• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 23 °C
  • İzmir 27 °C
  • Giresun 24 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

Okuma-Yazma Belge Töreni

Okuma-Yazma Belge Töreni
Milli Eğitim Bakanlığının ülke genelinde başlattığı “Ana-Kız Okuldayız” projesi kapsamında okuma-yazma kursuna katılan kursiyerler, belgelerini bugün aldılar.

Milli Eğitim Bakanlığının ülke genelinde başlattığı “Ana-Kız Okuldayız” projesi kapsamında okuma-yazma kursuna katılan kursiyerler, belgelerini bugün aldılar.

2.5 ay süreyle çeşitli okullarda okuma-yazma kursuna katılan 41 kursiyerin belgelerini aldığı törene, Vali Mustafa Taşkesen, Vali Mustafa Taşkesen’in eşi Betül Taşkesen, Vali Yardımcısı Süleyman Özçakıcı, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Albayrak, Jandarma Garnizon ve Bölge Komutanı Tuğgeneral Erhan Güder’in eşi Gülay Güder, Ağır Ceza Reisi Halil Adıgüzel’in eşi Meltem Adıgüzel, Vali Yardımcısı Sadık İkizek’in eşi Cemile İkizek, bazı Kaymakamların eşleri, bazı okul müdürleri ve davetliler katıldı.

 
            Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü Salonu’nda yapılan belge töreninin açılışında konuşan HEM ve ASO Müdürü Ali Resuloğlu, “Bugün burada cenneti ayaklarının altına koyduğumuz analarımızın mutluluğunu paylaşmak için toplanmış bulunuyoruz. Fakat ne yazık ki bu mutluluk şu veya bu sebepten dolayı çok geç kalınmış bir mutluluktur” dedi.
 
            “Yaşı, cinsiyeti, ekonomik durumu ve sosyal konumu ne olursa olsun hiçbir vatandaşımızın eğitim imkânlarından mahrum kalmasını kabul etmemiz asla mümkün değildir” diyen HEM ve ASO Müdürü Ali Resuloğlu, “Bu çelişkiden kurtulmak amacıyla; Sayın Başbakanımızın değerli eşleri Emine Erdoğan hanımefendinin himayelerinde başlatılan, İlimizde de Sayın Valimizin kıymetli eşleri Betül Taşkesen hanımefendinin koordinatörlüğünde yürütülen ‘Ana-Kız Okuldayız’ okuma-yazma kampanyası kapsamında müdürlüğümüzce şu anada kadar 10 adet 1. kademe okuma-yazma kursu açılarak bu kurslarımıza 13 erkek, 85 bayan toplam 98 kişi katılmıştır. 2. kademe kurslarımıza ise 12 erkek, 7 bayan olmak üzere toplam 19 kişi katılmıştır” şeklinde konuştu.
 
            Resuloğlu sözlerini, “Hayatta En Hakiki Mürşit İlimdir. İlmin yaşı yoktur. Beşikten mezara kadar öğrenmeye devam etmeliyiz. Zararın neresinden dönülürse kardır, ilkelerinden yola çıkarak Giresun Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü olarak 7’den 70’e okuma-yazma bilmeyen herkesi kurslarımıza bekliyoruz” ifadeleriyle tamamladı.
 
            Daha sonra kursiyerler adına Şaziye Uzun ile Hatice Uzun birer konuşma yaptılar. Bu konuşmaların ardından, belge dağıtım törenine geçildi.
 
            Kursiyerler okuma-yazma kurs belgelerini Vali Mustafa Taşkesen ve eşi Betül Taşkesen, Vali Yardımcısı Süleyman Özçakıcı ve eşi Şafak Özçakıcı, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Albayrak, Jandarma Garnizon ve Bölge Komutanı Tuğgeneral Erhan Güder’in eşi Gülay Güder ile Ağır Ceza Reisi Halil Adıgüzel’in eşi Meltem Adıgüzel’in elinden aldılar. Belgelerinin yanında çeşitli hediyelerde verilen kursiyerler program sonunda, Vali Mustafa Taşkesen’in eşi Betül Taşkesen’le birlikte pasta kestiler.
 
            Vali Mustafa Taşkesen, kursiyerlere belgelerini verirken yaptığı kısa konuşmada okuma-yazmanın önemine değindi. Vali Taşkesen, “Kurslarını bitirip bugün burada belgelerini alan herkesi tebrik ediyorum” dedi.
Bu haber toplam 1807 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.