köyünün girişi ve şehidin evi, Türk bayraklarıyla donatıldı.

Taziyeleri kabul eden şehidin annesi Solmaz Günay ve bir yıl önce evlendiği eşi Sabiha Günay'ın güçlükle ayakta durduğu görüldü. Oğlunun fotoğrafını öperek, gözyaşı döken şehidin annesini yakınları teskin etmeye çalıştı.

Şehidin ağabeyi Ali Günay ise 9 kardeşin en küçüğü olan Mesut'un 4 yıldır uzman erbaş olarak Siirt'te görev yaptığını söyledi.

Bir yıllık evli Mesut'un 15 Temmuz'da izine gelme planları yaptığını dile getiren ağabey Günay, ''Temmuz sonuna kadar izninin bir bölümü burada geçirecekti. Daha sonra evini Eruh'a taşıyacak, bir yıldır ayrı kaldığı eşini yanına aldıracaktı. Olmadı, yapamadı. Eşinden de bizden hep ayrı kaldı'' diye konuştu.

Terörün sona ermesini isteyen Ali Günay, ''Şehit haberleri içimizi acıtıyor. Kardeşimin şehit haberini almaktan korktuğum için, adının geçmesinden korktuğum için haberleri bile izlemiyordum. Psikolojimiz bozuldu. Bunlar yaşamasın, artık son verilsin'' şeklinde konuştu.

ŞEHİDİN ANNE VE BABASI SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ
Şehit oğluyla aynı ismi taşıyan Piyade Er Mehmet Kıran babası Mehmet Kıran ile annesi Rahime Kıran, acı haberi almasıyla sinir krizi geçirdi. Şehidin evinin önünde hazır bekletilen ambulanstaki sağlık görevlilerince sakinleştirici verilen anne ile baba, kalp rahatsızlığı bulunması sebebiyle kontrol amaçlı Ferizli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Şehit Mehmet Kıran'ın 9 aylık asker olduğu ve 3 gün önce annesiyle telefonda konuştuğu öğrenilirken, şehidin yakınları, Kıran'ın evine Türk bayrağı astı.

YILDIZ 6 KARDEŞİN EN KÜÇÜĞÜYDÜ
Piyade Er Mehmet Yıldız'ın Eleşkirt ilçesine bağlı Abdi köyündeki evinde de hüzün yaşanıyor. Oğullarının şehit olduğunu öğrenen baba Nesim ile anne Ayfer Yıldız fenalık geçirdi.

Ağıtlar yaktığı sırada fenalaşan anne Ayfer Yıldız ile şehidin ablası Yazgül Yıldız Eleşkirt Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Altı kardeşin en küçüğü olduğu öğrenilen Yıldız'ın 8 aylık asker olduğu belirtildi.

Şehit Yıldız'ın amcası Hasan Yıldız, yeğeni Mehmet Yıldız'ın en son dün, anne, baba ve kardeşleriyle konuştuğunu, durumunun iyi olduğunu söylediğini ifade etti.

'SABAH JANDARMA GELDİ ACI HABERİ SİZ VERDİNİZ'
Şehit er Mustafa Aydın'ın Kayseri’nin Yahyalı ilçesi Senir köyündeki baba evinde hüzün yaşanıyor.

''Vatan sağ olsun'' diyen şehidin babası Mehmet Aydın, şöyle konuştu:

''Sabah köye jandarma ekibi geldi. Oğlumun şehit olduğunu düşünerek hemen yanlarına koştum ama başka bir olay için geldiklerini söylediler. Şimdi siz gelip acı haberi verdiniz.''

Aydın ailesinin 3 erkek çocuğundan en büyüğü olan şehit Mustafa Aydın'ın 4 aydır asker olduğu öğrenildi.

 

Şebinhaber Ailesi olarak Şehitlerimize Allahtan Rahmet kederli ailelerine başsağlığı dileriz.

Kaynak:NTVMSNBC

Bu haber toplam 4122 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.