• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 16 °C
  • İzmir 17 °C
  • Giresun 18 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

Şiirlerle 24 Kasım Öğretmenler Günü / Hikmet OKUYAR

Şiirlerle 24 Kasım Öğretmenler Günü / Hikmet OKUYAR
Çok önemsediğim belirli günlerdendir 24 Kasım Öğretmenler Günü.
Çok önemsediğim belirli günlerdendir 24 Kasım Öğretmenler Günü.
Atatürk Başöretmen nasıl gönlümde önemli bir yer etmişse Şebinkarahisarlı Efsane Öğretmen Dr.Hüseyin Hüsnü Tekışık nasıl akıl defterimin baş sayfalarındaki sembol isimler arasında yaşıyorsa ilk öğretmenim Avni Seyhan da aynı canlılıkla gönlümdeki yerini muhafaza etmektedir.

Milli ve dini konuları görgü gelenek çevre ile ilgi konuları okul öncesi aile içinde almış kişlik kazanma öncülük etme zorlukları göğüsleme kararlı durma eğilip yamulmama özgüven sahibi olarak tarihin derinliklerinden hız alıp yeni ufuklara doğru güvenle yürüme sağlıklı düşünme ve ülke ve millet gerçeği ile birebir örtüşen parlak fikirleri uygulamaya koyarak insanların mutluluğuna ülkenin gelişmesine hizmet etme sevdasını da ilkokul öğretmeni Avni Seyhan öğretmenimden öğrendim.

Aradan koca koca yıllar geçmesine rağmen Şebinkarahisarlı Hasan Kandemir, Dursun Ovalı, Veysel Akoyunlu, Hakkı Akyüz, Adnan Yıldırım, Mehmet Eren, Faruk Eroğlu, Faruk Yılmaz, A. Celalettin Menteş, Hüseyin Akgün gibi birçok isim var aklımda.


Doğup büyüdüğüm şehirde Şebinkarahisar Sevdası Karadeniz Sevdası ve Türkiye Sevdası ile yoğrulmam ortakokul lise yıllarıma rastlar.Okuyup okuyup da yolların çilesi ve gaz lambası yüzünden elekrik ışığında ders çalışan şehir çocuklarına fark atamadıysam da çevremle, komşu ilçelerimizle Giresun ilinin tamamıyla Karadeniz ve Türkiye geneliyle çok yakından ilgilenme imkanı buldum, adam gibi adamlardan sayılmayı ve saygın medya mensupları arasında yer almayı başardım.Öğretmenlerim sayesinde. Onların bilgi ve tecrübelerinden dersler çıkararak.

Şiir yazmaya okumaya ilkokul birde gazete çıkarmaya ilk okul üçde başladım.


Hem kendi sınıfımdan hem alt ve üst sınıflardan tanıdıklarım görüşüp konuştuklarım da oldu.Kelkit, Şiran, Alucara, Çamoluk, Dereli, Akıncılar çevresinden tanıdığım ve hala görüştüğüm arkadaşlarım oldu.
Tüm öğretmenlerimi aynı saygınlıkla hatırlamakla birlikte Şebinkarahisar'dan Dindersi Öğretmeni Hakkı Akyüz,Tarım Öğretmeni A.Celalettin Menteş, Matematik Öğretmeni Faruk Eroğlu, Niğde Bor'dan Türkçe Öğretmeni Hikmet Ersan, Çankırı, Çerkeş'ten Tarih Öğretmeni Mehmet Avcı, Giresun'dan Türk Dili Ve Edebiyatı Öğretmeni Fikret Karadeniz unutamadığım, başarılarımda büyük payları olan öğretmenlerimden.


Okul yıllarımda sadece kendi öğretmenlerimi değil Şebinkarahisar ve diğer illerde öğretmenlik yapan öğretim görevlisi olan isimleri de araştırdım .Bugün olduğu gibi.

Muharrem Özsan ve Mithat Özsan kardeşler, Sıtkı Akozan, Selim Kurtoğlu, Coşkun Ertepınar, Faruk Sümer, Yener Aytekin, Sadri Maksudi Arsal, Zeki Veli Togan, Cemal Özkan, Necat Birinci, Mehmet Emin Yurdakul, Turan Yazgan, Dilave Cebeci, Ahmet Kabaklı, Ahmet Caferoğlu, Necmettin Hacıeminoğlu, Erol Güngör,Enis Öksüz, Nevzat Yalçıntaş, Yener Aytekin, Anıl Çeçen, Sebahattin Zaim,Sebahattin Kerimoğlu, Sulhi Dönmezer, Arif Nihat Asya, Necip Fazıl Kısakürek,Kemal Tahir,
Ayhan İnal, Orhan Şaik Gökyay, Niyazi Yıldırım Gençosmanoğlu, Reşat Kaynar, Yunus Emre, Bayburtlu Zihni, Karacaoğlan Aşık Veysel ve Aydil Erol, gibi bir çok akademisyen ve öğretmen ve üstadı eserleriyle, isimleriyle, konferanslarıyla, makale ve fıkralarıyla takip ediyordum şimdiki gibi.

