• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 23 °C
  • İzmir 27 °C
  • Giresun 24 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

KABADAYI 5 YILINI DEĞERLENDİRDİ

KABADAYI 5 YILINI DEĞERLENDİRDİ
Doğankent Belediye Başkanı Nazmiye KABADAYI basına verdiği röportajda 5 yılı değerlendirerek “Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır" dedi.
Doğankent Belediye Başkanı Nazmiye KABADAYI basına verdiği röportajda 5 yılı değerlendirerek “Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır" dedi.

Yerel seçimler yaklaşırken Doğankent’te sessiz bekleyiş devam ediyor. Muhalefet Ak Parti'nin adayının netleşmesini beklerken Doğankent Belediye Başkanı Nazmiye KABADAYI  basına verdiği röportajda 5 yılı değerlendirerek “Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır dedi.

 

 

Niçin tekrar aday  oldunuz?

 

Partim beni tekrar aday gösterir de tekrar seçilirsem yarım kalan ve devam eden hizmetlerimi tamamlamak için tekrar aday oldum.

 

 

 

Belediye Başkanlığı yaptığınız bu dönemde Doğankent’e neler yaptınız?

 

Merkezde kaldırımlar, asfaltl çalışmaları, çevre düzenlemeleri ,daha önce yapılan alt yapıya ilaveler ,su depolarının yenilenmesi, hanımlar lokalinin açılması, yeni sağlık Ocağı yapılması, Harşit Üzerine yeni köprü yapılması, İlçemize güzel bir halı saha yapılması, vadandaş-belediye işbirliği ile 9 km’lik beton yol ,Süttaşı mahallesine 2 adet köprü yapılması, yaklaşık 8 km ham yol ,ilçe merkezindeki WC’lerin yenilenmesi hizmetlerini gerçekleştirdik

 

Yine Belediye Hizmet binasını Bankanın üzerinden şimdiki mevcut binasına taşıdık.Belediyemize 1 adet eskavator(Eder), 1 adet yükleyici(Kepçe) ,1 adet kazıcı-yükleyici, 1 adet çift kabin arazi aracı, 1 adet kamyon kazandırdık.Ayrıca Karayolları genel Müdürlüğünün 9600 metre karelik sadaklı Mahallesindeki arazisini  ve eski orman İşletme  Şefliği binasını satın aldık.

 

İlçemiz merkezinde bulunan ve utancımız olan umumi  WC’leri komple yeniledik.Çevre düzenlemesi kapsamında Harşit Çayı kenarındaki kaldırıma banklar koyduk,ışılandırma yaptık.

 

Bizim dönemimizde başlatıp geleneksel olarak devam ettirdiğimiz Sünnet Şölenleri,Rafting Müsabakaları ve halk Konserleri düzenledik.Bu etkinliklerimizi TV’den de canlı olarak yayınlatarak hem ilçemizin tanıtımını yaptık hem de gurbetçilerimizin memleket hasretini gidermeye çalıştık.

 

İlçe Merkezimize ve Süttaşı Mahallemize çocuk parkları yaptık. İlk defa Hanımlar Lokali açtık. Belediye işçi hizmetlerinin daha iyi görülebilmesi için 2 katlı ek hizmet binası ve araç park yeri yapımına başladık.Bunun % 90’ı tamamlandı.Önümüzdeki dönem hizmete açılacak.

 

Okul yolumuzu genişleterek kenarlarına bariyer koyduk.Yine ilköğretim okulumuzun bahçesini asfaltladık.

 

Süttaşı mahallesi Deregözü ve Çukurköy mevkilerini karayolları ağına aldırdık. Bu toplamda 13 km’lik bir yoldur.Bunun 4 km’lik bölümünün işlemi tamamlandı.Ancak ihale tapılmasına rağmen mütaahhidin  batması sonucu işlerimiz aksadı.2009 yılında Deregözü yolunun genişletilmesi ve asfaltlanması işlerini tamamlayacağız.Çukurköy mevkiinde yarım kalan hizmetlerimizi de 2009 yılında tamamlayacağız.

 

         Tekrar belediye Başkanı Seçilirseniz Neler yapacaksınız?

 

Her şeyden evvel yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. İlçe merkezimizdeki yarım kalan veya sıvasız olan binalarımızın sıvanıp boyanmasını sağlayacağız.Bunun için vatandaşlarımıza belediye olarak kum-çakıl gibi malzemelerin bedava temini noktasında katkıda bulunarak bu idealimizi gerçekleştireceğiz.Böylece ilçemize güzel bir görünüm kazandırmış olacağız.

 

Yine ilçe merkezimizde komple bir çalışma yaparak ,alt yapı çevre düzenlemesi,tabelaların düzenlenmesi, çeşitli yerlere bilboardlar kurulmasını sağlayarak ilçemize  büyük şehir havası kazandıracağız.Mahallelerimizde  yaklaşık 5-6 km’lik geri kalan betonlamayı tamamlayacağız.Vatandaşın ham yol ihtiyacını bitirmek ve yapılan bütün yollarda  beton ve asfalt çalışmalarını tamamlamak istiyoruz.

 

Halı Sahaya hizmet binası olarak yaptığımız yaklaşık 360 m karelik ve toplamda 1000 m. Karelik binamızı tamamlayacağız.Buraya sinema,kafeterya , toplantı salonu, bahçesine çardaklar,banklar ve ışıklandırmalar koyarak ailelerin hep birlikte piknik yapacakları mesire alanını gerçekleştireceğiz.Burası güzel bir sosyal tesis olacak.Vatandaşlarımızın bu mesire alanına rahatça ulaşabilmeleri için de asma köprü kuracağız.

 

İlçe merkezlerini tehdit eden obuzların ıslah çalışmalarını tamamlayacağız. İmar planında komple bir değişiklik yaparak ara sokaklar açacağız.Böylece tek cadde üzerine kurulu olan ilçe merkezimizi rahatlatacağız.

 

Yine üstü kapalı Pazar yeri kurarak halkımızın hizmetine sunacağız. Bütün bu projelerimizle birlikte her ne kadar görev alanımıza girmese de gerekli kurum ve kuruluşlar nezdinde  girişimde bulunarak yayla yollarımızı kullanılabilir hale getireceğiz.

 

TOKİ ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Taslak Proje aşamasındayız.Zemin etütleri tamamlandı.Yapılması planlanan arazinin imar durumu ile ilgili  çalışmalar belediye meclisimizde  tamamlanıp  talepler de alınarak bu doğrultuda proje gerçekleşecek.


 
 
Haber Kaynağı : www.yesilgiresun.com.tr
Bu haber toplam 1635 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.