• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 23 °C
  • İzmir 27 °C
  • Giresun 23 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

İl Emniyet Müdürlüğünden Ailelere Tavsiyeler

İl Emniyet Müdürlüğünden Ailelere Tavsiyeler
SEVGİLİ ANNE VE BABALARÜlkemizde faaliyet yürüten terör örgütlerinin kirli eylemlerini gerçekleştirmede kullandığı kaynak 14-25 yaş grubundaki gençlerimizdir.

SEVGİLİ  ANNE  VE  BABALAR!

Ülkemizde faaliyet yürüten terör örgütlerinin kirli eylemlerini gerçekleştirmede kullandığı kaynak 14-25 yaş grubundaki gençlerimizdir.

Güvenlik güçlerimizin düzenlediği aralıksız operasyonlar sonucu yok olmanın eşiğine gelen terör örgütleri, özellikle lise ve üniversite çağındaki gençlerimizi kandırarak, saflarına çekmek suretiyle yeniden toparlanma çabası içerisindedirler.

14-25 YAŞ GRUBUNDAKİ GENÇLER:


Fiziki özelliklerinde meydana gelen ani değişiklerden dolayı kendilerini değersiz hisseder ve güvensizlik duygusu taşırlar.

Duyguları çabuk iniş çıkış gösterdiğinden çabuk sevinir, çabuk üzülür, birden sinirlenerek olur olmaz şeyleri sorun yaparlar. Bu nedenle tepkileri önceden kestirilemez.

Alıngan davranıp hiç eleştiriye gelemezken ana-babalarını yerli
 yersiz eleştirmeye başlarlar.

Bencilleşir, istekleri artar, konan yasakları saçma, kendine tanınan hakları yetersiz bulurlar.

Ana-babadan devlete varana kadar otoriteyi temsil eden her şeye başkaldırma eğilimi taşırlar.

Coşkuludur, hayalcidir, idealisttirler. Duygu ve düşüncelerini
inançla savunur, haksızlara karşı acımasız bir tutum takınır, yaşanan gerçeklere pek aldırmadan toplum düzeni birden değişsin, eşitsizlikler ortadan kalksın isterler. Hakça bir düzenden ve doğruluktan yanadırlar.

Kimse tarafından anlaşılmadığını düşünen gençler, kendilerini
daima haklı görürler.

Tüm bunlarla birlikte anne-babanın kendisini sürekli çocuk yerine koyması, baskıcı ve katı tutumları ile anlayışsızlıkları ve hoşgörüsüzlüklerinden bıkan genç kendini adam yerine koyan, sözünü dinleyen, ona anlayışlı ve hoşgörülü davranan bir ortam aramaya başlar.

Terör örgütleri gencin bu kritik dönemde gösterdiği ruh halinden yararlanmak için beklentilerine cevap verecek ortamları hazırlamaktadırlar.

Böylece yapılan propagandalardan etkilenen genç kendini kanıtlamanın en kolay ve en tehlikeli yoluna girerek kendi gibi öfkeli ve beklemeye tahammülü olmayan gençlerle yasadışı örgütlerde yazgısını birleştirmiş olur.

 SEVGİLİ GENÇ ARKADAŞLAR

Türkiye köklü bir tarihi geçmişe, dünya üzerinde kritik bir jeopolitik konuma, zengin doğal kaynaklara ve genç nüfus potansiyeline sahip bir ülkedir.

Bu sebeple siyasal, kültürel, askeri ve sosyo-ekonomik çıkar çatışmalarının çekim merkezlerinde bulunmaktadır.

Ülkemizin dünya güç dengesini etkileyen bir konumda bulunması
sürekli iç ve dış tehlikelere maruz kalmasına neden olmaktadır.

Bilindiği gibi 2.Dünya Savaşına kadar dünya zenginliklerinden sınırsızca yararlanmak isteyen ülkeler askeri işgallerle amaçlarına ulaşmaya çalışıyorlardı. Ancak sıcak savaşların büyük maddi ve manevi kayıplara yol açması yol ve yöntem değişikliğine neden olmuştur.

Geliştirilen bu yeni yöntemlerden en etkilisi ise terörist faaliyetlerdir.

Dış odakların desteğiyle ülkemizde de bazı terör örgütleri faaliyetler yürütmektedirler.

Bu örgütler maddi ve manevi desteği dış mihraklardan alırken, ayakta kalabilmek için muhtaç olduğu insan kaynağını da siz gençlerimizden sağlamaya çalışmaktadırlar. Bu nedenle terör örgütlerinin eleman kazanmayı hedefleyen tuzaklarına karşı dikkatli olmanızda yarar vardır.

