• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 23 °C
  • İzmir 27 °C
  • Giresun 23 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

Şebinkarahisarlılar Derneği Divan Toplantısı Yaptı

Şebinkarahisarlılar Derneği Divan Toplantısı Yaptı
Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneği, Şebinkarahisar UBYO için yapılacak lojmana destek için divan toplantısı yaptı...

Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneği, 10.01.2010 Pazar günü, İlçemizdeki 4 Yıllık Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulunun Öğretim Görevlilerinin ikamet edeceği 10 dairelik lojman yapımı için destek amacıyla, Büyükdere Cad. Metro City karşısı 1.Levend İstanbul adresinde bulunan Şirvan Restaurantta Kahvaltılı Divan toplantısı yaptı.

Toplantının başlatılmasını, Derneklerden sorumlu başkan yardımcısı, Sebahattin Çiftci yaparken, Divan heyetinin oluşturulmasında Divan başkanlığına Dernek genel sekreteri Av. Hakan Özbay yardımcılıklarına Kâtip Üyeler den Basın Yayın Haberleşme ve İletişimden sorumlu Başkan Yardımcısı, Ali Sütcü, Dernek muhasibi Yardımcısı Selim Çiftci, Kadınlardan sorumlu Başkan yardımcısı Semra Hanedarın seçilmelerini hazirunun oylarına sundu. Divan heyeti tüm katılımcıların oylarıyla bu şekilde teşekkül etmiş oldu ve mikrofon Divan başkanı Av.Hakan Özbay'a teslim edildi.

Özbay, Öncelikle günün önemini ve toplantı nedeninin ayrıntılarını açık bir şekilde anlatarak katılımcıları bilgilendirdi. Gündemin tek ama çok önemli maddesinin, 4 yıllık Uygulamalı bilimler Yüksek okulunun Öğretim görevlilerinin ikamet edeceği 10 dairelik lojman yapılmasını, bu nedenle Şebinkarahisar'dan bu projenin tamamlanması için destek amacıyla İstanbula gelen, burada sivil toplum örgütlerini ve İş Adamlarımızı ziyaret eden, Belediye Başkanımız Şahin Yılancı ile Kaymakamımız Bilal Bozdemir'e gerekli desteğin verilmesi gerektiğini belirtti. Daha sonra toplantının gündem maddelerini tek tek okundu.

GÜNDEM MADDELERİ

1- Açılış ve yoklama
2- Divan Başkanlığının oluşturulması, Divan Başkanı tarafından gündem maddelerinin takdimi ve toplantının amacının açıklanması.
3- Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneğinin Başkanı Yücel Kısa'nın açılış, selamlama ve gündemin amacının değerlendirilme konuşması.
4- Şebinkarahisar Vakfı Başkanı Avni İşcan selamlama konuşması.
5- Şebinkarahisar Belediye Başkanı Şahin Yılancı beyin konuşması
6- Şebinkarahisar Kaymakamı Bilal Bozdemir beyin konuşması
7- Ak Parti İst. Milletvekili TBMM Kit Komisyonu Başkanı Ünal Kaçır beyin konuşması
8- Dilek temenniler, toplantının sonuç bildiriminin Başkan Yücel Kısa bey tarafından açıklanacağı kapanış konuşması

Divan başkanı sözlerini tamamladıktan sonra mikrofonu toplantıya iştirak eden değerli katılımcıların, Protokol heyetinin ve Dernek Başkanlarının isimlerini takdim etmek üzere, Divanın katip Üyesi, Derneğin Basın Yayın Haberleşme ve İletişimden sorumlu Başkan Yardımcısı Ali Sütcü'ye söz verdi. Ali bey Protokolü takdim ettikten sonra gündemde ki maddeler görüşüldü.

