• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 23 °C
  • İzmir 27 °C
  • Giresun 23 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

Kestane Kanseri İle Mücadele

Kestane Kanseri İle Mücadele
Kestane kanseri ile mücadele kapsamında düzenlenen “Kestane kanseri ile mücadele çalıştayı”, İlimizde başladı. 3 gün sürecek olan çalıştay, Orman Bölge Müdürlüğünde devam ediyor.

14 Nisan 2009 tarihinde başlayan ve 3 gün sürecek olan çalıştayın açılışına Vali Yardımcısı Cengizhan Aksoy, çeşitli üniversitelerden akademisyenler, Dünya Gıda Örgütü FAO’nun merkez ve Orta Asya Alt Bölge ofis temsilcileri, araştırmacılar, uzmanlar, Amasya, Artvin, Giresun ve Trabzon Orman Bölge Müdürleri, Bölge Müdür Yardımcıları, OZM Şube Müdürleri, İşletme Müdürleri, İşletme şefleri ile proje ekipleri katıldılar.

 
            Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan çalıştayın açılış konuşmasını yapan Giresun Orman Bölge Müdürü Ahmet Ceylan, çalıştayın Giresun Orman Bölge Müdürlüğünde düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ormanların, biyolojik varlıkları ile dünyaya katkılarının giderek daha fazla önem kazandığını vurgulayan Giresun Orman Bölge Müdürü Ahmet Ceylan, ormanların oksijen üretmesi, su kaynaklarının oluşumu ve saklanması, alt flora ve faunanın varlığının korunması, insanların eğlenme ve dinlenme gibi tabii ve beşeri ihtiyaçlarına cevap vermesi ile öneminin arttığını söyledi.
 
            Ormanların, ekonomide pek çok girdiye kaynaklık etmesi açısından korunmaya en layık değerler olduğunu ifade eden Bölge Müdürü Ahmet Ceylan, tüm dünyada ve ülkemizde olduğu gibi Giresun Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde yer alan ormanlarda da etkili olan böcek tahribatı ve “Kestane Dal Kanseri” hastalığının meşcerelerde verimi ve kaliteyi düşürdüğünü dile getirdi.
 
            Kestane Dal Kanserine sebep olan etkenlerin ve önleyici tedbirlerin bir an evvel tespit edilerek uygulamaya aktarılmasının önemine değinen Giresun Orman Bölge Müdürü Ahmet Ceylan, bu anlamlı ve değerli çalışmadan ötürü FAO ve Orman Genel Müdürlüğüne teşekkür etti.
 
            Orman Bölge Müdürü Ahmet Ceylan’ın konuşmasından sonra, Projenin Dünya Gıda Örgütü FAO ile ilgili bölümünde Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Teşkilatı (FAO) temsilcisi Gillian ALLARD, Kestane Kanseri ile Mücadelenin işleyişi hakkında da proje koordinatörü Orman Genel Müdürlüğü Dış İlişkiler Şube Müdürü Erdoğan Şirin bilgiler verdi.
 
            Bilgilendirmelerin ardından proje kapsamında yapılan arazi çalışmaları hakkında da projenin ulusal danışmanları Prof. Dr. Timur Döken, Dr. Mükerrem Çeliker ve Dr. Seçil Akıllı sunumlar yaptılar. Sunumların ardından, katılımcıların yönelttiği sorular cevaplandırıldı.
 
            Danışmanların sunumları ve soruları cevaplandırmasından sonra, İsviçre Federal Araştırma Enstitüsünde görevli uluslararası danışman Dr. Daniel RİGLİNG, “Avrupa’da Kestane Kanserine karşı Biyolojik Mücadele Uygulamaları ve Türkiye için Öneriler” konulu sunumunu yaptı.
 
            Çalıştayın öğleden sonraki bölümünde ise “Biyolojik Kontrol ve Sanitasyon”, “Hastalığın Yayılmasında Etken Faktörler ve Çözüm Önerileri”, ”Kestane Kanseri Hastalığının Mücadelesinde Kapasite Artırımı ve Eğitim”, “Kestane Kanseri Hastalığına Karşı Dayanıklı Çeşitlerin Geliştirilmesi” konularında 4 ayrı çalışma grubu oluşturuldu. Çalışma gruplarında tartışılan ve sonuçlandırılan konular bugün (15 Nisan 2009) yapılacak ortak oturumda değerlendirildi.
Bu haber toplam 1804 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.