• BIST 10218.58
  • Altın 2444.587
  • Dolar 32.193
  • Euro 34.7877
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 14 °C
  • İzmir 15 °C
  • Giresun 16 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

“SARIKAMIŞ BEYAZ HÜZÜN” Kompozisyon, Şiir ve Resim Yarışması

“SARIKAMIŞ BEYAZ HÜZÜN” Kompozisyon, Şiir ve Resim Yarışması
Sarıkamış Kuşatma Harekatı'nda donarak şehit olan 90 bin Mehmetçiğin anısına resim, şiir ve kompozisyon yarışması düzenlendi...

Kars Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Sarıkamış Kuşatma Harekatı'nda donarak şehit olan 90 bin Mehmetçiğin anısına “SARIKAMIŞ BEYAZ HÜZÜN” konulu, Türkiye genelinde “Ortaöğretim ve Üniversiteler arası Resim, Şiir ve Kompozisyon Yarışmaları” düzenlendi.

Türkiye Genelinde Üniversiteler ve Ortaöğretim Öğrencileri Arasında Düzenlenecek Olan Sarıkamış Kuşatma Harekatı'nda Onbinlerce Mehmetçiğin Fedakarlıklarını Anlatan "SARIKAMIŞ BEYAZ HÜZÜN" Konulu Resim, Şiir ve Kompozisyon Yarışmaları Özel Şartnamesi ;

Konu
Madde 1-
1. Dünya Savaşında Kafkas Cephesinin savunulması amacıyla başlatılan Sarıkamış Kuşatma Harekatında düşmanla çarpışmadan donarak şahadet mertebesine ulaşmış, her biri ulu bir şahsiyet olan Onbinlerce Mehmetçiğin fedakarlıklarını anlatan: "SARIKAMIŞ BEYAZ HÜZÜN" konulu, Üniversiteler ve Ortaöğretim öğrencileri arasında resim, şiir ve kompozisyon yarışmaları düzenlenecektir.

Amaç
Madde 2-
Tarihi ve kültürel değerlerimize sahip çıkarak milli birlik ve beraberliğimizi sağlamak, geleceğimizin mirasçıları gençlerimize, Türk tarihinin tanıtılması ve Sarıkamış Şehitlerimizin fedakarlıkları hususunda farkındalık oluşturulması ve tarihi binci ile birlikte değerlerimizin kuşaktan kuşağa aktarılması.

Kapsam
Madde 3-
Bu Özel Şartname, yukarıda konusu ve amacı belirtilen yarışmalara katılmak koşullarına, yarışmalara katılacak eserlerde ancak şartlara, başvuru şekline, değerlendirme kurullarının oluşumuna, yapılacak değerlendirmeye verilecek ödüller ile yarışma takvimine ilişkin esas ve usulleri kapsar.

Katılma Şartları
Madde 4-
Resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarına; Ortaöğretim Okulları ile Üniversiteler katılabilecektir.

Yarışmalara Katılacak Eserlerde Aranacak Koşullar
Madde 5-
Resim, Şiir ve kompozisyon yarışmalarına katılacak eserlerde;

a) Resim 35x 50 cm. boyutundaki resim kağıdına (Arka Yüzü Kullanmayarak) sulu boya, karışık teknik veya pastel boya kullanılarak ve 5 cm. genişliğinde siyah fon kartonuyla paspartu yapılacaktır.

b) Şiirler beyaz çizgisiz dosya kağıdına (Arka Yüzü Kullanılmayarak) bir sayfayı geçmeyecek şekilde elle, mürekkepli veya tükenmez kalemle okunaklı olarak yazılacaktır.

c) Kompozisyonlar beyaz çizgisiz dosya kağıdına (Arka Yüzü Kullanılmayarak) 2 sayfayı geçmeyecek şekilde elle, mürekkepli veya tükenmez kalemle okunaklı olarak yazılacaktır.

Ön yüzündeki metne zarar vermeden kağıtların arka yüzüne öğrencinin adı ve soyadı, doğum tarihi, okulun adı, sınıfı ve numarası okul müdürü yada bölüm başkanının (Üniversiteler İçin) adı soyadı, açık adresi (İl, İlçe, Mahalle, Cadde; Sokak ;Kapı No,Okul İle Ev ve Cep Telefonları) mutlaka yazılacaktır.

Yarışmaya katılan resim, şiir ve kompozisyonların daha önce düzenlenen benzer yarışmalarda dereceye girmemiş olması gerekmektedir.