Gündeme İkinci Maddeyle devam edilerek, Açılış konuşmasını yapmak üzere Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneği Başkanı Yücel Kısa'ya söz verildi. Başkan konuşmasında İlçemizin İllik hakkının iade edilmesinden Meslek Yüksek Okulumuzun eksiklerinin tamamlanmasına kadar birçok konuya değindi. Bu dönem Meslek Yüksek Okulumuza öğrenci verilmemesinin gerekçesini sorduğumuzda, İlçenizde Öğretim görevlilerinin kalacağı lojmanları yok bu yüzden Öğrenci alınmamıştır şeklinde açıklamalar yapmışlardı. Bu gün burada toplanmamızın nedeni de kısaca budur. Belediye Başkanımız ve Kaymakamımız bu projeye destek istemek üzere İstanbul'a gelmişlerdir. Bizler Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneği olarak kendilerine gerekli destek için bu Divan toplantısını yapıyoruz. Bu gerekli bilgilendirmelerden sonra, belediye Başkanımız ve Kaymakamımız İş Adamlarımızı ve Sivil toplum örgütlerimizi ziyaret edecekler ve kendilerinden maddi ve manevi destek isteyeceklerdir. Sizlerden ricamız bu projeye desteğinizi esirgemeyin. Böylece Meslek Yüksek Okulumuza lojmanınız yok diye Öğrenci vermek istemeyenlere lojmanımızı yaparak cevabımızı vermiş oluruz. Bu nedenle bir Pazar sabahı buraya kadar zahmet buyurup geldiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum desteklerinizi bekliyorum diyerek sözlerini tamamladı.

Üçüncü Maddede Şebinkarahisar Vakfı Başkanı Avni İşcan beye söz verildi. Başkan bizler İstanbul'daki sivil toplum örgütleri olarak, İlçemizin bu sorununun çözülmesinde neler yapabileceğimizi göstermemiz bakımından bu toplantılarla, beraberinde çalışmalarımızı devam ettirmeliyiz ve gerekli desteği verip birlik ve beraberlik içersinde bu sorunu da başarıyla aşacağımıza inanıyorum dedi. Özellikle bu organizasyonu yapan Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneğinin Yöneticilerine ve katılımcılara teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Dördüncü Maddede kürsüye Şebder'in Yönetim kurulu Başkanı Prof. Dr. Yenar Aytekin bey davet edildi. Şebinkarahisar'ın İl Yapılması konusunda çok sıkıntılar yaşadık ama istediklerimizi elde edemedik dedi. Bu nedenle mutlaka çok çalışarak Şebinkarahisar'dan bir iki Milletvekili çıkarmalıyız. İlçemizin gelişmesi için hep birlikte ne gerekiyorsa paylaşarak yapmalıyız diyerek toplantıya katılanlara teşekkür etti.

Beşinci Maddede Ak Parti Fatih İlçe Başkanı Ahmet Bahaöğütken beye söz verildi. Bu tablonun bu birlikteliğin çok güzel olduğunu ve artarak devam etmesi gerektiğini belirterek başarılarınızın devamını diliyorum bize düşen bir görev olursa da yapmaya hazırım diyerek teşekkür edip sözlerini tamamladı

Divan Başkanı Altıncı Maddede ise Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Dernekçiliği bizlere öğreten değerli Abimiz Salih Kaçır beyi kürsüye davet etti. Salih Bey konuşmasında Derneğimiz bu yönetimle geçen bir yıllık süreçte önemli çok başarılı çalışmalarla adını her yere duyurmuştur. Bu nedenle bu etkin güçlü başarılı çalışmalardan dolayı Dernek Yönetimine teşekkür ediyorum dedi. Bu gündem gereği maddi ve manevi desteğin verilmesini arzu ediyorum dedi. Sosyal ve Eğitim alanındaki çalışmaların devam etmesi bakımından Kaymakam ve Belediye Başkanına başarılar diliyorum diyerek sözlerini tamamladı.

