• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 16 °C
  • İzmir 18 °C
  • Giresun 24 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

Mehmet KARAMUSTAFAOĞLU Yazdı Giresun Sporumuz

Mehmet KARAMUSTAFAOĞLU Yazdı Giresun Sporumuz
Mehmet KARAMUSTAFAOĞLU Yazdı GİRESUN SPORUMUZUN BUGÜNÜNÜ BİLİYORUZ YARINI NASIL OLMALIDIR!!!

GİRESUNSPORUMUZUN BUGÜNÜNÜ BİLİYORUZ YARINI NASIL OLMALIDIR!!!

Takımımız kurulduğu günden bu güne sürekli indi çıktı. Şimdi gene indi umarım sizlerin katkısı ile yine çıkacaktır. Beş yıl bu takımı yönetmiş bunun 2 sinde de 3. Ligden 2. Lige çıkarmış kadroda olan biri olarak bazı önerilerimi paylaşmak hakkını doğrusu kendimde görüyorum. Sakın ola ki bunu bir ukalalık, akıl verme, bilgelik taslama olarak almayınız. Tüm yazacaklarımı yıllardır anlattım, yazdım uygulamaya çalıştım baktım olmuyor ya gün gelir başkan olurum ya da bir daha görev almayacağım kararı aldım. Bir kez daha sizlerle paylaşmak istiyorum.

Önce tespitleri yapalım sonrada önerilere geçelim.

8 ANA TESPİT

1. Giresun ilimizin gerek nüfusu, gerekse ekonomisi sürekli iyi bir takım yaratmaya uygun değildir.

2. İl dışında yaşayan İş adamlarımız artık para vermekten ve bir daha adam yerine konmamaktan yorulmuşlardır. Kaldı ki onların kazançlarında çokta Giresun’un Giresun’lunun katkısı yoktur. Onları kullanıyorsak bu onların yüceliğindendir.

3. Giresunsporumuz hep günlük popilist politikalarla, öne çıkma reklam yapma, fotoğraf çektirme, bir gazetede haber olabilme isteği olan yöneticilerce yönetilmiştir. Böyle düşünmeyen çok az sayıdaki dostumun affına sığınıyorum.

4. Giresunsporumuz ilimizde sporun lokomotifi olup, antrenör, sporcu hatta hakem çıkarılmasına öncülük edememiştir.

5. Tescil edilmiş ürün markası yoktur. Ürün geliri bütçede yoktur. Varsa ihmal edilecek düzeyindedir.

6. Takım hep aşağılarda olduğu için anrenörlerimiz, hakemlerimiz, sporcularımız ve basınımız da büyüyememekte ulusallaşamamaktadır.

7. Giresunsporun ve Giresun sporunun ilkeleri, prensipleri, gelenekleri, geleceğe dönük bir stratejik planı yoktur.

8. Giresun insanı Dünya’da spora en yatkın insanlardan biridir. Organizasyonsuzluk onları başarısız kılmaktadır.

ÖNERİLERİM

İlimiz gerek il merkezinde gerekse il dışında bu işe para yatıracak zaman ayıracak bir iki kişi den oluşan alt yapıya sahip değildirdir. O nedenle kaynakları çok iyi planlamak ve ona göre yönlendirmek gereklidir. Öyleyse küçüklerden bir büyük ortaya çıkarmalıyız.

İnsanlarımız sadece para almakta kullanıldılar. Adları bile çok zaman anılmadı küçük hediyelerle onore edilmediler. Takım yapısı ile ilgili çok zaman danışılmadı bilgi de verilmedi.  Her geçen gün bu dostlarımız Giresunspor dan daha uzaklaştılar. Bu konuda tedbirler alınmalı bu kişiler önemsenmeli 3- 5 kişi sürekli onons edilerek diğerleri farkında olmadan aşağılanmamalıdır. Ben biliyorum ki göklere çıkarılanların çoğu katkı vermek yerine zarar vermişlerdir. Gerçek kahramanlar sessiz bir kenarda durmaktadır. Giresunsporu kullanarak isimlerini markalaştıranlar vardır. Bundan böyle buna engel olunmalıdır.

Spor artık bir endüstridir ve oradaki katma değer hiçbir iş kolunda yoktur. İyi yetişmiş bir sporcuyu Dünyanın her yerine çok iyi paralara gönderme şansı her zaman vardır.

Öyleyse yapılması gerekenler:

Spor Meslek Lisesi: Bugün en alt ligde bile oynayan bir futbolcu yılda en az 200.000 TL kazanabilmektedir. Böyle para kazanılan bir meslek henüz icad edilmedi.

20 yıl evvel temellerini atmaya çalıştığım ama becerilemeyen spor okuluna hemen başlanmalı ilk aşamada takımın altyapısı olarak oluşturulmalıdır. Zamanla,                 Özel Spor Meslek koleji’ ne dönüştürülmeli özel bir eğitim verilmelidir.

