• BIST 9079.97
  • Altın 2300.766
  • Dolar 32.3336
  • Euro 35.1039
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C
  • İzmir 23 °C
  • Giresun 16 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

Gurbet ve Hasret Türküsü

Gurbet ve Hasret Türküsü
Kelkit Vadisi'nin Cazibe Merkezi'nde Tanıtım Turizm Kültür Sanat Etkinlikleri..

Kelkit Vadisi'nin Cazibe Merkezi'nde Tanıtım Turizm Kültür Sanat Etkinlikleri, 7 Gün 7 Gece Şebinkale Şiir Şenlikleri, Yayla Şenlikleri, yeraltı yerüstü zenginlikleriyle ünlü Şöhretler Şehri Şebinkarahisar; Şebinkarahisar Kültür ve Turizm Şenlikleri yanında Dikmetaş - Luvat - Eğribel - Çakılönü - Düzoba Yayla Şenlikleri yanında ara ara bir de 09-11 Temmuz 2010 Tarihlerinde kutlanacak Şebinkarahisar Kültür Sanat ve Ceviz Festivali için ev sahipliği yapıyor.
Eğer ayaküstü kararlarla ya da dediğim olsun dayatmaları tartışılabilseydi, Şebincevizi ile birlikte Şebindutu, Şebingülü Arslanşah Fasülyesi ve türevleri de Kılıçkaya Barajgölü Etkinlikleri de festival kapsamına girecek; 2200 Rakımlı Eğribel Tepesi de dahil, Şebinkarahisar'daki ekonomik sosyal kültürel canlanma da dahil birçok konu işlenecekti.

Yine de herşey bitmiş geçmiş sayılmaz.

Bu Festival için Giresun ve İlçelerinin resmi kurum yöneticileri, stk temsilcileri, çok özel yetenekli gençler, okul korolarındaki şarkıcı ve türkücüler, foklor ekipleri, Giresun İzcileri Giresun Müzik Dostları Derneği yöneticileri ve sanatçıları Giresun medyasının yöneticileri ve temsilcileri mutlaka festivale özel olarak davet edilmeli.

Şebinkarahisar'daki okulların ve öğrencilerinin tanıtımları için Şiir, Resim, Fotoğraf, Karikatür, El işi Sergileri için festival alanında stand olanakları sağlanmalı; Giresun tv ve radyolarından naklen yayın hizmeti satınalınmalı Giresun'dan Şebinkarahisar'a gelecek görevli medya mensuplarının yemek içmek yatak ve yol masrafları nakit olarak ödenmeli.

Etkinliğin son gününde yöresel yemeklerin yarışması yapılırken tüm konuklara; ŞEBİNGÜLÜ KOKULU TEREYAĞLI ŞEBİNPEKMEZLİ ŞEBİNCEVZİLİ UN HELVASI ikram edilmeli.Bu ikram Şebinkarhisarlı aşık, ozan, şair, şiir yorumcusu, şarkıcı ve türkücülerin sahne alacağı en son gün yapılmalı. Sunucular arasında Mutlaka Şebinkarahisarlı bayan ve erkek sunucular bulunmalı.Şebingüllü Alyazmalı mutlaka proğram sunucularının başlarında olmalı.

Festivale davet edilen tüm konuklara, Şebinkarahisarlılar ile gönül köprüleri kurup; Şebinkale, Kılıçkaya, Dikmentepe ve Kayabaşı sağlamlığında birliktelikler oluşturarak bir mutluluğu bir daha paylaşacaklara; Gurbet ve Hasret Türküsü eserim ile Şebingülü sunumlarımla şiir yüklü duygularla selamlarımı saygılarımı gönderiyorum.
Eğribel'in ötesini berisini yeniden buluşturup Kılıçkaya Barajgölü çevresindeki canlarımızın duyarlılığını paylaşıp Kelkit Vadisisin Cazibe Merkezi'ndeki ''Yolların Çilesi'' ile umutlu bekleyişi müjdeli haberlerin hayalini yaşatanlara yeni ufuklara doğru yol alırken selam gönderiyorum.

Ardında kalıcı izler bırakarak ebedi aleme göç eden öncülere ve bize şuurlu yaşama bilinci veren ecdadımıza rahmet diliyorum.

Doğup büyüdüğüm ekmeğini yeyip havasını soluduğum ve Şebinkarahisar Sevdası, Karadeniz Sevdası, Türkiye Sevdası ile yaşattığım topraklarımda sevdiklerimle sevenlerimle deyişlerim yankılansın istiyorum.

Şebinkarahisar Kaymakamı ile Belediye Başkanı nezdinde Şebinkarahisar'da ve Türkiye genelinde bu festival için tüm emeği geçenlere, tertip komitesi üyelerine, Hisar Fm Radyosu yönetmeni Erdal Demiralp ile Yeni Şebinkarahisar Gazetesi Yönetmeni Mehmet Yeles'e çok özel gayretleri katkıları için teşekkür ediyorum.

Gurbet Ve Hasret Türküsü coşkusu ile


Gurbet ve Hasret Türküsü

ŞEBİNGÜLÜ açtı, bülbüller uçtu..
Çıraklar ustayı bulup el alsın.
Sevda kervanları yakından geçti..
Can dostlar aşkına gülbağ gül dolsun.

Karda, kışta kar yolları kesende,
Eğribel'den dağ rüzgarı esende,
Kırat gelir, murat olur desen de..
Yoldaş hiç durmasın, yoldan yol alsın.

Nisan, Mayıs bahar ile bayırdan,
Göl kenarı, sulak yerden çayırdan,
Kütküt Bağlarından, olmazsa kırdan.
Güle bağlı bülbül için gül bulsun.

Tatlı dille, hoş sohbeti özledik,
Uzaklardan yollarını gözledik,
Haber sal ki! bir cevizli katmerle..
Sarıçiçek yaylasından bal gelsin.

Hasretim doğrusu, hasretim sana,
Sevenlerim kadar yakınsın bana,
Kemençe bir yana davul bir yana..
Çoban kavalına uygun dil gelsin.

Ey Hikmet! çağrı at, kimi görürsen,
Ardında iz bırak, nere varırsan.
Can Şebinkale'de davet verirsen..
Dostlar Pir aşkına gelip el alsın..

Hikmet OKUYAR
23.Nisan.1986, ŞEBİNKARAHİSAR

NOT: İlk defa 23 Nisan 1986 Günü Şebinkarahisar, Kütküt Mahallesi Hışırköprü üstünde yazımına başlayıp, Köprübaşı ve Kadıoğlu'nda şekillendirdiğim ve günbatımı da Şebinkarahisar Atatürk Evi ve Müzesi bahçesinde tamamladığım Gurbet ve Hasret Türküsü; 05.05.2009 Tarihinde yenilenerek tekrar ŞİİR, şarkı, türkü, müzik, beste, saz, ses, kültür, sanat dostlarının ve şiirsevenlerin beğenisine arzedilmiştir.Özellikle Alucralı, Çamoluklu, Şebinkarahisarlı ŞİİR YORUMCUSU ve MP3 yapımcıları başta olmak üzere eseri beğenen ustalardan mp3 konusunda atölye çalışması bekliyorum. H/O

Bu haber toplam 4341 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.