• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 15 °C
  • İzmir 14 °C
  • Giresun 21 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

Hikmet Okuyar Kimdir?

Hikmet Okuyar Kimdir?
Aranan adam ve dinlenen adam olmaktan mutluluk duyduğunu bildiren Şair yazar gazeteci Hikmet Okuyar; hayatından ara başlıklar sunarak kısa özgeçmişini yayılarken şöyle dedi:
Aranan adam ve dinlenen adam olmaktan mutluluk duyduğunu bildiren Şair yazar gazeteci Hikmet Okuyar; hayatından ara başlıklar sunarak kısa özgeçmişini yayılarken şöyle dedi:

         '' Şiir sevenler, şiir yorumcuları, bestekarlar, müzisyenler, saz ve ses sanatçıları, sınıf öğretmenleri, rehber öğretmenler, Türkçe, müzik, resim ve edebiyat öğretmenleri, öğrenciler, medya mensupları ile üniversitelerden bazı araştırma görevlileri zaman zaman telefon ederek mektup ya da mail göndererek kısa özgeçmişim ile ilgili döküman ve fotoğraf istediklerinde çok heyecanlanırım bir o kadar da cevap vermenin önemli bir görev olduğuna inanırım.

Şiir sevdası ile yaptığım Hikmet Okuyar Tanıtım Turizm Kültür Sanat Etkinliklerini takip eden 45-55 milyon hedef kitleden söz edince haklı olarak meraklılar da hakiki meslek erbabı da sanatseveler de yakından izliyor şiirli tanıtım turizm kütür sanat etkinliklerimizi.
Soru sahiplerini günlerce, haftalarca, cevap alacağım diye bekletmemek için Hikmet Okuyar kimdir? sorusuna daha kapsamlı araştımalara esas olacak şekilde özetle cevap yazarak bu sayfalarda paylaşmayı uygun gördük..'' dedi






Hikmet Okuyar Kimdir?

Şebinkarahisar Kütküt Mahallesi doğumlu olan Şair yazar gazeteci Hikmet Okuyar; ilk, orta ve lise öğrenimini Şebinkarahisar'da tamamladı. 1968-1969 yılları arasında Giresun İli, Alucra İlçesi  Kökküce Köyü İlkokulu'nda 2.3. sınıflara öğretmenlik yaptı. Çok meşhur ALUCRA TÜRKÜSÜ isimli eserini burada yazdı. 704 Sayfalık kaynak eser, tanıtım Turizim Kültür Sanat Eseri ŞEBİNKARAHİSAR SEVDASI; 706 sayfalık KARADENİZ SEVDASI ve 710 sayflalık TÜRKİYE SEVDASI isimli eserlerin proje hayallerini burada şekillendirdi.. Bir yıl hukuk, bir yıl iktisat okudu. 1974 yılında İ.T.İ.A , Gazetecilik Halkla İlişkiler Yüksekokulu'ndan mezun oldu. 1970-1976 yılları arasında İ.Ü.Cerrahpaşa Tıp Fakültesi bünyesinde Sayman sekreteri ve Mutemet ünvanlarıyla görev yaptı. 1977-1995 yıllarında THY A. O 'nın değişik başkanlıklarında çalıştı. 1985 de THY A.O Kütüphane ve arşivini kurdu. Kurucu Şef olarak bir süre görev yaptı.  11 ay süreyle ŞİYAD (Şebinkarahisar İşadamları Yardımlaşma Derneği) kurucu genel başkanlığı görevinde bulundu. İlk şiiri, Hikmet Okuyar imzasıyla 14 yaşında ULUSAL BASINDA yaınlandı. Gazeteciliğe Madımak isimli duvar gazetesinde 1960 yılında başladı. 1975-1976 yılları arasında Millet Gazetesinde genç kalemler sayfasının yöneticisi oldu. Gerçekler köşesinde günlük yazılar yazdı. Şebinkarahisar'ın Sesi Gazetesinin Genel Yayın Yönetmenliğini 3 yıl aralıksız sürdürdü. Sosyal siyaset, REKLAM PROPOGANDA, kitle iletişimi, yeşil çevre ve ağaçlandırma konularında kurslara katılıp uzman oldu. Yazı ve şiirleri; Giresun Dergisi, Alucra Dergisi, Yeni Orkun, Bizim Hisar, Sümsük, Tarla, Toprak, Ötüken, Türk Köyü, Adsız, Türkiye, Son Kale, Ana, Türk Edebiyatı, Birliğe Çağrı, Çotanak gibi dergilerde, Yeşil Giresun, Yeni Şebinkarahisar, Çamoluk,  Öz Giresun, Yeni Giresun, İleri, Bizim Anadolu, Çorum'un Sesi, Gün Işığı, Şebinkarahisar'ın Sesi, Karadeniz Gözde, Zaman, Orta Doğu, Genç Arkadaş, 28 Şafak,Yenişafak,Yeni, Mesaj, Türkiye, Gündüz gibi gazetelerde ve Giresunlu Şairler, Türkiye Şairler Antolojisi, Çamoluk Şairler Antolojisin'de yayınlandı. Şebinkarahisar türküsü, Şebinkarahisar Turizm ve Kültür Şenlikleri, Çamoluk Türküsü ve Giresun Geceleri isimli eserleriyle şiir dalında 4 birincilik ödülü kazandı. X1 şiir sergisi açtı.

