• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 23 °C
  • İzmir 27 °C
  • Giresun 23 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

Öztürk ten Basına Açıklama

Öztürk ten Basına Açıklama
Giresun Üniversitesi Rektörü ve Üniversitelerarası Kurul Üyesi Prof. Dr. Osman Metin ÖZTÜRK’ün Yazılı Basın Açıklaması yaptı

Öztürk’ten Basına Açıklama

 

Giresun Üniversitesi Rektörü ve Üniversitelerarası Kurul Üyesi Prof. Dr. Osman Metin ÖZTÜRK’ün Yazılı Basın Açıklaması yaparak Yüksek öğretim Kurulu (YÖK) Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) ile ilgili görüşlerini açıkladı. Öztürk açıklamasın da şu görüşlere yer verdi ”.Bilindiği üzere Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) ile  birlikte, yükseköğrenimin üst kuruluşlarıdır.

YÖK, yükseköğrenimin, ulusal sistem içinde ve düzeyinde kendisini ifade ve temsil etmesine aracılık eder. Daha somut bir ifade ile, YÖK, üniversiteler ve Yüksek Teknoloji Enstitüleri ile birlikte vardır ve gücünü üniversiteler ile Yüksek Teknoloji Enstitülerinden alır. Bu itibarla, üniversitelerin ve Yüksek Teknoloji Enstitülerinin görüşlerini alma ihtiyacı duymayan, alsa bile önemsemeyen bir YÖK düşünülemez, düşünülmemelidir.

YÖK’ün yükseköğrenim ile ilgili ifade edici, düzenleyici ve yönlendirici işlevini gerçekçi bir şekilde  ve isabetle yerine getirebilmesinin, katılımcı bir yönetim anlayışını benimsemesi ve bu bağlamda üniversitelere/yüksek teknoloji enstitülerine katılım imkan sağlanması ile mümkün olabileceği izahtan varestedir.

Anayasamızın 42. maddesinin 4. fıkrasındaki “Eğitim ve Öğretim hürriyeti, Anayasaya sadakat borcunu ortadan kaldırmaz.” hükmünün, YÖK’ü evleviyetle bağladığına şüphe olmaması gerekir.

Bu mülahazalar ışığında, aşağıdaki hususların kamuoyunun bilgisine sunulmasında yarar görülmüştür.

(Aşağıda belirtilen hususlar, gündeme alınması için, daha önce Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı’na yazılı olarak sunulmuş ve bu başvuru hakkında Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı önceden yine yazılı olarak bilgilendirilmiş, birazdan yapılacak olan ÜAK toplantısında da bu hususların gündeme dahil edilmesi ve görüşülmesi için girişimde bulunulacaktır.)

1. Yükseköğretim Kurulu Başkanımız Sayın Prof.Dr.Yusuf Ziya ÖZCAN’ın, daha önce katıldığı ÜAK toplantılarında olduğu gibi, (eğer katılırsa) toplantının açılışını yapıp toplantıdan ayrılması yerine, toplantının sonuna kadar kalıp, üniversitelerin sorunlarını dinlemesini ve sıkıntılarını öğrenmesini arzu ediyorum.

2. Yine Yükseköğretim Kurulu Başkanımız Sayın Prof.Dr. Yusuf Ziya ÖZCAN’a atfen muhtelif tarihlerde basında yer alan haber ve beyanlarda, Yükseköğretim Kurumlarına alınacak öğrenci sayısının geçen yıla göre daha fazla olacağı ve YÖK’ün yeniden yapılandırılacağı ifadeleri yer almıştır ki, Giresun Üniversitesi olarak, bu konuların üniversiteler ile koordine edilmek suretiyle yürütülmesini, üniversitelerin görüşleri alınmadan

öğrenci sayısının artırılmasının ve Yükseköğretim Kurulu’nun yeniden yapılandırılmasının doğru olmayacağına inanıyorum.

3. Yine Yükseköğretim Kurulu Başkanımız Sayın Prof. Dr. Yusuf Ziya ÖZCAN, medyaya yansıyan açıklamalarında, üniversitelerde Kürt Dili ve Edebiyatı bölümlerinin açılacağını ifade etmiştir. Bu bölümlerin açılmasının, ÜAK’da tartışılmadan, ÜAK’nın görüşü alınmadan yapılmasının doğru olmayacağını düşünüyorum. Usule ilişkin bu düşüncemize ilave olarak, hukuksal açıdan, gerek Anayasamızın, gerekse 2547 Sayılı Kanunun ilgili hükümleri ışığında bunun gerçekleştirilmesinin hukuken doğru ve mümkün olamayacağını düşünüyorum”.

Haber:giresunsonhaber

Bu haber toplam 1334 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.