• BIST 9994.61
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 14 °C
  • İzmir 19 °C
  • Giresun 15 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

Havaalanında gururluyuz, Eğribel'e 2012'de başlarız

Havaalanında gururluyuz, Eğribel'e 2012'de başlarız
TIP FAKÜLTESİNDE SON KARAR
TIP FAKÜLTESİNDE SON KARARAK Parti Grup Başkan Vekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, çözümsüz bir hal alan Tıp Fakültesi konusunda net açıklamada bulundu:


AK Parti Grup Başkan Vekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, çözümsüz bir hal alan Tıp Fakültesi konusunda net açıklamada bulundu:
“ Kale Devlet Hastanesi yıkılarak yerine 200 yataklı modern bir hastane binası yapılacak. Bunun hemen yanına da fakültenin eğitim binası inşa edilecek”
Giresun Üniversitesi'nin geçtiğimiz yıldan 26 milyon ödeneği harcayamadığı için ödeneğin geri gitmesinin gerektiğini ancak bu parayı yollamamak için çalışma başlattıklarını kaydeden Milletvekili Canikli “Bu rakam ile Fiskobirliğin arazisinin bir bölümünü üniversiteye kazandırmayı planlıyoruz” dedi.
Haber/ YUSUF AKSU
AK Parti Grup Başkan Vekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, dün parti binasında düzenlediği basın toplantısında Giresun gündemi ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Uzun zamandır sıkıntı yaşanan Tıp Fakültesi yerleşimi konusunda net bir bilgi veren Canikli, Kale Devlet Hastanesi'nin yıkılarak yeniden yapılacağını ve fakültenin buraya konuşlandırılacağını kaydetti. Giresun Üniversitesi Rektör Vekili Ersan Bocutoğlu ile önceki gün bir araya gelerek bu konuyu görüştüklerini vurgulayan Canikli “ Kale devlet hastanesi binası yıkılıp modern bir 200 yataklı hastane yapılacak. Bu hastane binasının yanına da fakültenin eğitim binası inşa edilecek. Bunların yapılması için orada arazi problemimiz bulunmuyor. Üniver-site rektörümüz ile gerekli mutabakat sağlandı ve yazışmalara da hemen başlandı. Söz konusu binalar yapılıp hayata geçen kadar ise Tıp Fakültesi mevcut devlet hastanesi binasında ortak kullanım sistemi yürüyecek” dedi.
Giresun Üniversitesi'nin geçtiğimiz yıldan 26 milyon ödeneği harcayamadığı için bu ödeneği geri gitmesinin gerektiğini ancak bu parayı yollamamak için çalışma başlattıklarını kaydeden Milletvekili Canikli “İstimlak için kullanmamız halinde bu para kalıyor. Biz de öyle yapacağız ve DTP ile görüşüyoruz. Bu rakam ile Entegre'de Fiskobirliğin arazisinin bir bölümünü üniversiteye kazandırmayı planlıyoruz” bilgisini verdi.
Havaalanında gururluyuz, Eğribel'e 2012'de başlarız
Yıllardır her iktidar döneminde Giresun gündemini oluşturan ancak ciddi bir adım atılamayan havaalanı konusunda verdikleri sözü tutmanın mutlu-luğunu yaşadıklarını bildiren Canikli “Başba-kanımız Giresun'a geldi ve temel atma tarihini açıkladı. Bu da bizleri son derece gururlan-dırdı. Üniversite ve teşvikte olduğu gibi havaalanı konusunda da üzerimizde büyük baskı vardı ve bu mega projede de hedefimize ulaştık. Şimdi sırada Eğribel tüneli var.70-100 milyon dolarlık bir yatırım. Etüd projeleri bitmek üzere.
2012 yılında bu büyük projenin yapımına başlayacağız” şeklinde konuştu. Canikli, ayrıca hava-alanının yanına su sporları yapılabilecek önemli bir tesis kurula-cağını bu konuda da proje çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.
Fındık politikamız zaten açıklanmıştı
Başbakan Erdoğan'ın Giresun mitinginde fındıktan bahsetmemesinin eleştiri konusu olduğuna dikkat çeken Canikli “Bu gayet doğal. Çünkü hükümetimiz geçtiğimiz yıl 3 yıllık bir süreç için fındık politikasını açıkladı. Bu da fiyatların serbest piyasada oluşacağı, ayrıca dönüm başı 150 lira destekleme primi verileceği idi. Dolayısıyla bu sistem devam ediyor. Ayrıca şunu da belirteyim, TMO kesinlikle piyasaya fındık sürmeyecektir, bunun garantisini veriyorum. Söylentiler fiyatları düşürmeye yönelik spekülasyonlardır” dedi. Canikli, Başbakan Erdoğan'ın mitingine kendilerinin beklediğinden de fazla katılım olduğunu belirterek “Giresun başbakanı özlediğini gösterdi” ifadesini kullandı.
Fiskobirlik yönetimi başarılı
Hükümetlerinin Fiskobirliği ayağa kaldırmak için çalışma başlattığını açıklayan Milletvekili, birliğin belini büken borcun ödenmesi için başbakanın talimatıyla bir çalışma başlatıldığını bildirerek “Fiskobirliğin yeniden piyasayı regüle eder pozisyona getireceğiz” dedi. Canikli, FKB yönetimini iyi niyetli ve başarılı bulduğunu kaydederek istifa etmesinin çözüm olmadığını da kaydetti.


Editör : GİRESUN İLERİ GAZETESİ
Bu haber toplam 1527 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.