• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C
  • İzmir 16 °C
  • Giresun 14 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

Reşadiye'de Çatışma

Reşadiye'de Çatışma
Jandarmaya ateş açıldı. 7 asker şehit oldu, 3 asker yaralandı...

Tokat'ın Reşadiye İlçesi Sazak Köyü yakınlarında, yoğun sis altında devriye görevi yapan jandarma timine teröristlerce ateş açıldı. Mehmetçik karşı ateşle karşılık verse de, saldırıda ilk belirlemelere göre bir uzman çavuş ve altı er şehit oldu, bir uzman çavuş, iki er yaralandı. Bölgeye takviye birlikler sevk edildi.

Sazak Köyü Jandarma Karakolu'na bağlı jandarma timi dün saat 15.20 sıralarından yol devriyesi görev yaparken, bölgede pusu kuran teröristlerin saldırısına uğradı. Yoğun sisin etkisiyle görüş mesafesinin iki metreye kadar indiği sırada kurulan pusudan yaylım ateşi açıldı. Güvenlik kuvvetlerinin karşı ateşiyle çatışma çıktı. Bölgeye ilave kuvvetler sevk edildi. Teröristleri yakalamak için operasyonlar sürüyor.

TRT'ye telefonla bağlanan Reşadiye Belediye Başkanı Rafet Erdem "Çatışma 1997 yılında daha önce askerlerimizin şehit olduğu yerde meydana geldi. 7 şehidimiz var. 3 askerimiz ise yaralı. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Şehitlerimizden 6'sı er, biri uzman çavuş. Ama ne fark eder? Açılım açılım diyorlar. Açılım yapmaya devam etsinler" diye konuştu.

1 UZMAN ÇAVUŞ 6 ER ŞEHİT

Reşadiye Kaymakamı Cihangir Güler, devriye görevi sırasında meydana gelen terörist saldırısında 1 uzman çavuş ile 6 erin şehit olduğunu söyledi. Güler, 3 yaralı askerden 1'inin uzman çavuş olduğunu, yaralılardan 1'inin durumunun ciddiyetini koruduğunu ifade ederek, “Şu anda hangi örgütün saldırıyı gerçekleştirdiği konusunda bir şey söylemem mümkün değil” dedi.

Yetkililer saldıran teröristlerin hangi örgüte mensup olduğu konusunda kesin bilgi bulunmadı. Bölgede bir dönem etkili olmaya çalışan DHKP-C terör örgütü en son 2004 yılında 5 teröristin ölü ele geçirilmesinden sonra etkinliğini yitirmiş, en son geçen yıl Reşadiye'de 1 akaryakıt istasyonunu yakmışlardı.

1990'lı yıllarda terör örgütü PKK, Karadeniz'e açılma çabasına girerken, Turceli, Sivas, Tokat, Erzincan bölgelerinde çeşitli sol örgütlerle işbirliğine girmeye çalışmış, ancak bu uzun süreli olmamıştı.


Şehitler ve yaralılar

Açılan ilk ateş sonucu devriye aracında bulunan jandarma uzman çavuş Harun Arslanbey (Adana); jandarma erler, Onur Bozdemir (Adıyaman), Kemal Pide (Ordu), Ferit Demir (Muş), Yakup Mutlu (Muş), Cengiz Sarıbaş (Giresun, Espiye'nin Yeniköy köyünden olduğu, ailesinin İstanbul Bağcılar Kocasinan'da yaşamını sürdürdüğü öğrenildi.) ve Fatih Yonca (Hatay) şehit oldu. Jandarma uzman çavuş Yusuf Öztürk ile jandarma erler Emrah Mandıralı ve Arif Temel yaralandı. Şehitler Onur Bozdemir ve Fatih Yonca'nın izinden yeni döndüğü bildirildi.

Kan vermeye koştular

Göğsünden ağır yaralanan Öztürk ile Mandıralı Niksar Devlet Hastanesi'nde ameliyata alındı. 2 yaralı asker için belediyeden yapılan kan anonsu üzerine çok sayıda kişi Niksar Devlet Hastanesi'ne koştu. Yaralı er Arif Temel ise Tokat Dr. Cevdet Aykan Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.  Saldırıyı PKK ile yasadışı sol örgüt TKPML-TİKKO'nun ortaklaşa gerçekleştirmiş olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

hurriyet.com.tr

Bu haber toplam 2530 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.