ANNE VE BABALAR!

Gençlik çağı bir insanın en kritik dönemidir.

Bu dönemde gençlerin gösterdiği tutarsız davranışlar kendi kimliğini
ve benliğini bulma mücadelesinden kaynaklanmaktadır.

Evlatlarınızın tutum ve davranışlarına bakarak “Benim çocuğum problemli”  düşüncesini kafanızdan atınız ve onların isteklerine kulak veriniz.

Gençlik bir ülkenin yarınlarıdır.

Problemleriyle ilgilenmediğimiz gençlerin bir gün terör örgütlerinin ağına düşebileceğini unutmayalım.

Gençlerin sorunlarını dinleyerek, bu sorunları paylaşalım.


TERÖR ÖRGÜTLERİNİN ELEMAN KAZANMA YÖNTEMLERİ

             Bilindiği gibi insanların sevgi, ilgi, samimiyet gibi her zaman geçerli duygusal ihtiyaçları vardır. Terör örgütlerinin sizleri kazanmak için ilk  hareket noktası insan psikolojisinin bu durumundan yararlanmasıdır.

        Dolayısıyla, örgüt içerisine çekmeyi planladıkları kişilerin öncelikle aile yapılarını incelemekte, onların zayıf noktalarını belirlemek için bilgi toplamaktadır. Bundan sonra, seçilen kişilerle sıcak dialog kurulması  aşaması gelmektedir. Bu doğrultuda her insanın çok doğal ihtiyacı olan arkadaş toplantıları, sinema ve konser davetleri, burs, kalacak yer ve kitap temini gibi unsurlar örgüt tarafından araç olarak kullanılmaktadır.

        Grup içine çekilen kişiler, örgütün ideolojisi doğrultusunda yayın yapan kitap, dergi ve gazeteler okutularak beyinleri yıkanır. Böylece örgüt ideolojisi uğruna ölmeye hazır militanlar yetiştirilmesinin ilk aşaması tamamlanmış olmaktadır.

        Bu kişilere bir sonraki aşamada verilen görevler arasında bildiri
dağıtma, afiş asma, yasa dışı miting, toplantı ve gösterilere katılma bulunmaktadır. Tüm bunlardaki amaç, kişileri güvenlik kuvvetleriyle  karşı karşıya getirerek önce suçluluk duygusuna kapılmalarını sağlamak daha sonra ise bu suçluluk duygusunu nefrete ve varolan her tür düzenin reddine dönüştürerek, onların toplumla ve hatta aileleri ile olan bağlarını koparmaktadır.

        Terör örgütleri; ideolojileri uğruna, ölmeye ve öldürmeye hazır hale getirebilmek için, o kimsenin kişiliğini parçalamakta, sonra yok etmekte ve nihayet hayatla hiçbir bağlantısı kalmamış, yüreği kin ve nefretle doldurulmuş robot haline dönüştürülmektedir.

        Buraya kadar sözü edilen aşamalardan adım adım geçirilen kişiler, bundan sonra gerektiğinde silahlı eylemlere yöneltilmekte ve örgütün kirli emelleri için kullanılmaktadırlar.

SEVGİLİ GENÇLER!

Asya, Avrupa ve Afrika kıtalarının düğüm noktasında bulunan ülkemiz, deniz yolları ve boğazları ile dünya coğrafyasında önemli bir yere sahiptir.

        60 milyonu aşan nüfus potansiyeli, zengin yer altı ve yerüstü
kaynakları vardır. Ekonomik ve teknolojik gücü her geçen gün artmaktadır.

        Ülkemizin bu coğrafi konumu, bütün ülkeleri güvenlik ve her türlü
ulaşım faaliyetleri bakımından ilgilendirmekte, ayrıca ülkelerin birbiri ile
olan politik, ekonomik ve askeri ilişkileri yönüyle de önem arzetmektedir.

        Bu nedenlerle, dış mihraklar ve onların piyonluğunu yapan iç odaklar bazı sosyal, ekonomik ve politik duyarlılıkları istismar etmek suretiyle ülkemizi zayıf düşürmek, yıkmak,bölmek ve parçalamak istemektedirler.

        Dış mihraklar bu noktada yasadışı sol, bölücü, irtica ve sağ terör örgütlerini kullanmak suretiyle, ülkemizin milli birlik ve beraberliğini, ülke bütünlüğünü parçalamak, ATATÜRK İLKELERİ doğrultusunda gelişen çağdaş anlayışı, anayasal düzeni yıkmak istemektedirler.

Haber Kaynak:http://www.giresun.pol.tr/

Bu haber toplam 1383 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.