• BIST 9524.59
  • Altın 2498.747
  • Dolar 32.5466
  • Euro 34.6598
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Giresun 16 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

Japonya'dan, Giresun Belediyesi'ne sağlık desteği

Japonya'dan, Giresun Belediyesi'ne sağlık desteği
Giresun Belediyesi ile Japonya arasında imzalanan hibe projesine göre Giresun'un özellikle dış kesimlerinde yaşayan halka yönelik, tıbbi donanımın entegre edildiği bir gezici sağlık aracıyla, birçok yerde düzenli sağlık taramalarının yapılması ve hastalık
Ankara'da Japonya Büyükelçiliğinde yapılan imza töreni ile Giresun Belediyesi Gezici Sağlık Merkezi Projesi resmiyet kazandı. Ankara'da gerçekleşen İmza Töreni'ne Japonya Büyükelçisi Kiyoshi Araki, Japonya Büyükelçiliği Ekonomi Bölümü Müsteşarı Shinji Hirai, Ekonomi Bölümü ikinci Sekreteri Mitsunori Watanabe ve Japonya Büyükelçiliği Yerel Projelere Hibe Programı danışmanı Aytül Çelikkaleli katılırken, Giresun Belediyesi adına ise Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Giresun Belediyesi Proje Ofisi Koordinatörü Hakan Adanır ile Giresun Belediyesi Proje Ofisinden Proje Uzmanı ve Gezici Sağlık Merkezi Projesi Koordinatörü Berk Kırlangıç katıldı. Burada bir konuşma yapan Japonya Büyükelçisi Kiyoshi Araki, "Bugün yerel projelere hibe programı kapsamında Türkiye'de gerçekleştirdiğimiz 23. Proje olan “Giresun Belediyesi Gezici Sağlık Aracı yapımı” projesinin hibe kontratını imzalayacağımızdan dolayı büyük mutluluk duyuyorum. Sayın Giresun Belediye Başkanı başta olmak üzere proje kontratının imzası için bugün buraya kadar zahmet eden ve projenin hazırlanmasında emeği geçen herkese saygılarımı sunuyorum” dedi
DÜZENLİ SAĞLIK TARAMASI İMKÂNI GETİRİLİYOR
Japonya Büyükelçisi projeye ile ilgili bilgi verirken de şöyle konuştu ”Yerel projelere hibe programı yerel düzeyde faaliyet gösteren birçok kurumla işbirliği yaparak kırsal bölgelerdeki ihtiyaçların, yardımsever duygularla ve ivedilikle karşılanması amacıyla kurulmuştur.
Program kapsamında Türkiye'de 2000 yılından beri 20 proje hayata geçirilmiş ve toplam 1,400,000 Dolar tutarında proje desteği verilmiştir.
Bu çalışmada, Japonya Devleti bölgenin gelişiminin ötesinde, çok temel bir unsur olan sağlık konusunu dikkate alarak, Giresun'un özellikle dış kesimlerinde yaşayan halka yönelik, tıbbi donanımın entegre edildiği bir gezici sağlık aracıyla, birçok yerde düzenli sağlık taramalarının yapılması ve hastalıkların önlenmesi için rehberlik edilmesini içeren planda mutabakata varmıştır."
Türkiye'nin, komşuları ve Euro bölgesindeki krizlere rağmen, genç ve yetenekli insan kaynağı şansına sahip, enerji dolu, gelecekte de istikrarlı büyümesi öngörülen ender ülkelerden biri olduğunu da dile getiren Araki, "Diğer taraftan ise, ülke içinde ekonomik gelişimin hızlı olduğu şehirler ile kırsal bölgeler arasında büyük fark olması sorunu gittikçe ciddi boyutlara ulaşıyor.
Giresun Belediyesi bu durumun bölgenin önemli bir sorunu olduğunu erken fark ederek projelendirmiş ve böylece halka gözle görülür, somut bir çözüm yolu göstermiştir. Yapılan bu çalışmayla, bölge halkına temel sağlık hizmeti sunmanın yanı sıra Sağlık Bakanlığı İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ile de işbirliği yaparak bölgede sağlık alanındaki tıbbi bakım sisteminin iyileştirilmesi için çaba gösterilmiştir. Giresun Türkiye'nin Kuzeyinde, Karadeniz kıyısında sakin, zengin bitki örtüsüne sahip bir şehir olmasının yanı sıra kirazın memleketi olarak da anılır ve kirazın uzun yıllar önce Japonya'ya Giresun'dan gittiği bilinir.Bu münasebetle, “Japonya'nın kiraz şehri” olan Sagae ile kardeş şehir olmuş, bu kardeşlik her iki şehirde de değişimi artırmıştır. Japonya ile böylesine derin bağı olan Giresun'un bu proje ile birlikte, Japonya ile olan dostluk ilişkisinin daha da derinleşmesini gönülden diliyor ve Sayın Giresun Belediye Başkanına bölgelerine olan derin sevgileri ve toplumsal dayanışma bilinçlerinden dolayı saygılarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu.Araki'den sonra bir konuşma yapan Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu ise; bu hibe projesi vesilesiyle Japon ve Türk toplumları arasında var olan dayanışma ve kardeşlik bağlarının daha da güçleneceğini vurgulayarak , “Bugün güzel bir işbirliğinin başlangıcı için burada bulunmaktan Giresun Belediye Başkanı olarak kıvanç duyuyorum. Kentimiz ile Japonya arasındaki dostluk ve kardeşlik bağları her zaman üst seviyede olmuştur, 1988 yılında Sagae kenti ile imzaladığımız Kardeş Şehir anlaşması da bunun bir göstergesidir. Bugün gerçekleştireceğimiz imza töreni ile bu kardeşlik daha da pekişecektir." dedi.
Bu haber toplam 2318 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.