• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 23 °C
  • İzmir 27 °C
  • Giresun 24 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

Şebinkarahisar MYO Fakülteye Kavuşacak

Şebinkarahisar MYO Fakülteye Kavuşacak
Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneği, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya ÖZCAN'I makamında ziyaret etti...
Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneği geçtiğimiz günlerde Başkent Ankara'da YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ı makamında ziyaret ettiler. Bu ziyarete Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Kısa, 2.Başkan Bora Kılıç, İlçeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ünsal Akgün, Yerel Yönetimlerden sorumlusu Başkan Yardımcısı Çetin Karayılan katıldılar.

Ziyaretin amacı, Sivil toplum örgütlerinin, İş Adamlarının ve halkın kendi imkânlarıyla yaptırdığı Şebinkarahisar Meslek Yüksek Okulunun geliştirilerek Fakülteye dönüştürülmesi projesini hayata geçirmek, Okula önümüzdeki dönem Öğrenci kayıtlarının yapılmasını sağlamak, gerekli çalışmaları tamamlayarak bir sonuca ulaşılmasını temin etmektir.

Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneği başkanı Yücel Kısa, MYO'nun yapılışını ve binaların halk tarafından yapıldığını, Şebinkarahisarlıların eğitime çok önem verdiğini, Kaymakam ve belediye başkanının İstanbul'da öğretim üyelerinin barınma ihtiyacı için sivil toplum örgütleri ve iş adamları ile beraber bu konuda seferberlik içinde olduklarını belirtti. Yücel Kısa, MYO ve UBYO' unun sorunlarını YÖK Başkanına anlatarak başkandan Şebinkarahisarlıların isteklerinin yerine getirilmesi için desteklerini beklediklerini arz etti.

Bu konuların görüşülmesini sağlayan ve YÖK'ten gerekli randevuyu alarak bu konuda ve diğer konularda bize çok destek olan, Milliyetci Hareket Partisinin çok değerli Giresun Millet vekili Meclis Katip Üyesi Murat Özkan'a şükranlarımızı sunuyoruz.

Giresun milletvekili Murat Özkan, konuşmasında, Şebinkarahisar benim için çok önemli yer, burayı ve insanlarını çok seviyorum, liseyi burada okudum, onun için buranın insanlarının eğitim aşkını ve sevdasını çok iyi biliyorum, Şebinkarahisar eğitim ve öğretim noktasında burayı kaldırabilecek kapasitede ve düzeyde, dışarıdaki insanlarla beraber buraya hareket gelecektir. Kelkit havzası Türkiye için önemli bir konumda, Türkiye'nin en bakir bölgesi ve Şebinkarahisar merkezi bir konumda, Giresun milletvekili olarak hemşerilerimle beraber, eğitim için gerekli desteği vermek için ve Şebinkarahisar üniversitesini kurmak için mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz dedi.

Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneği, Meslek Yüksek Okulu ile ilgili şimdiye kadar yapılmış ve bundan sonra yapılacak olan çalışmaların bilgilerinin bulunduğu bir dosyayı kendilerine takdim ederken, ayrıca şifahen genel bilgilerin aktarıldığı bu bilgi ve belgelerin doğrultusunda değerlendirmelerin yapılacağı bilgisini veren YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, gerekli çalışmalar yapılacak, Meslek Yüksek Okulunuz Fakülteye kavuşacak diyerek gerekli desteğin verileceğini bildirdi. Bölgesel kalkınmanın üniversite işbirliği ile gerçekleştirilebileceğini sözlerine ekleyen Prof. Dr. Özcan, üniversitelerin bu açıdan büyük önem arz ettiğini, ilçelerde kurulacak fakülte ve yüksekokulların da bu çerçevede değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

Şebinkarahisar'da planlanacak her türlü eğitim tesisine yardımcı olmaktan gerektiğinde bina tahsis etmekten onur duyacağız. Bu sene yüksek okula öğrenci veremedik, inşallah önümüzdeki eğitim ve öğretim yılında bunu telafi edeceğiz. Ayrıca işlerinizi devamlı olarak takip edin, dedi. Binaları siz yapın Üniversiteyi Fakülteyi biz açarız diyerek sözlerini tamamladı.

                       Ali SÜTCÜ
Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneği
Bu haber toplam 1648 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.