• BIST 10218.58
  • Altın 2444.587
  • Dolar 32.193
  • Euro 34.7877
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 13 °C
  • İzmir 18 °C
  • Giresun 16 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

İşsizlere İş Güvenceli Kurs

İşsizlere İş Güvenceli Kurs
Sanayi kuruluşlarının talebi ile Türkiye İş Kurumu Giresun İl Müdürlüğünce açılan ve yüzde 70 istihdam garantisi sağlayan mesleki kursların son durumu, Vali Mustafa Taşkesen başkanlığında dün (28.04.2009) yapılan toplantıda gözden geçirildi.

İş Kurumu İl Müdürü Cavit Cansız’ın, 2009 yılı Ocak ayında yapılan 1. İstihdam Kurulu toplantısında alınan kararların sonuçları hakkında bilgi verdiği toplantıda konuşan Vali Mustafa Taşkesen, İlimizde turizm sektörünün geliştirilmesine yönelik istihdam yaratacak kursların açılmasının sağlanmasını istedi.
 
            Turizm işletmelerinde istihdam edilmek üzere aşçılık ve servis görevlisi gibi kursların açılmasının önemine değinen Vali Mustafa Taşkesen, “İlimizdeki potansiyeli artırmak için yayla ve kültür turizmine büyük önem veriyoruz. Sonuçlarını yakın zamanda almayı planladığımız bu sektörlerde kalifiye eleman açığını gidermemiz gerekmektedir” dedi.
 
            Vali Mustafa Taşkesen, Ticaret ve Sanayi Odası ile İş Kur’un iç piyasada ihtiyaç duyulan meslek dallarında düzenlenecek kurslarda ortak hareket etmesini ve istihdam amaçlı tüm kursların değerlendirmeye alınmasını da önerdi.
 
            Toplantıya katılan Giresun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu da kısa bir konuşma yaparak, “İlçelerimizle işbirliği yapmak suretiyle, çeşitli mesleklerden kurs düzenlenmesi için tekliflere hazırız” dedi. TSO Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu’nun bu önerisi üzerine, karşılıklı istişareler yapmak için İş Kurumu Müdürlüğü ile mutabakata varıldı.
 
            Vali Mustafa Taşkesen başkanlığında toplanan İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısına Vali Yardımcısı Sadık İkizek, Belediye Temsilcisi Mustafa Saraydemir, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Albayrak, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Cumhur Melikoğlu, Giresun Üniversitesinden Yrd. Doç. Kenan Büyükkaya, Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Ali Kemal Özdemir, TEDAŞ İl Müdürü Köksal Çamaltı, TSO Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, İş Kurumu Müdürü Cavit Cansız, Türk-İş Temsilcisi Erdem Mert, Esnaf Odaları Temsilcisi Namık Altunbaş, Hak-İş Konfederasyonu Temsilcisi Mustafa Çakır ve diğer ilgililer katıldılar.
 
            İş Kurumu Müdürü Cavit Cansız, 2009 yılı Ocak ayındaki toplantıdan sonra meydana gelen gelişmelerle ilgili şunları söyledi:
 
            Bulancak İlçemizdeki Esen Moda Tekstil ile Tirebolu İlçemizdeki Dinçerler Oto Tekstil’in müracaatları üzerine açılan kurslar sona ermiştir. İlimiz Merkez İlçede faaliyet gösteren Orsan Tekstil’in başlattığı kurs ise 01.05.2009 tarihinde sona erecektir.
 
            Kurumumuzdan işsizlik ödeneği alanlara 01.04.2009 tarihinde 25’er kişilik silahlı ve silahsız güvenlik kursu düzenlenmiştir. Silahsız güvenlik kursu 24.04.2009 tarihinde sona ermiş olup, silahlı güvenlik kursu ise 04.05.2009 tarihinde sona erecektir.
 
            İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl sosyal Hizmetler Müdürlüğü ve İş Kurumumuzca ortaklaşa 50 kişiden oluşan, özürlü hasta bakıcılığı kursu düzenlenmiştir ve bu kurslar sona ermiştir.
 
            İlimizdeki meslek okulları ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerinden doğrudan temin yoluyla meslek edindirme ve meslek geliştirme kursları için hizmet satın alma yoluna gidilmiştir. Gelen teklifler dikkate alınarak 4 adet kaynakçı (85 kişilik), 3 adet bilgisayarlı muhasebe (65 kişilik), 2 adet bilgisayar işletmenliği (40 kişilik), 2 adet doğalgaz tesisatçılığı (35 kişilik), 2 adet CNC ve klasik torna tezgâhı operatörlüğü (31 kişilik) ve 2 adet bilgisayar teknik servisi (35 kişilik) olmak üzere 291 kişilik kurs açılması öngörülmüştür.
 
            Önümüzdeki dönemde kursiyerlerin yoğun talebi üzerine işsizlik ödeneği alanlara 2 adet, normal işsizlere de 2 adet olmak üzere 4 kez 100 kişilik güvenlik kursu planlanılmaktadır.
 
            Üniversitemiz, kamu kurum ve kuruluşları, dernek ve odalarımızla yapılacak işbirliği sonucunda, iç piyasada ihtiyaç duyulan mesleklerden ve toplum yararına yapılan çalışma programları çerçevesinde teklif edilecek hür türlü kursların açılması gündemdedir.

Bu haber toplam 1699 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.