• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 12 °C
  • İzmir 14 °C
  • Giresun 13 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

Giresun Rektörü Attar: İlçelerde Üniversite Açılması İçin Cazip Koşullar Olmalı

Giresun Rektörü Attar: İlçelerde Üniversite Açılması İçin Cazip Koşullar Olmalı
Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, "İlçelerde okulların açılmasına şartlı ‘evet’ diyorum. Direkt ‘evet’ demiyorum. Öğrenciler için cazip koşullar olması gerekiyor.” dedi.

 Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, "İlçelerde okulların açılmasına şartlı ‘evet’ diyorum. Direkt ‘evet’ demiyorum. Öğrenciler için cazip koşullar olması gerekiyor.” dedi.
 

  Attar, Çanakçı ilçesinde bir dizi ziyaretlerde ve incelemelerde bulundu. İlk olarak Çanakçı Kaymakamı Mehmet Fatih Kara’yı ziyaret eden Attar, burada yaptığı açıklamada, Giresun’da tüm ilçelerin kendi bölgelerinde yüksekokul kurulması için yarış içerisine girdiğini belirtti. Kendisinin ilçeleri gezerek, buradaki talepleri dinlediğini kaydeden Attar, "Giresun’da ilçeler arasında tatlı bir rekabet oluştu. İlçeler kendi bölgelerine öğrencilerin gelmesini istiyorlar. Kendi bölgelerinde okulların açılması için haklı talepleri var. Buralara öğrencilerin gelmesini istiyorlar. Öğrencinin gelişini sanayiden nasibini almamış olan ilçelerine canlılık geleceğini düşünüyorlar. Bu düşüncelerinde haklılar. Yüksek okulların varlık gösterdiği ilçelerde hızlı bir şekilde kalkınma hem ekonomik hem de kültürel anlamda var. Olumlu sonuçları ortadadır.” diye konuştu.

Çanakçı ilçesinin nüfus bakımından yüksekokul açılması için uygun olmadığına işaret eden Attar, şöyle konuştu:
“Kaymakamlığın ve belediyenin heyecanını takdir etmekle birlikte, kendilerine de söyledim. Nüfus nedeniyle mevzuat gereği burada okul açmak söz konusu değil. Yüksekokul açabilmek için en az 7 bin nüfusa sahip olmak gerekir. Biz buradaki halkın beklentisini, heyecanını göz önünde bulundurarak farklı bir uygulama yapabiliriz. Hülleye yakın bir uygulama yapılacak. Bu bağlamda yakın ilçelerimizden bir programı Çanakçı’ya açabiliriz. Buraya uygun yörenin taleplerine ihtiyaç verecek bir program olacak.”

“Bu tür ilçelerde okulların açılmasına şartlı ‘evet’ diyorum. Direkt ‘evet’ demiyorum” diyen Rektör Attar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şartımda sahil kesimi avantajlıdır. İlçelere doğru olan kesimler ise dezavantajlıdır. Çanakçı ile Görele’nin, Espiye’nin kıyaslanması mümkün değildir. Öğrencilerin de buraları tercih edebilmesi için cazip şeyler olması gerekir. Bir barınma ile ilgili sorunu ilçeler kendileri çözecek. Bir de bursla ilgili sorunları çözecek. Öğrencilerin çekilmesi için bu gibi cazip koşullar olması gerekiyor. O zaman öğrenci buraya gelir. Başka türlü her zaman gerçekleri peşin peşin söylerim ki hayal kırıklığına uğranılmasın. Başka türlü öğrenciler burayı tercih etmez. Öğrenci burayı neden tercih etsin. Sahildeki ilçeler dururken neden buraları tercih etsin. Şartlarımız yerine gelirse öğrenciler buraları tercih eder. O zaman ilçe de kalabalık bir öğrenci potansiyeline sahip olur. Bunları her yerde söylüyorum. Kişisel düşüncem de budur.”

Attar, daha sonra Çanakçı Belediye Başkanı Sabahattin Şenel’i makamında ziyaret etti. Şenel ile bir süre görüşen Attar, ardından ilçede üniversiteye yüksekokul yapımı için bağışlanmak istenen binayı gezdi, yetkililerden bilgiler aldı. Çanakçı ilçesinde pazarı da gezen Attar, kadınlarla sohbet etti, yöresel ürünleri inceledi.

giresun-rektoru-attar-ilcelerde-universite-acilmasi-icin-cazip-kosullar-olmali-cha-739994-1-t.jpg

giresun-rektoru-attar-ilcelerde-universite-acilmasi-icin-cazip-kosullar-olmali-cha-739994-2-t.jpg

Cihan

Bu haber toplam 2302 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.