• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 23 °C
  • İzmir 27 °C
  • Giresun 23 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

Giresun Günleri Şebinkarahisar İle Coşdu

Giresun Günleri Şebinkarahisar İle Coşdu
Serkan ÇİFTCİ yazdı 4.Düzenlenen Giresun günlerinin 1 numarası ŞEBİNKARAHİSAR

Number  One  ŞEBİNKARAHİSAR

DEĞERLİ ŞEBİNKARAHİSARLI DOSTLARIM,HEPİNİZİ SAYGI SEVGİ VE MUHABBETLERİMLE SELAMLARIM.

Bu köşe yazarlığı konusunda işlerim nedeni ile fazla yazı yazamıyorum,  nedeni ise bana göre yazı yazmak kolay değil eğer ki yazı yazacaksam yazacağım konuya kendimi yüksek bir şekilde motive etmem lazım çünkü motive olmadan yazılan bir yazıyı ne okuyan anlar nede yazar anlatabilir.Ama bugün yüksek motivasyon var üzerimde ve elimden geldiğince sizleri bilgilendirmeye çalışacağım.

Sizlerle paylaşacağım konu uzun bir süre unutamayacağım Her yıl İSTANBUL Feshane' de düzenlenen 4.Giresun Günleri.

ŞEBİNKARAHİSAR yöresel zenginliklerinin tanıtımı olarak ev sahipliğini ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ yaptı ŞEBİNKARAHİSAR BELEDİYESİ VE KAYMAKAMLIĞI'DA katkıda bulundular. Yöremizin ürünlerini derneğin halka sunmuş olduğu stand üzerinden tanıtımı yapılıyordu, ürünlerin satışını ise TÜRKIYE YARDIM SEVENLER DERNEĞİ ŞEBİNKARAHİSAR ŞUBESİ yapıyordu. ŞEBİNKARAHİSARIMIZA ilgi ve sevgi her zaman olduğu gibi yüksek seviyede idi.

Ben böyle bir etkinlik böyle bir izdiham görmedim ŞEBİNKARAHİSAR stand'ı  5 dakika bile boş durmadı her dakika misafirler,  belediye başkanları, milletvekilleri, bakanlar, siyasetçiler, iş adamları, sanatçılar ve birçok sayamadığım saygıdeğer büyüklerim.

Gelelim bu etkinliğin iç detaylarına;

Hiç şüphesiz feshane de 3 gün boyunca yapılan etkinliğin 1 numarası ŞEBİNKARAHİSARDI isteyen istediği kadar itiraz etsin bu bir geçektir,  hiçbir tanıtım standı bizim standımız kadar yoğun ilgi görmedi değerli ağabeylerim ve arkadaşlarım ile elimizden geldiğince tüm gelen misafirlerimize ilgi gösterdik yöremizin zenginliklerini eksiksiz bir düzende tanıttık diye düşünüyorum.

Şunu da söylemek istiyorum ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ yönetim kurulu yine farkını ortaya koyarak hiçbir zorluktan kaçmayarak 3 gün boyunca sabah saat 09:00 dan gece saat 24:00 e kadar aralıksız hizmet verdi,  sadece hizmet vermekle kalmadılar biryandan oynadılar, biryandan oynattılar, biryandan da gelen misafirlere hizmet ettiler, feshane'de dikkat çeken sadece 2 alan vardı 1 tanesi canlı yayın olan sahne diğeri ise ŞEBİNKARAHİSAR tanıtım standı idi.

Bu etkinlikte halkımıza göstermiş oldukları ilgiden dolayı derneğimize ve yönetim kuruluna teşekkür ederim.

Davul zurna ve Kemençe Show;

Bizim standımıza yoğunluk çok yüksekti sadece ürünlerimizi değil kültürümüzü yüksek seviyede tanıttık.

Feshaneye gelen insanlar ŞEBİNKARAHİSAR HORONUNU izlemekten hiç çekinmediler ve doya doya izlediler büyük bir izdiham yaşandı, tüm insanlar 3 gün boyunca sabah akşam bizim yöresel oyunlarımızı izlediler, sadece izlemekle kalmadılar oyuna katılarak öğrenmek isteyenler bile oldu.

Bu etkinlikte aralıksız kemençe çalan GÜRSEL EKİNCİ' YE teşekkür ederim.

Sanatçılarımızda coşturdu;

Şebinkarahisar diğer yandan sanatçılar tarafından da büyük bir ilgi gördü.

Engin BAY

İlk olarak yöremizin ses getiren sanatçılarından Engin BAY İlk sahneye çıktı ve tüm Giresunluları türküleri ile coşturdu, fakat burada yöremizin sanatçısına büyük bir saygısızlık yapıldı Engin Bay'ın sahne sırası geldi ve sahneye çağırıldı türküsünü söylemeye başladıktan kısa bir süre sonra  sanatçının sahnesine belirsiz bir nedenden dolayı izin istemeden müdahale etmek istendi bu görüntü izleyicilerin gözünden kaçmadı  ama buna rağmen Engin Bay'ın hayranları ve izleyicileri dikkatlerini sanatçımıza katarak sahnede durmasını ve programa devam etmesini sağladılar.

Bu hareketin ne için yapıldığı ve kimin diretmeleri ile yapıldığı muammadır. Umarım bu olay kısa sürede açığa kavuşur.

Nurettin BAY

Yöremizin eski ve usta sanatçılarından olan Nurettin BAY sahneyi alır almaz tüm Giresunlular tarafından büyük bir alkış alarak türküleri ile tüm Giresunluları yerinde tutmadı yer yerinden oynadı sahneye yoğun ilgi olduğundan dolayı güvenlikler ve Nurettin bay hayranları arasında büyük bir izdiham yaşandı sanatçımız uzun bir süre sahnede kalarak tüm Giresunlulara muhteşem bir gece yaşattı kendisine ve ekibine teşekkür ederim..

Serkan ÇİFTCİ

ŞEBİNHABER - İSTANBUL

Mail : info@sebinhaber.com

Bu haber toplam 1715 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.