• BIST 10275.46
  • Altın 2413.146
  • Dolar 32.2664
  • Euro 34.8187
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 18 °C
  • İzmir 26 °C
  • Giresun 12 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

OR-Gİ'nin projesi onaylandı

OR-Gİ'nin projesi onaylandı
AK Parti Grup Başkan Vekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, Giresun'a gelerek müjdeyi verdi...

Canikli; "Etüd projesi raporu DPT'ce onaylandı. Şimdi sıra havaalanını yatırım programına aldırmaya geldi. Onu da bu yıl bitmeden yapacağız” dedi.

AK Parti Grup Başkan Vekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, dün Giresun'a geldi. Giresun Gazeteciler Derneği'nde bir basın toplantısı yapan Canikli toplantıda Türkiye ve Giresun'un sorunlarına değindi. Basın mensuplarının yanı sıra AK Partili il, ilçe ve belediye başkanlarının da büyük ilgi gösterdiği toplantıda yoğun katılımdan dolayı zaman zaman izdiham yaşandı. Canikli'nin toplantısında yanında İl Başkanı Mehmet Geldi ile İl Genel Meclisi Başkanı Osman Öden yer aldılar.

ORGİ GERÇEKLEŞİYOR

Milletvekili Nurettin Canikli, basın toplantısında ORGİ müjdesini verdi. Havaalanı ile ilgili aylardır süren fizibilite raporunun tamamlandığını belirten Canikli, toplantıda bulunanlara DPT tarafından onaylanan raporu gösterdi.
Nurettin Canikli, ”Fizibilite raporu tamamlanmış ve DPT tarafından da onaylanmıştır. Şimdi sıra havaalanını yatırım programına aldırmaya geldi. Onu da inşallah 2010 yılı ek yatırım programına aldıracağız. Bu konuda başta Başbakanımız olmak üzere kararlıyız” dedi. Canikli, ORGİ havaalanının maliyetinin 300 milyon TL olacağını, havaalanı uzunluk pistinin 3200 metre olduğunu ve yıllık yolcu taşıma kapasitesinin de 850 bin olarak tespit edildiğini kaydetti. Nurettin Canikli, ORGİ havaalanının tamamlandığında Türkiye'nin 9. büyük havaalanı olacağını da kaydetti.

FİSKOBİRLİK'İN SORUNUNU ÇÖZMEYE ÇALIŞIYORUZ

AK Parti Grup Başkan Vekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, Fiskobirlik'in içinde bulunduğu durumla ilgili olarak ise” Daha önce 30 bin ton fındığı TMO dan verdirmiştik. Ancak daha sonra bu yöntem sıkıntı yarattı. Şimdi bize FKB'nin yeni bir önerisi var. Bu öneri mantıklı geliyor. Önümüzdeki hafta FKB yöneticilerini Başbakanla görüştüreceğiz. Bu sıkıntıyı gidermeye çalışıyoruz” dedi. Nurettin Canikli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun FKB ve fındıkla ilgili verdiği sözleri ise yerine getiremeyeceğini, çünkü Kılıçdaroğlu'nun önce söz veren daha sonra da bu sözünden geri adım atan birisi olduğunu kaydetti. Canikli, Eğribel Tüneli ile ilgili olarak ise” Projesinin ihalesi yapıldı. Şimdi firma projeyi yapacak. Yıl sonuna kadar projenin bitirilmesini bekliyoruz” dedi.

KÖYLERİN ELEKTRİK ŞEBEKELERİNİ YENİLİYORUZ

Canikli, 1970'li yıllardan kalan elektrik şebekesinin de değiştirilmekte olduğunu belirterek yıl içerisinde 100 köyün elektrik nakil hatlarının yenileneceğini ifade ederek “Sıkıntılı alanlarımızdan birisi de köy ve yaylalarımızın elektrikleriydi. İlimizin 500'ün üzerinde köyü bulunmaktadır. Yılda 10 civarında köyün 1970'li yıllardan kalan elektrik şebekesini yenileyebiliyorsak bu 2030 yıl sürecekti. Ancak elektrik nakil hatları değişmesi ihtiyaç duyulan 480 köyden 300'ünü değiştirilmişti. Geriye 180 köy kalmıştı. Elektrikte özelleşmenin son yılı olmasını göz önüne alarak bu yılın programına 100 köy aldık. Yani yıl içerisinde 180 köyden 100'ünün şebekesi değişecek. Bunun yanı sıra ek ödenek çıkartılması da söz konusudur” diye konuştu...

K.:Giresun Haberci 

Bu haber toplam 1541 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.