• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 10 °C
  • İstanbul 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Giresun 13 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

"K" Belgesi Çileye Dönüştü

"K" Belgesi Çileye Dönüştü
Hafif ticari araç ve kamyonetler için K1 ve K2 Yetki Belgesi'nin yıl sonuna kadar yüzde 93 indirimli olması nedeniyle belge almak isteyen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu...

Hafif ticari araç ve kamyonetler için K1 ve K2 Yetki Belgesi'nin yıl sonuna kadar yüzde 93 indirimli olması nedeniyle belge almak isteyen vatandaşlar, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Sıra almak için gece saatlerinden itibaren sıraya giren bazı şoförler sokaklarda bekleyerek zaman geçiriyorlar.

Son yıllarda kullanımı hızla yaygınlaşan hafif ticari araçların da aralarında bulunduğu, ticari olarak satın alınan ''kamyonet'' sınıfı araçlar için K1 ve K2 Yetki Belgeleri'nde 31 Aralık 2010 tarihine kadar yüzde 93 oranında indirim uygulanması, yoğun ilgi çekiyor. Belgelerini almak için il merkezinin yanı sıra ilçelerden de vatandaşların gelmesi GTSO'nun ilgili birimlerinde yoğunluğa neden oldu. Uzak ilçelerin köylerinden gelen vatandaşlar, belgelerin sadece il merkezinde verilmesinden yakınırken, üç dört gündür sıra beklediklerini ve soğuk olmasına rağmen geceyi sokaklarda bekleyerek geçirdiklerini dile getirdiler. Vatandaşlardan Mehmet Deveci, K belgesini almak için uğraştığını, kendisinin Giresun merkeze 70 kilometre mesafede bulunan Görele ilçesinin en uzak köyünden üç gündür gidip gelmesine rağmen sıra bulamadığını belirtti. Görele'ye göre Giresun'a daha uzak olan Şebinkarahisar, Alucra, Çamoluk gibi ilçelerden gelenlerin daha da perişan olduğunu belirten Deveci ''Belge verme yetkisini neden sadece il merkeziyle sınırlı kalıyor anlayamıyoruz. Belgeyi yılbaşına kadar alamazsak 6 bin TL'ye mal olacak. Arabamın değeri zaten 5 bin TL, belgeyi alacağıma arabayı yakarım daha iyi. Bize yapılan işkenceden başka bir şey değil. Şu insanları görüyorsunuz, adeta kendi paramızla rezil oluyoruz. GTSO'nun bazı ilçelerde büroları var, olmadı her ilçede Şoförler Odası var. Neden buralarda da bu belge işlemleri yapılmıyor. En azından Görele, Şebinkarahisar, Bulancak ve İl merkezi gibi bölgelere de ayrılabilinirdi. Şoförlerde böyle çile çekmezdi" dedi.

''GÜNDE 150 BELGE VEREBİLİYORUZ''

GTSO yetkilileri ise 'Yetki Belgesi Bulundurma Zorunluluğu'nun 2004 yılından beri uygulandığını belirtilerek o tarihten itibaren her Aralık ayı sonunda bu sürenin uzatılması nedeniyle vatandaşların ''Nasılsa yine uzatırlar' düşüncesiyle işlemlerini yılın sonuna kadar beklettiklerini ve yıl sonunda böyle yığılmaların olduğunu ifade edildi. Mevcut personelle günde mesai saati gözetmeksizin 150 kişiye belge verebildiklerini dile getiren GTSO yetkilileri ''Yaklaşık bir ay içerisinde bin kişiye belge verilirken, kalan bir hafta içerisinde ise yaklaşık 2 bin kişi yığılma yapmıştır. Vatandaşlar daha önce uyarıldıkları halde işlemlerini yıl sonuna bırakıyorlar. Bu nedenle böyle bir yığılma oldu. Bu yığılma 2004 yılından bu yana her Aralık ayının sonlarında oluyor. Vatandaşlarımız süre uzatılınca sonra yaptırırım düşüncesiyle hep işlemlerini ileri tarihe bırakıyorlar. Kısıtlı personelimizle elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Yalnızca Giresun'da değil ülke genelinde de aynı sıkıntılar yaşanmaktadır. Şoför esnaflarımızın mağdur olmaması için bu sürenin mutlaka uzatılması gerekmektedir" ifadelerini kullandılar.

birincikuvvet.com - İha

Bu haber toplam 3184 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.