• BIST 9079.97
  • Altın 2324.129
  • Dolar 32.3612
  • Euro 34.9496
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 16 °C
  • İzmir 16 °C
  • Giresun 16 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

Kanseri Kendisi Teşhis Ederek Yendi

Kanseri Kendisi Teşhis Ederek Yendi
Düzenli olarak yaptığı kontrollerde bir gece yarısı göğsünde kitle olduğunu fark ederek tedaviye başlayan Eda Ersan, erken teşhis sayesinde kanseri yenmeyi başardı...

Düzenli olarak yaptığı kontrollerde bir gece yarısı göğsünde kitle olduğunu fark ederek tedaviye başlayan Eda Ersan, erken teşhis sayesinde kanseri yenmeyi başardı. Ersan: "O dönemler gerçekten acı dönemlerdi ama şimdi hepsini atlattım. 12 yıl geçti aradan, her yıl kontrollerimi yaptırıyorum.

GÜLTEKİN YETGİN - Düzenli olarak yaptığı kontrollerde bir gece yarısı göğsünde kitle olduğunu fark ederek tedaviye başlayan Eda Ersan, erken teşhis sayesinde kanseri yenmeyi başardı.

Giresun İl Sağlık Müdürlüğünde çalışan Eda Ersan (48), kurumundaki eğitimcilerle sohbetlerinde kanserde erken teşhisin önemi ve yapılması gerekenler konusunda bilgilendi. Bu bilgiler ışığında zaman zaman göğüs muayenesini kendisi yapan Ersan, bir gün göğsünde kitle olduğunu fark ederek doktora başvurdu.Ersan, meme kanseri olduğunu öğrenince hayata daha sıkı tutundu ve her şeye pozitif düşünceyle bakarak erken teşhisin de etkisiyle kanseri yenmeyi başardı.

Ersan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 26 yıldır İl Sağlık Müdürlüğünde çalıştığını söyledi.

Kurumdaki eğitimci arkadaşlarının kendisine meme kontrollerini yapması gerektiğini anlattığını ifade eden Ersan, "Bizlere neyi nasıl yapmamız gerektiğini gösterdiler, mamografilerin, ultrasonların senede bir kere yapılması gerektiğini hep anlattılar, biz de onların sayesinde öğrenmiş olduk" dedi. Hayata hep pozitif yönde baktı Ersan, edindiği bilgilerle rutin olarak kontrollerini yaptığını dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir gece yarısı kendi hastalığımın teşhisini kendim koydum, ertesi gün devlet hastanesine gittiğimde doktorumla görüştüm, benden mamografi ve ultrason istediler, bunun sonucunda da göğüs kanseri olduğumu söylediler. Tedavimi Ankara Onkoloji Hastanesinde gerçekleştirdim. Ameliyat edildim, altı seans kemoterapi gördüm, iki ay da ışın tedavisi. Saçlarım döküldüğünde çok üzülmüştüm ama daha sonra radyoterapi aldığım dönemde 'Allah'ım neden 35 yaşında kanser oldum' diye düşünürken o çocukları gördüğüm zaman 'Allah'ım sana şükürler olsun' dedim ve hep hayata tutunmaya çalıştım."

Hayatı sevmeye, pozitif düşünmeye çalıştığını anlatan Ersan, "İnsanları sevmeye, hastalığı yenmeye, hep mutlu olmaya ve bunu tüm insanlara anlatmaya çalıştım. O dönemler gerçekten acı dönemlerdi ama şimdi hepsini atlattım. 12 yıl geçti aradan, her yıl kontrollerimi yaptırıyorum. Şükürler olsun hiçbir şey yok, bu da pozitif düşünceyle, mutlu olmayla, her şeye sevgiyle bakmayla gerçekleşti" diye konuştu.

Dökülen saçlarını "Hasan Şaş" modeli yaptırdı Ersan, kemoterapi esnasında saçları döküldüğünde kuaföre gittiğini ifade ederek, "Bana 'saçınızı nasıl yapalım' diye sordular. O zamanlar da Hasan Şaş çok modaydı. Kel olduğu için ben de 'Hasan Şaş modeli' yapalım dedim. Oturdum kestirdim ve 'bu kadar güzel olabileceğimi bilseydim bunu daha önce kestirirdim' dedim" ifadelerini kullandı. Erken teşhisin hayat kurtardığını vurgulayan Ersan, belli bir yaştan sonra her kadının senede bir kere mamografi ve ultrason ile vücuduna baktırması gerektiğini söyledi.

Moral günü etkinliklerine katılıyor Giresun Halk Sağlığı Müdürü Dr. Fazıl Özden ise yaşama sevincini yitirmeyen ve örnek biri olan Ersan ile Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi'ndeki (KETEM) hastalarla moral günü etkinliği adı altında bir araya geldiklerini kaydetti. Ersan'ın etkinliklerde çok güzel örnekler ortaya koyduğunu belirten Özden, "Farkındalık oluşturmak amacıyla erken teşhisin hayat kurtardığını anlatarak, kanserin de tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu, bunun için de tanının erken konulması gerektiğini halkımıza aktarmaya çalışıyoruz" dedi.

AA- Giresun

Bu haber toplam 3662 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.