Yaşayan çırak ve usta aşık ozan, şair şiir yorumcusu bestekar karikatürist ressam fotoğraf sanatçısı saz ve ses sanatıçısı öğretmenlerimizi de yakından takip ediyorum Karadeniz Sevdası ile Türkiye Sevdası isimli büyük proje çalışmalarıma kaynak oluştururken şaheserleriyle katkılarını istiyorum.
Ahmet Sargın, Durali Doğan, Harika Ufuk, Vahit Kaya, Rıza Beşer, Hayrettin Günay,Halil Gürkan, Cemile Düzgün, Erol Nedim Pehlivan, Zehra Birsen Yamak, Rabia Barış, Afet Kırat, Deniz Zübeyde Birlik, Hasan Öztürk, İbrahim Açılan, Aşık Nurşah, Halil Karacan, Nurşen Saygınar, Necati Ocakçı, Ali Uygun, Gizem İlknur Mersin, Osman Tekerci, Muhammed Türkmen, Selami Şimşek, Belkıs Yıldız Erk, Seher Türker Keçe eserleriyle isimleriyle Hikmet Okuyar Tanıtım Turizim Kültür Sanat Etkinlikeri ve proje çalışmalarına güç kazandıran öncü ismlerden sadece hemen sayabildiklerimin birinci sayfasındakiler. Rahatlıkla öğretmenim diyebildiklerimden..
24 Kasım Öğretmenler Günü önemli günler arasında yer aldığı için mutluyuz.Bu sene daha bir çoşkulu kutlanmalı.
Öğretmenlerinden feyz alarak zirvelere çıkanlar da, orta direk olarak vaziyeti idare edenler de, iyi ders almadıkları için pişmanlık duyanlar da öğretmenlerine koşsunlar; Okul Aile Birliği ile sınıf anneleri organizasyonlarına katılsınlar.
Ebedi aleme göç etmiş öğretmelerimizi de dualarla analım, bir kez daha hatırlayalım 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle.Pirimiz Abdi Beğ aşkına.
Şiir yazan ve şiir okuyan özel yetenekli aşık, ozan, şair ve ŞİİR YORUMCUSU öğretmen ve öğrencilerimizi; şiir, şiir kitabı, fotoğraf ve resim sergisi açan sanat dostları ile radyo ve televizyonlardaki Şiir Proğramları Sunucusu kültür sanat dostlarını; kaymakamlıkların ve belediyelerin çok özel ödüllü teşvikleriyle; sanatseverlerin de coşkulu alkışlarıyla ödüllendirelim, isimlerini ve resimlerini de medya aracılığı ile daha geniş kitlelere duyuralım, tanıtalım.
Böyle bir anlamlı ve önemli gün için bir haftadır Vahit Kaya, Sakin
Öner, Rıza Beşer, Hülya Sönmez, Erol Nedim Pehlivan, Gizem İlknur Mersin, Ahmet Sargın ve Durali Doğan'dan şiirler derleyip öğretmen ve öğrencilere gönderirken, beni kutlayanlara Köklüce Köyünde Vekil Öğretmen isimli şiirim ile cevap verirken;
bu sayfalarda da sizlerle Adanalı Harika Şair'in şiiri ile Sivaslı Eğitimci Şair Kenan Çarboğa'nın şiirini paylaşmak istedim.

Ö Ğ R E T M E N İ M

Küçük bir filizdim, şimdi dal oldum, / Hep senin sayende, can öğretmenim!
Bin bir emeğinle şimdi al oldum, / Seninle renk buldum, ben öğretmenim!
*
Sen yokken bu âlem bilmece idi, / Sensiz gündüzlerim hep gece idi,
Adın dudağımda hep yüce idi, / Aydınlattın beni, sen öğretmenim!
*
Çocuktum, minicik, güçsüz bir kuldum, / Senin ilmin ile geliştim, doldum,
Bana yön gösterdin, gerçeği buldum, / Damarımda akan kan öğretmenim!
*
Uzattın sevgiyle, dost idi elin, / Güzel sözler dedin, tatlıydı dilin,
Tayin olup geldin, farklıydı ilin, / Karanlığa doğan gün öğretmenim!
*
Elimde kalemle yazımda sensin, / Ağzımda, dilimde, sözümde sensin,
Bana UFUK açan gözümde sensin, / Bugün öğretmenim, dün öğretmenim!
*
HARİKA yurdumda çiçek öğretmen, / Bilgilerle dolu petek öğretmen,
Vatanı süsleyen bezek öğretmen, / Atatürk yolunda ün öğretmenim!

ADANALI HARİKA ŞAİR HARİKA UFUK

Ö ğ r e t m e n i m

Bir köy öğretmeniyim Anadolu'da / Kimsenin olmadığı yerde ben varım
Karış karış memleketimin her köşesinde / Bayrak olur dalgalanırım.

Umutlar ekerim cehaletin orta yerine / Işığımla kaybolur karanlıklar
Yıldızlar toplarım körpecik yüreklere / Kıskanır gökyüzü böyle zamanlar

Çocuklarım gelir sabahları erkenden/ Kara lastiklerle koşa oynaya
Hepsinin içinde ayrı bir ışık / Hepsinde bir güneş bekler doğmaya

Kimi doktor olmak ister kimi öğretmen / Kiminin aklında başka hayaller
Büyük Türkiye'ye ulaşmak için / Böyle kalem tutar bu minik eller

Gördüğümde üşümüş ufacık parmakları / Nefesimle ısıtır ve bağrıma basarım
Bir türkü söylemeye başlarlar ülkem için / O an dilim tutulur, konuşamam, susarım

Nevruz getirirler kırdan, bayırdan / Anlarım yakındır gelmeye bahar
Hiçbir çiçek ısıtmadı içimi / Nevruzun içimi yaktığı kadar

Ben köy öğretmeniyim Anadolu'da / Kimsenin olmadığı yerde ben varım
Karış karış memleketimin her köşesinde / Bayrak olur dalgalanırım.

SİVASLI EĞİTİMCİ ŞAİR KENAN ÇARBOĞA

kitle iletişim :
ok u y a r
hikmetokuyar@hotmail.com
Bu haber toplam 4251 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.