Profesyonel takım yaşına geldiğinde çocuk yabancı dil, beslenme, psikoloji, futbol kuralları, antrenman teknikleri,  gibi birçok konuyu bilerek mezun olmalıdır. Bu okul özel okul statüsünde olmalı ve paralı olmalıdır. İşte bıktırılmış iş adamları bu aşamada devreye alınmalı ve yetenekli çocuklara sponsor yapılmalıdır. Böyle bir sistemden çıkacak bir yıldızın kim sponsoru olmak istemez. Kaldı ki böylesine bir paranın kazanıldığı mesleğe, ciddi katılım olacağına ve kulübün iyi paralar kazanacağına inanıyorum.

Spor dünyada büyük bir endüstri ve biz bunun lideri olmalıyız. Ciddi paralar kazanmak mümkündür. İşte o zaman Giresunspor bırakın ülkeyi 5 yıl sonra yurt dışında bile ses getirir hale gelecektir yeter ki tek akıl, tek yumruk, tek yürek ve akıllı olalım.

Spor Meslek yüksek okulu: Liseden mezunlarımız verilmeye başlandığında da bu okulumuz kurulmalı ve daha üst düzey sporcular ve spor adamları yetiştirilmelidir. Bu konuda Giresun üniversitesi ile işbirliği yapılmalıdır.

Halktan toplanacak paralar bu işlerde kullanılmalı ve insanlar paralarının nereye gittiğini görmelidir.

Ürün satış ve Marka tescili: Hemen bir marka tescili yapılmalı. Bu konu şirketleştirilmeli markalı ürünler çıkartılmalı, markasız ürünlerle mücadele edilmelidir. Giresunlunun yaşadığı yerlerde bayilik statüsü şeklinde köşeler oluşturularak bunun tanıtımı yapılmalıdır.

Giresun’lu Spor adamları ve Giresun Basını ile işbirliği: Yapılan çalışmaların herkesi büyüteceği fikri  bu dostlarımıza anlatılmalı ve onlarında işin içinde yer almaları sağlanmalıdır.

Stratejik Plan: Giresunlu spor adamları, yöneticiler, eski yöneticiler ve gönüllülerden oluşacak bir arama konferansı yapılmalı tüm konular beklide günlerce tartışılmalıdır. Buradan çıkacak fikirlere göre Giresunsporun kısa ve uzun vadeli stratejik planları yapılmalı bu tüm kamuoyu ile paylaşılmalı ve herkesin bunu takip edebilmesi sağlanmalıdır. Valilik, belediye, ticaret odası ve benzeri kuruluşların içinde olduğu bir yapıda bu stratejik planın uygulanmasını denetlemelidir.

Futbol Dışı Branşlar: Sporun sadece futbol olmadığı bilinmeli ve diğer branşlarada yönelimeli ve bu işe gönüllü sponsorlar kanalı ile hemen başlanmalıdır. Bu durum ilimizde bir heyecan yaratacak ve halk spora sahip çıkacaktır. Güreş, kadın basketbolu ve judo gibi branşlar da küçük katkılarla ülkede yarattığımız hava unutulmamalıdır.

Mütevazi bir takım kurulmalıdır: Takım kurulumuna çok para harcanmamalı, takımın marka değeri kullanılarak gelecekte bize yatırım olmayacak hiçbir futbolcuya forma verilmemelidir.

Para için gelen her kimse hemen gönderilmeli ve istikbal peşinde koşanlarla bu iş yürütülmelidir. Takımın durumu ne oldusa olsun. Her maçta mutlaka alt yapıdan 2-3 kişi oynatılmalı ve alt yapıda bir heyecan yaratılmalı gençlerimiz ümitlendirilmelidir.

Prim ve ceza sistemi dönem hedefleri belirlenerek, dönem başında ilan edilmeli, yarısı duruma göre peşin verilmeli diğer yarısı istenilen hedef yakalanırsa yıl sonunda ödenmelidir. Yoksa ödenmeyeceği herkese anlatılmalıdır. Bu takım ruhunu ateşleyecek ve birlikteliği sağlamaya katkı verecektir. Takımın durumuna göre günlük prim takviyelerinden kesinlikle kaçınılmalıdır.

Sporcularla uzun vadeli kontrat dönemine geçilmeli, yetenekli gençlerimiz hemen profesyonel yapılarak uzun vadeli kontrat altına alınmalıdır.

Uzun yazıların okuma oranının düştüğünü bildiğimden olabildiğince kısa ve öz yazmaya gayret ettim. Umarım gelecekte gene yazmaya devam ederim.

Mehmet KARAMUSTAFAOĞLU

Bu haber toplam 3422 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.