• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 23 °C
  • İzmir 27 °C
  • Giresun 23 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

Sarıyer Manşet Gazetesinden Derneğe Büyük Ayıp

Sarıyer Manşet Gazetesinden Derneğe Büyük Ayıp
Sarıyer'in yerel gazetelerinden Sarıyer Manşet Gazetesinden Şebinkarahisarlılar yardımlaşma derneğine yaptığı büyük ayıp.

Gazetenin internet sitesinde Şebinkarahisarlılar yardımlaşma derneğinin 11 Aralık 2010 Pazar günü düzenlediği Birlik ve Beraberlik Gecesi ile ilgili yapılan zehir zemberek haberin başlığı şöyle;

Şebinkarahisarlıların “Birlik ve Beraberlik Gecesi” “Hayal Kırıklılığı Gecesine” dönüştü.

Haberin devamında ise birlik beraberlik gecesinde alakası olmayan unsurlar ortaya çıkıyor.

İstanbul'daki Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneği'nin düzenlediği 'Birlik ve Beraberlik Gecesi' amacından sapıp dernek başkanının adaylık kampanyasına dönüşünce geceye katılanlar büyük hayal kırıklığı yaşadı. Geceye katılan yüzlerce Şebinkarahisarlı, Dernek Başkanı Yücel Kısa'ya büyük tepki gösterdi.

Geçtiğimiz günlerde Topkapı'da bulunan Divan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen 'Birlik ve Beraberlik Gecesi' Şebinkarahisarlılar için tam anlamıyla bir hüsrana dönüştü. Dernek üyelerinin anlattıklarına göre, Okmeydanı'ndaki dernek binası kiralıktı. Bu nedenle yönetim böyle bir gece düzenleyerek işadamlarından gelecek olan destekle derneğe mülk almak istiyordu. Bunun için 1500 adet bilet basıldı. Biletlerin tanesi 100 TL'den satıldı.

Birçok Şebinkarahisarlı derneklerine katkı olsun diye bu biletleri alarak büyük heyecanla geceye katıldı. Ancak beklenen olmadı. Organizasyondaki bozukluk ve dernek başkanının geceyi yeniden kendi adaylık çalışmasına dönüştürme çabaları muhteşem geçmesi beklenen geceye gölge düşürdü. Ayrıca gece için kaç tane biletin satıldığının da açıklanmamasıyla dernek üyeleri kafalarında soru işaretleriyle evlerine döndü.

Değerli dostlar basın olarak ŞebinHaber'de geceye davet edildi, temsilen ben geceye katıldım fakat Sarıyer manşet gazetesinin yazdıklarıyla alakalı hiçbir konu görmedim.

Haberin başlangıcında demişler ki gece hayal kırıklığına dönüştü bu bir iftiradır, seçim zamanı geliyor diye yönetim kuruluna karşı yapılan bir provokasyondur.

Ben birlik ve beraberlik gecesine Saat: 18:30 da katıldım gece 01:30 da çıktım yani gecenin başlangıcından bitişine kadar oradaydım, size gecede geçen unsurları maddeler halinde anlatayım sizler yorumunuzu yapın.

1.)      Dernek başkanı Yücel KISA söz hakkı aldığında benim gördüğüm kadarı ile en fazla 5 dakika konuşmuştur. Bu konuşma içerisinde ise misafirlere hoş geldiniz diyerek başkanlığa tekrar aday olduğunu söylemiştir bunun neresinde adaylık kampanyası var anlamış değilim, yani burada kim başkan olursa olsun bu tür ortamlarda adaylığını açıklar herhalde 10 kişi toplayarak dernek merkezinde aday olduğunu açıklaması söz konusu olamaz herhalde.

 

2.)      Geceye katılan insanların çoğu dernek üyesi değildi, yani burada seçimle ilgili ne konuşsanız faydası olmazdı eğer ki yönetim kurulunun öyle bir düşüncesi olsa idi gecenin düzenlendiği salonun duvarlarına afiş yapıştırırlardı ve oy isterdiler ama ben düzenlenen gecede ne seçim ile ilgili nede oy isteme çalışması görmedim.

 

3.)      Yukarıda geçen haberde” İstanbul'daki Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneği'nin düzenlediği 'Birlik ve Beraberlik Gecesi' amacından sapıp dernek başkanının adaylık kampanyasına dönüşünce geceye katılanlar büyük hayal kırıklığı yaşadı. Geceye katılan yüzlerce Şebinkarahisarlı, Dernek Başkanı Yücel Kısa'ya büyük tepki gösterdi. ” demişler Katılımcılardan tek bir kişi bile çıkıp bu nedir ya bu nasıl gecedir diyen olmadı başkana ve yönetim kuruluna tepki gösteren hiç olmadı herkes eğlendi, yemeğini yedi ve gittiler. Bu haberin ne üzerine olduğu belli olmaya başladı ve kimlerin nasıl oy almaya çalıştığıda belli oldu.

 

 

4.)      Demişler ki “ Birçok Şebinkarahisarlı derneklerine katkı olsun diye bu biletleri alarak büyük heyecanla geceye katıldı. Ancak beklenen olmadı. Organizasyondaki bozukluk ve dernek başkanının geceyi yeniden kendi adaylık çalışmasına dönüştürme çabaları muhteşem geçmesi beklenen geceye gölge düşürdü. Ayrıca gece için kaç tane biletin satıldığının da açıklanmamasıyla dernek üyeleri kafalarında soru işaretleriyle evlerine döndü.”  Değerli okurlar salonda milletvekilleri, belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, iş adamları var sahneye çıkarak orada kaç adet bilet satıldığı söylenemez herhalde. Gece biter hesaplar yapılır nereye ne ödenecekse ödenir kaç adet bilet satılmış olduğunu da öğrenmek isteyen gider dernek merkezine gerekli kişiye sorar bilgisini alır öğrenmek istediğini öğrenir benim bildiğim böyle.

Son söz:  Bu ilçemizin dışındaki bir haber sitesinde yapılan haberin neden ilk olarak orada yapıldığını anlamadım, ilçemize ait gerekli basın yayın organları var, güncel olarak ta haber yazıyoruz bu haber ilçemizin haber sitelerin dede yapılabilirdi.

Yani neden Sarıyer bunu biraz düşünelim, düne kadar bu haber sitesinde Şebinkarahisar'a ait haber bulunmaz iken niye bugün haber yapılıyor, bence esas seçim çalışması olan budur çamur at izi kalsın mantığı ile yürümektir.

Serkan ÇİFTCİ

ŞEBİNHABER / İSTANBUL

Bu haber toplam 2873 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.