Başvuru ve Ön Eleme
Madde 6- Başvuru ve ön elemeler aşağıda belirtilen sırlamalara göre yapılacaktır.

a) Resim, şiir ve kompozisyonlar öğrenciler tarafından öğrencisi oldukları okul Müdürlüklerine ve Bölüm Başkanlıklarına teslim edilecektir.

b) İlk eleme okul Müdürlükleri ve Bölüm Başkanlıkları tarafından yapılacak, birinci olan eserler İl Milli Eğitim Müdürlüklerine ve Rektörlüklere yazı ile doğrudan gönderilecektir.

c) İkinci eleme illerde Valiliklerce İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Rektörlükler Başkanlığında oluşturulacak bir komisyon tarafından yapılarak il ve Üniversite çapında birinci olan resim, şiir ve kompozisyonlar belirlenecektir.

d) İl ve Üniversite çapında dereceye giren resim, şiir ve kompozisyonlar Kars Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne gönderilecektir.

Değerlendirme Kurulları
Madde 7- Yarışmalar için Değerlendirme Kurulu, Kars Valiliği tarafından
görevlendirilecek alanında uzman 5 üyeden oluşacaktır.

Değerlendirme ve Duyuru
Madde 8-
İllerden gelen resim, şiir ve kompozisyonlar değerlendirme kurulunca değerlendirilecek, alanında birinci olan eserler belirlenecektir. Yarışma sonuçları Kars Valiliği tarafından ilgili Valilik ve Rektörlüklere duyurulacaktır.

Yarışma Takvimi
Madde 9-
Yarışmalar aşağıda belirtilen takvime göre yürütülecektir.

a) Bu özel şartname 06 Kasım 2009 tarihine kadar Valiliklere ve Üniversitelere gönderilecektir.

b) Bu şartname Valilikler ve Üniversitelerce 16 Kasım 2009 tarihine kadar, Ortaöğretim Müdürlükleri ile Üniversitelerin tüm birimlerine duyurulacaktır.

c) Okul Müdürlükleri ve Bölüm Başkanlıklarınca 18 Kasım 2009 tarihine kadar öğrencilere gerekli duyuru yapılacaktır.

d) Resim, şiir ve kompozisyonlar öğrenciler tarafından 23 Kasım 2009 tarihine kadar Okul Müdürlüklerine ve Bölüm Başkanlıklarına teslim edilecektir.

e) Resim, şiir ve kompozisyon alanında birinci olan eserler Okul Müdürlükleri ve Bölüm Başkanlıkları tarafından 25 Kasım 2009 tarihine kadar İl Milli Eğitim Müdürlükleri ve Rektörlüklere gönderilecektir.

f) İl Milli Eğitim Müdürlükleri ve Rektörlüklere gönderilen eserler komisyonca değerlendirildikten sonra resim, şiir ve kompozisyon alanlarında birinci olan eserler;

11 Aralık 2009 tarihinde Kars Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Cumhuriyet Mahallesi Hakim Alirıza Arslan Caddesi No: 15 adresinde olacak şekilde gönderilecektir. Bu tarihte Kars Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde olamayan eserler değerlendirmeye alınmayacaktır.

Ödüller
Madde 10-
Türkiye genelinde resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında her yarışma kategorisi ayrı ayrı olmak üzere Kars Valiliği değerlendirme kurulunca yapılan değerlendirme sonucunda birinci olan eserlere aşağıda tutarları belirtilen para ödülü verilecektir. Ayrıca yarışmada birinci olan eser sahipleri 25-26-27 Aralık 2009 tarihinde yapılacak Sarıkamış Şehitlerini anma programına davet edilerek, ulaşım ve konaklama giderleri Valiliğimizce karşılanacaktır.

Orta Öğretim Okulları İçin:
Birincilik Ödülü (Resim) 1.000,00 TL.
Birincilik Ödülü (Şiir) 1.000,00TL.
Birincilik Ödülü (Kompozisyon) 1.000,00TL.

Üniversiteler İçin :
Birincilik Ödülü (Resim) 1.000,00TL.
Birincilik Ödülü (Şiir) 1.000,00TL.
Birincilik Ödülü (Kompozisyon) 1.000,00TL.

Diğer Hükümler
Madde 11-
Yarışmaya katılanlar bu şartname hükümlerini aynen kabul etmiş sayılacaktır.

Bu haber toplam 13140 defa okunmuştur
  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.