Sakıp Sabancı'nın da hazır bulunduğu 4. Dereli Kümbet Yaylalar Şenliğinde açıtığı şiir sergisi ortamında 50 bin şiirli broşürü şenlikçilere armağan ederek  ”Dünyada ilk defa dağ başında şiir sergisi açan şair” unvanını aldı. Şiir okumanın cezası mı olur? diyerek yaptığı kampanyalarla da dikkati çeken ; Şiire Sevgi Şaire Saygı ilkesiye yaptığı hizmetlerle de Şiiri Sevdiren Şair, Proje Üretip Uygulayan Şair, Eylemleriyle Söylemleri Örtüşen Şair, Bizim Hikmet gibi ünvanlar kazanan Hikmet Okuyar'ın “Biraz daha hürriyet” isimli şiiri Azerbaycan Azadlık Günü'nde “Türkiye'den gelen mektup” başlığı altında Bahtiyar VAHAPZADE tarafından okundu. 1996 yılından itibaren her yıl düzenli olarak düzenlenen “Hikmet Okuyar Ödüllü Şiir Yarışması “ ve yarışma sonunda verilen “Şair, Yazar, Gazeteci Hikmet Okuyar Kültür Sanat Ödülü “
 
etkinliklerine başdanışmanlık eden, Şebinkarahisar Atatürk Evi ve Müzesi bahçesinde ''Şebinkarahisar Şiir Akşamları'' projesini gerçekleştiren ve ŞEBİNKARAHİSAR TURİZM ve KÜLTÜR ŞENLİKLERİ,  DİKMETAŞ YAYLA ŞENLİKLERİ, GÜMÜŞ KAVAL SES YARIŞMASI, KARADENİZ ALTIN KEMENÇE SES YARIŞMASI, HASANŞEYHANMA TOPLANTILARI VE ŞEHİTLER GÜNÜ gibi bazı projelerin sahibi ve bazılarının da ilk organizatörü olan şair yazar gazeteci Hikmet Okuyar; ''Aşıklık ozanlık şairlik şiir yorumculuğu; özel yetenek ,bilgi beceri ve yoğun emek isteyen ciddi ve saygın bir meslektir -Hikmet Okuyar'' özdeyişi ile dillendirdiği tezini Türkiye genelinde kurulan şiir atölyelerinde görev yapan uzmaların tartışmasına sunarak destek istemektedir.
Şiir günlerinde, şiir sohbetlerinde, şiir akşamlarında; 21 Mart - 13 Haziran tarihleri arasında okullarda, beldelerde, ilçelerde ve illerde tertiplenmesini istediği Bir Bahar Akşamı Şiir Dinletisi etkinliklerinin tertip komitesi başkanlarına gönderdiği mesajlarda  ''Şiire sevgi, şaire ilgi, şiir yorumcusu şiir dostları ile şiir kitaplarına daha çok ilgi sanata değer. Hikmet OKUYAR'' diyen Okuyar ;   aşıkların, ozanların, şairlerin, şiir yorumcularının, bağ ve bahçe üreticilerinin piri olan dünyaca ünlü Abdi Beğ için bir anıt yaptırmayı; tüm aşık, ozan, şair, şiir
yorumcusu, bestekar, müzisyen, ses ve saz sanatçısı, ressam, karikatürist, fotoğraf sanatçısı, senarist, tur operatörü, hikayeci, romancı, gibi tanıtım turizm kültür sanat ile irtibatlı şiir dostlarını  SENEDE BİR GÜN özellikle de 19 - 20 Mayıs günleri arasında; gülü, bülbülü, dutu, cevizi, kalesi ve yeraltı yerüstü  zenginlikleriyle ünlü tarih kültür sanat şehri, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün övdüğü, Fatih'in otağ kurduğu şehir; Kelkit Vadisi'nin Cazibe Merkezi, 7 Gün 7 Gece Şebinkale Şiir Şenlikleri'nin Şehri Şebinkarahisar'da toplamayı; başta aşık, ozan, şair, şiir yorumcusu, saz ve ses sanatçısı, bestekar, ressam karikatürist ve fotoğraf sanatçısı olarak ünlenmek isteyen çok özel yetenekli gençleri kültür sanat dünyasına kazandırmak amacıyla organizatörlük ve basın-yayın müşavirliği faaliyetlerini azimle sürdürmekte, Şüsiyad ve Şema Gönüllülerinin de başkanlığını yapmaktadır.

Hikmet Okuyar'ın Yayınlanmış Bazı Eserleri:

1- İmamoğlu'ndan İmamoğlu'na Şiirler -1972
2- Yolların çileri, Şebinkarahisar 1989
3- Giresunlu şairin şiir şenliği–1993
4- Bayramlık şiirler Şebinkarahisar,1987
5- Gençlik şiirleri, İstanbul 1988
6- Şebinkarahisar Sevdası 1998
7
- Bizim sevdamız bitmez 1998

8-
Şiirlerle Şebinkarahisar 2002

9 - Karadeniz Sevdası 2004
10 -Türkiye Sevdası 2006


Hikmet Okuyar'ın Bestelenmiş Bazı Eserleri:

1- Can Anadolu'm
2-Mavi yolculuk
3-Gurbet ve hasret türküsü
4-Aksu şenlikleri
5-Şebinkarahisar türküsü
6-Giresun geceleri
7-Alucra türküsü
8-Çamoluk türküsü
9-Kılıçkaya türkü
10- Dikmetaş türküsü


Bu haber toplam 10669 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.