• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 18 °C
  • İzmir 18 °C
  • Giresun 21 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

Şemdinli'de 11 Askerimiz Şehit

Şemdinli'de 11 Askerimiz Şehit
Genelkurmay "terör saldırıları artacak" dedi, arkasından hain saldırı geldi. Hainler askeri birliğe saldırdı...

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde PKK'lı teröristler tarafından saat 02:00'de askeri birliğe düzenlenen saldırı ve sonrasında toplam 10 asker şehit oldu, 16 asker de yaralandı. 12 teröristin de öldürüldüğü açıklandı.

PKK'LILARI TAKİP SIRASINDA MAYIN PATLADI

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki saldırının ardından güvenlik güçlerinin, terör örgütü PKK üyelerine yönelik sürdürdüğü operasyonda, araziye döşenen patlayıcının infılak etmesi sonucu ilk bilgilere göre 2 asker şehit oldu, 2 asker de yaralandı.

Türkiye'nin, İran ve Irak'a sınırında bulunan Şemdinli İlçesi'ne 15 kilometre uzaklıktaki Günyazı Köyü'nün Tanyolu Mezrası Mezargediği Bölgesi'nde bulunan Tekeli Jandarma Sınır Taburuna bağlı sınır bölüğünün üs bölgesi, PKK'lı teröristlerin saldırısına uğradı.

250 KİŞİLİK TERÖRİST GRUBU

Havanın yağışlı ve sisli olmasından yararlanarak sınır bölüğünün üs bölgesine yaklaşan teröristler saat 02.00'de üç koldan saldırı başlattı. Bölgedeki kaynaklara göre, sayıları 250'yi bulan teröristler tabura, üst koruma birliğine ve seyyar birliğe otomatik tüfek ve roketatarlarla ateş açtı. Askerler de teröristlere anında karşılık vererek çatışmaya girdi.

ÜÇ KOLDAN SALDIRDILAR

Bölgeye hemen çevredeki birliklerden takviye gönderilirken, Tekeli Jandarma Taburu'ndan obüslerle tesbit edilen teröristlerin bulunduğu noktalar top ateşi altına alındı.

SÜRDÜ SAAT 07.00'YE KADAR SÜRDÜ

Şemdinli'de bulunan 3'üncü Dağ Komando Tabur Komutanlığı'ndan peş peşe kalkan helikopterler bölgeye özel eğitimli komandoları indirdi. Çatışmanın başladığı ilk anlarda sis nedeniyle helikopter desteği sınırlı kalırken, sisin dağılmasıyla birlikte yoğun olarak devam etti. PKK'lı teröristlerle askerler arasındaki çatışma saat 07.00'ye kadar sürdü.

5 SAAT SÜRDÜ

Üç noktada birden 5 saat süren çatışmada 12 PKK'lı terörist öldürüldü. Çatışmada 8 asker şehit olurken, 14 asker de yaralandı. Şehit olan askerlerin çoğunun, teröristlerin ele geçirmek istediği Tekeli Jandarma Sınır Taburu'nun üst koruma bölgesi ile tabura 2 kilometre uzaklıktaki Mezargediği bölgesinde bulunan seyyar birlikte bulunduğu belirtildi. Şemdinli'deki hain saldırının ardından bölgeye çok sayıda asker sevk edilirken, kobra helikopterler de sürekli bölgede uçuş yaptı.

MAYIN PATLADI İKİ ASKER DAHA ŞEHİT OLDU

Bölgede operasyonlar devam ederken, öğle saatlerinde teröristlerin önceden döşediği mayının infilak etmesi sonucu 2 asker daha şehit oldu, 2 asker de yaralandı. Bu olayla birlikte Şemdinli'de bir günde şehit olan asker sayısı 10'a, yaralı sayısı da 16'ya yükseldi.

Saldırıda yaralanan askerler hastanelerde tedavi altına alındı. Yaralılara ilk müdahale Şemdinli Devlet Hastanesi'ne, ardından da durumu ağır olanlar helikopterle Hakkari Asker Hastanesi'ne sevk edildi.

UÇAKLAR K. IRAK'TA BAZI NOKTALARI VURDU

Şemdinli'de terör örgütü PKK üyelerince askeri birliği düzenlenen, 8 askerin şehit olduğu , 14 askerin yaralandığı ve 12 teröristin de öldürüldüğü hain saldırı sonrası amansız bir takip başlatıldı. Hala çatışma seslerinin yükseldiği bölgeye komandolar ve askeri helikopterler sevk edildi. Takip Irak'ın kuzeyine doğru ilerliyor. Hava Kuvvetlerine bağlı F 16'lar Irak'ın Kuzeyi'nde tespit edilen hedeflere bomba yağdırıyor.

http://www.internethaber.com/semdinlide-hain-saldiri-foto-galerisi-8055.htm

K.:İnternet Haber

Bu haber toplam 3740 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.