• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • İzmir 17 °C
  • Giresun 16 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

GİRESUN ÜNİVERSİTESİ REKTÖR ADAYI PROF. DR. HALİS AYGÜN GİRESUNDA...

GİRESUN ÜNİVERSİTESİ REKTÖR ADAYI PROF. DR. HALİS AYGÜN GİRESUNDA...
HALİS AYGÜN'DEN REKTÖR VEKİLİ PROF. DR. ERSAN BOCUTOĞLU'NA NEZAKET ZİYARETİ…

21 Ekimde yapılacak olan Giresun Üniversitesi Rektör adaylarını belirleme seçim sürecinde sürpriz bir şekilde rektör aday adaylığını açıklayan Prof. Dr. Halis Aygün Giresun'daki seçim çalışmalarına başladı. Çalışmalarının ilk gününü nezaket ziyaretlerine ayıran Sayın Aygün ilk görüşmesini Giresun Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ersan Bocutoğlu ile yaptı.

 

Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen görüşmede Sayın Bocutoğlu, Prof. Dr. Halis Aygün'e yakın ilgi gösterdi. Rektör Vekili üniversitenin mevcut durumundan ve sorunlarından bahsederek Prof. Dr. Halis Aygün'ün adaylığı hakkında duyduğu memnuniyeti de ifade etti. Sayın Bocutoğlu sözlerine şu şekilde devam etti. “Bildiğiniz üzere üniversitemizde daha önce yapılan bir seçim var ve bu seçimi takip eden süreci de hep birlikte yaşıyoruz. Bu süreç sonunda YÖK üniversitemizde seçimlerin yenilenmesine karar verdi ve 21 Ekimde yeniden rektör adaylarını belirleme seçimini üniversitemizde gerçekleştireceğiz. Anlatılanlara göre bir önceki seçim sürecinin tansiyonu yüksek seyretmiş ve biraz gergin bir ortamda gerçekleşmiş. Benim kırk yıllık akademik hayatım var ve bunun yirmibeş yılı idarecilik ile geçti. Edindiğim tecrübelerden yola çıkarak sizlere söyleyebileceğim en önemli şey insanları kırarak ve onlara baskı yaparak bir şey elde edilemeyeceğidir. Ben sizin adaylığınızın önemli olduğunu ve yeni seçim sürecinde tansiyonu düşürmeye katkı sağlayacağını düşünüyorum. Ayrıca zor bir göreve de talip olduğunuzu bilmenizi isterim. Bu nedenle sizi medeni cesaretinizden dolayı da tebrik ediyorum. Üniversitemizin bütün kapıları sizlere sonuna kadar açıktır. Gidin, öğretim üyesi arkadaşlarımızla tanışın. Üniversitemiz hakkındaki projelerinizi onlara anlatın. Ama sizlerden en önemli isteğim, yeni seçim sürecinin sakin bir ortamda geçmesine ve seviyenin yüksek tutulmasına katkı sağlamanızdır.” Sayın Bocutoğlu Giresun Üniversitesi'nin geleceğinin Giresunlu Bilim İnsanlarının üniversiteye gösterecekleri ilgiye bağlı olduğunu da ifade ederek Sayın Aygün'e çalışmalarında başarılar diledi.

Giresun Üniversitemiz Rektör Vekili Prof. Dr. Ersan Bocutoğlu ile yaptığı görüşme sonrasında Sayın Aygün şu açıklamalarda bulundu.

 

“Sayın Bocutoğlu mezun olduğum ve akademik hayata ilk adımımı attığım Karadeniz Teknik Üniversitesinden tanıdığım bir hocam. Hem bu nedenle hem de Giresun Üniversitesi Rektör Vekili olması nedeniyle GÜ Rektör adayı belirleme sürecinde yapacak olduğum çalışmalara başlamadan önce ilk olarak kendisini ziyaret etmek istedim. Hocamın uzun yıllara dayanan akademik ve idari tecrübesi var. Bu nedenle hep birlikte geçirecek olduğumuz yeni seçim süreci için tavsiyelerini almak istedim. Hocam bizleri ve arkadaşlarımı çok sıcak karşıladı ve bizlere çok önemli tavsiyelerde bulundu. Kendisine bize gösterdiği yakın ilgiden dolayı sizlerin aracılığı ile de teşekkürlerimi iletiyorum.”

 

Prof. Dr. Halis Aygün üniversitedeki seçime girecek diğer rektör adaylarını da tek tek ziyaret edeceğini ifade ederek kendisinin Giresun ve Giresun Üniversitesi için bir hizmete talip olduğunu ve eğer rektör olarak atanması halinde tüm öğretim üyeleri ile birlikte, onlar arasında herhangi bir ayrım yapmadan çalışmak arzusunda olduğunu da vurguladı...

Bu haber toplam 5400 defa okunmuştur
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.