Yedinci Maddede Şebinkarahisar Belediye Başkanımız Şahin Yılancı beye söz verildi. Belediye Başkanımız İlçemizdeki çalışmalardan bahsetti. Konuşmasında göreve geldiklerinde Belediyenin 1 trilyon 300 bin Liralık borcunun bulunduğunu şu an itibariyle bu rakamı 500 bin Türk Lirasına düşürdüklerini söyledi. Personelimize 190 Bin Türk Lira maaş ödüyoruz bu konuda bir sorunlarının olmadığını anlattı. İlçemize insanlarımızın faydalanacağı bir Mesire alanı oluşturduk, Caddelerdeki parke taşlarını yeniledik, Meslek Yüksek Okulumuzun eksiklerinin tamamlanması, Kalemizin eksiklerinin tamamlanması, manastırın turizme kavuşturulması için gerekli çalışmaların devam edeceğini aktardı. Bugün buraya gelmekteki sebebi ziyaretimizin amacı, yapılması düşünülen lojman projesinin tamamlanmasına dönük İstanbul'daki sivil toplum örgütleri ve İş Adamlarımızdan maddi ve manevi desteğin sağlaması için arz ve taleplerimizdir diye sözlerini sürdürdü. Bu birliktelikten duyduğu memnuniyeti ifade ederek tüm katılımcılara teşekkür edip konuşmasını tamamladı.

Sekizinci Maddede Şebinkarahisar Kaymakamı Bilal Bozdemir beye söz verildi. Kaymakam Bilal Bozdemir önce kendisini tanıttı. Karaman Ermenek doğumluyum ancak orta öğrenimimi İzmir'de tamamladım evliyim iki tane çocuğum var Şebinkarahisar 6.cı görev yerim ayrıca Siirt Vali yardımcılığı da yaptım dedi. Bu toplantıya geldim sizlerin ne kadar memleket sevdalısı olduklarınızı gördüm gerçekten mutlu oldum çok teşekkür ederim dedi. Şebinkarahisar'a 2009 yılının son dört ayında geldim ve benden önceki Kaymakam Ali Sırmalı beyin sizlerle birlik ve beraberlik içersinde çok önemli işlere imza attığınızı öğrendim. Bu başarılı çalışmaların kaldığı yerden aynı şekilde devam ettirileceğini bilmenizi istiyorum dedi. Bu süre içersinde 1 Milyon Türk Liralık yatırımla 2009 yılını tamamlamış olduk. Bu Yatırımların 100.000 TL'sini İçme suyuna, 760.000TL. Köy ve Mahalle yollarının yapımına, 120.000TL. Kanalizasyon çalışmalarına aktardık dedi. Köy Yollarının asfaltlanmasına devam edilecek, Kanalizasyonun tamamlanması çalışmalarının devam edeceğini ayrıca 200.000 Liralık Sosyal yardımların yapıldığını, bu hizmetlerden 1500 Aileye 1500 ton kömür dağıtımı, İlkokullardaki Öğrencilerimize eğitim harcamaları için yardımlar yapıldığını söyledi. İlçemizde tarıma dayalı yatırımların devam edeceğini, Okullarımızdaki eğitim seviyesinin yükseltilmesi için motive edici çeşitli çalışmalar yapıldığını amacın sınavlardaki başarıların yükseltilmesi olduğunu bunun için her ay deneme sınavları yaptıklarını anlattı.

2010 Yılında ise henüz il ödenekleri belli olmadı ama yatırımların devam edeceğini, bu yatırımlar için 2.000.000 TL Kaynak beklediklerini ayrıca afet konusunda 300.000 TL Ek gelir beklediklerini söyleyerek, susuz ve yolsuz Köy ve mahalle kalmayacak dedi. Bu arada 55 km 2. kat asfalt yapılacak, 42 km stabilize yol yapılmış olacak dedi. Makine parkını güçlendirmek bir eskalatör almak istiyorum diyerek buradaki çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür edip sözlerini tamamladı.

