• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 23 °C
  • İzmir 27 °C
  • Giresun 23 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

Okan Üniversitesi Burs Semineri Düzenledi

Okan Üniversitesi Burs Semineri Düzenledi
Okan Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Hamdi Ünal, bugün (10 Nisan 2009 ) Giresun Hurşit Bozbağ Güzel Sanatlar ve Spor Lisesinde öğrencilere yönelik bilgilendirme semineri verdi.

Okan Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Hamdi Ünal, bugün (10 Nisan 2009 ) Giresun Hurşit Bozbağ Güzel Sanatlar ve Spor Lisesinde öğrencilere yönelik bilgilendirme semineri verdi.

Seminer öncesi Vali Mustafa Taşkeseni Makamında ziyaret eden Dekan Ünal, çalışmaları hakkında bilgi aktardı.

 
            Prof.Dr. Hamdi ÜNAL öğrencilere yönelik yaptığı konuşmada, “Okan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, İstanbul’un Anadolu yakasında 2006–2007 Eğitim-Öğretim yılında yepyeni bir ruh ve enerji ile kuruldu. Yüksek öğretim kurumuna, bu yıl açılan Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü, Grafik Bölümü ve İçmimarlık bölümleriyle katılmış oldu .'İş Yaşamına Yakın Eğitim' ilkesi ile Fakültemizde öğrenci olabilme şansını elde etmiş adaylarımızın mezuniyet sonrası çalışma yaşamlarını garanti etmek en büyük hedefimizdir.
 
            Güzel Sanatlar Fakültemiz 2009–2010 Eğitim-Öğretim yılına toplam 1400 m² lik Uygulama Atölyeleri ile (Dokuma-Baskı-Giyim-İçmimarlık Ahşap-Demir-Endüstri Ürünleri Model Geliştirme-Grafik Tasarım-Özgün Baskı-Sinema TV Stüdyoları-seslendirme ve kurgu Fotoğraf Stüdyoları) eğitime başlıyor.
 
            Sayısal Sözel ya da Eşit Ağırlık puanlarından 145 ve üzeri puan alanları kabul edecek olan fakültemiz öğrencilere % 100, % 50, % 25 olmak üzere burs verecek. Hiç bir şekilde kesilmeyecek olan burslar, kabul edilecek olan 500 öğrencinin % 70 ini kapsıyor. Bu da 350 öğrenciye tekabül ediyor. Bu burslardan faydalanacak öğrencilerin %10’una yani 50 öğrenciye %100 burs verilecektir.
 
            Üniversitemizi tercih eden öğrencilerimiz verilen bursların yanında; Güzel Sanatlar Eğitimi’nin İstanbul’da alınacağı ayrıcalığından yararlanmasını arzu etmekteyiz.
 
            Üniversite olarak eğitim programının; iş yaşamı ile yakın ilişki içinde olması, sektörsel ilişkilere önem vermemiz nedeni ile mezuniyet sonrası sorunsuz işe yerleşme gerçekleşeceğinden bu büyük olanağı öğrencilerimizin değerlendirmesini isteriz.” dedi. Ardından, öğrencilere 24 Nisan’da sona erecek olan başvuru formlarından dağıttı.
 
            Prof.Dr. Hamdi ÜNAL, Okul Müdürü Arif Çetinkaya ile yaptığı konuşmada da okulun durumu hakkında bilgi aldı. Okul Müdürü Çetinkaya; “Okulumuz şu anda müzik ve resim bölümlerinde eğitim vermekte olup, resim bölümünde 6 ve müzik bölümünde de 7 öğretmenle eğitimi sürdürüyoruz, piyano, keman ve viyolonsel branşlarında kadrolu öğretmen ihtiyacımız bulunmakta olup bu eksikliğimizi il içerisinden ücretli öğretmenler vasıtasıyla karşılamaktayız. Malzeme yönünden bölgede ki birçok ilden daha ileri durumda bulunmamıza karşılık, okulumuzun fiziki mekân olarak yetersiz olması nedeniyle Bakanlığın 2008/81 sayılı genelgesi ile kurulması gereken spor bölümünü açamıyoruz.” Diyerek okulun genel durumu hakkında bilgiler verdi.
 
            Prof.Dr. Hamdi ÜNAL; “Okula gelmeden önce Sayın Valimize yaptığım ziyarette bu konu gündeme geldi. Valimiz bana Güzel Sanatlar ve Spor Lisesinin daha uygun bir binaya taşınması çalışmalarının devam ettiğini, bu konuya en kısa süre içerisinde bir çözüm bulunacağını belirtti”.diyerek sözlerini tamamladı.
H.K. : Giresun Valiliği
Bu haber toplam 3158 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.