• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 13 °C
  • İzmir 17 °C
  • Giresun 18 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

Giresunlular havalanına odaklandı

Giresunlular havalanına odaklandı
Giresunlular, Başbakan'ın Havaalanı sözünün yerine getirilmesini dört gözle bekliyor.
Ordu-Giresun Havaalanı'nın yapım serüveni, Ordu ve Giresun halkının çalışmalarıyla 1995 yılında başladı. O yıllarda iki il halkının başlattığı kampanyalarla toplanan paralarla, 1997 yılında havaalanının yapımının planlandığı Ordu'nun Gülyalı ilçesinde ilk kazmalar vuruldu.
Toplanan bağışlarla havaalanı pisti için planlanan alanın yapımı tamamlandı. Ancak ilerleyen yıllarda, gelen hükümetler havaalanına gereken ilgiyi göstermedi. Ordu-Giresun Havaalanı, devlet yatırım programından birkaç yıl önce çıkarıldı.

Giresun, havaalanı tamamlanarak adeta kabuğunu kırmayı istiyor. Havaalanı ile birlikte turizm, sanayi ve üniversitenin gelişeceğine inanılıyor. Son aylarda gerek sivil toplum örgütleri, gerekse de siyasilerin çalışmalarıyla Ordu-Giresun Havaalanı'nın yapımıyla ilgili önemli mesafeler alındı. 12 Eylül Referandumu öncesi Giresun'a gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2011 Mart ayında havaalanının temelinin atılacağını müjdelemiş, bu haber Giresun'da adeta bayram havası estirmişti.

ÇAKIRMELİKOĞLU: GİRESUN İÇİN HAVAALANI ÖNEMLİ

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğu, Ordu-Giresun Havaalanı Projesi'nin, Ordu ve Giresun illerinin ekonomik kalkınmasına büyük katkı sağlayacağını söyledi.

İki ilin ulusal ve uluslararası pazarlara, demir yolu ve havaalanı olmayışı nedeni ile ulaşılamadığını ifade eden Çakırmelikoğlu, Trabzon ve Samsun Çarşamba havaalanlarının yıllık yolcu taşıma kapasitelerinin büyük bir bölümünün Giresun ve Ordu illerinden oluştuğuna dikkat çekti.

Çakırmelikoğlu, "Bu nedenle en kısa sürede OR-Gİ Havaalanı Projesi'nin yatırıma dönüştürülmesi zaruridir." dedi.

İki ilin bölgede bulunan ve kurulma aşamasında olan organize sanayilerin gelişebilmesi için projenin önemli olduğunu vurgulayan Çakırmelikoğlu, şunları aktardı: "Bölgemiz, turizmden yeterli oranda faydalanamamaktadır. Buna karşın Trabzon vilayeti havayolu ulaşımı sayesinde turizmden bölge ortalamasının üstünde yararlanmaktadır. Bu doğrultuda dağ, doğa ve kültür turizminde eşsiz fırsatları bünyesinde bulunduran Giresun, turizm açısından desteklenmeli ve özel önem taşıyan sektör ilan edilmelidir. Turizmde rahat ve hızlı ulaşımın yoğunluklu tercih edilmesi havaalanının önemini daha da artırmaktadır. Her iki ilde kurulu bulunan üniversite ve tıp fakültelerinin gelişebilmesi konusunda da havaalanı önemli katkı sağlayacaktır. Çünkü öğretim görevlilerinin bölge üniversitelerini tercih edebilmelerinde hava ulaşımı öncelikler arasındadır."

Ordu ve Giresun'un iki buçuk milyonun üzerinde başka illerde ve yurt dışında yaşayan gurbetçisi olduğunu hatırlatan Çakırmelikoğlu, havalimanı olmadığı için gurbetçilerin büyük bir kısmının karayolunu tercih ettiğini, karşılaştıkları zorluklar nedeniyle de bölgeyle ilişkilerinin zayıfladığını anlattı. Çakırmelikoğlu, bölgenin jeopolitik konumu gereği de havaalanı projesinin önem taşıdığına işaret etti.

CANİKLİ: VERDİĞİMİZ SÖZÜ TUTACAĞIZ

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli de Giresun ve Ordulu hemşehrilerinin rahat olmasını, havaalanının yapılacağını kaydetti.

Havaalanı için ilk etapta 21 milyon lira ödeneğin hesaba aktarıldığını ve ihale dosyasının hazırlanıp tasdik edildiğini kaydeden Canikli, "Havaalanının ihale dosyası hazır. Yeterlilik ihalesi için 4 Mart'a gün alındı. İhalesi yapıldıktan sonra sayın başbakanımızın programına göre temel atma tarihi belirlenecek. Yani şu anda havaalanının önünde hiçbir engel kalmadı." diye konuştu.

Giresun'un, geçmişten bugüne ihtiyaç duyduğu tüm yatırım ve hizmetleri sırasıyla gerçekleştirdiklerini ve belli bir aşamaya getirdiklerini belirten Nurettin Canikli, şunları aktardı: "Biz popülist davranmıyoruz. Gerçekçi adımlarla hareket ediyoruz. Bu yatırımları gerçekleştirirken tek hedefimiz bölgemizin geleceğini, vizyonunu, ufkunu değiştirmek, herkesin birbiri ile uğraştığı şehir olmaktan çıkarıp, projelerin üretildiği ve uygulandığı bir çekim merkezi haline getirmektir. Her şeyi sırasıyla yapıyoruz. Neyi söz veriyorsak, sözümüzün arkasındayız ve hizmetlerin takipçisiyiz."
Bu haber toplam 2302 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.