Dokuzuncu gündem maddesinde son olarak Ak Parti İst. Milletvekili TBMM Kit Komisyonu Başkanı Ünal Kaçır beye söz verildi. Ünal Bey yapılan hizmetlerden memnun olduğunu ve bu çalışmaların devam edeceğini söyledi. Bu birlik ve beraberlikten dolayı Derneğin Yönetimine başta Dernek Başkanı Yücel Kısa ve ekibine teşekkür ediyorum diye sözlerini sürdürdü. Yeniden Vilayet olma isteği ve arzumuz çalışmalarımız uzun süredir yıllarca devam etti. Ayrıca Fakülte olması arzusunu da taşıyoruz. Bazı haber yazılarında ben Fakülte sözü vermişim gibi yazılar yazılıp yayınlanıyor bunlar doğru değil ben söz vermedim. Ancak bu yolda yapılması gereken ne varsa bunları da yapmaya hazırım dedi. Hepimiz İlçemizi bir adım daha ileri nasıl götürebiliriz bunun çalışmalarını hep birlikte yapmalıyız. Bu konuda bize düşen görev ne ise onu yapmaya her zaman hazırım dedi ve teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Dilek ve temenniler maddesinde Dernek danışmanı Mustafa Kocaya söz verildi. Mustafa Koca yaptığı uzun konuşmada gerekli çalışmalar konusunda Milletvekilimizi, Belediye Başkanımızı eleştirdi. İstediğimiz verimi sizlerden alamıyoruz dedi. Genel olarak özeleştirilerde bulundu. Konuşmasında sadece kendi isteklerinin değil diğer katılımcılarında dilek ve temennilerini ilettiğini söylerek, bu konulardaki sitemlerini dile getirmek istiyorum dedi. Fakat geçen zaman aleyhimize işliyor bir an evvel bu sorunların çözülmesini arzu ediyoruz dedi. Gerek İllik konusunda gerek Meslek Yüksek Okulunun gelişmesi ve gerekse çeşitli atamalarda hemşerilerimize kendi değerlerimize sahip çıkılmıyor dedi. Ankara ziyareti konusunda Ankara seyahatinde ki randevu gelişmelerinden bahsetti gerekli hassasiyetin yerine getirilmediğini dile getirdi. Bu özeleştiriler yapılırken İş Adamımız Sefer Sucu bey bir tatsızlık olmasın manasında Mustafa Koca'nın bu şekilde konuşmamasını temenni ederek müdahil
olmak istedi. Fakat Divan Başkanımız Hakan Özbay gerekli uyarıları yaparak kimsenin konuşmacılara müdahil olmaması gerektiğini toplantının Divan tarafından gayet düzgün bir şekilde yürütüldüğünü söyleyerek idarenin kendilerinde olduğunu açıklayak tartışmaya noktayı koydu.

Daha sonra sırasıyla, önce Milletvekilimiz Ünal Kaçır bey eleştirilere cevap verdi. Bu eleştirilerin haksız ve yersiz olduğunu siyaset yapılmaması gerektiğini söyledi. İşadamı Sefer Sucu bir konuşma yaptı. Müslim Eriş Bir konuşma yaptı. Kocaeli Şebinkarahisarlılar Dernek Başkanı Engin Cüce, Giresun Dergisi sahibi Remzi Mamaşoğlu, Şahinler köyü Dernek Başkanına söz verildi.

Toplantının sonuç bölümünde kapanış konuşmasını Dernek Başkanımız Yücel Kısa bey yaptı. Yücel bey bu toplantıya 43 Köy Dernek başkanımız, 15 İşadamımız, 4 basın mensubumuz, 2 Mahalli ve yerel sanatçımı toplamda da ortalama 200 kişinin katıldığını bildirdi.

Başkan toplantının çok verimli olduğunu söyledi. Bu toplantı amacına ulaşmıştır. Meslek Yüksek Okulumuzun 4 yıllık Uygulamalı Bilimler Fakültemizin, Öğretim Görevlilerine 10 dairelik lojman yapılması projesine destek verileceğini bundan sonraki sürecin devam edeceğini İstanbul'daki sivil toplum örgütleri ve iş adamları olarak ne gerekiyorsa yapılacağını duyurduktan sonra tüm katılımcılara teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

                      Ali SÜTCÜ
Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneği

Bu haber toplam 1725 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.