• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 18 °C
  • İzmir 18 °C
  • Giresun 21 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

Giresun Federasyonu Dünya'yı kucaklıyor

Giresun Federasyonu Dünya'yı kucaklıyor
Giresun Federasyonu Mübarek Ramazan ayı dolayısıyla sürdürdüğü hayır çalışmalarına bir halka daha ekleyerek Vietnam'da yaşayan Müslümanlar için yardım kampanyası başlattı.

Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan, Ramazan'da yaptığı Vietnam yardım gezisinin ardından kaleme aldığı bir yazıyla Giresunluları Vietnamlı Müslüman kardeşlerimize yardım konusunda dikkat çekti.

Dünyanın bu uzak coğrafyasında yaşayan, bedenleri küçük, yürekleri büyük kardeşlerimizin çeşitli imkânsızlıklar içinde İslam'ı yaşamaya çalıştıklarına dikkat çeken Turan, çeşitli vesilelerle Vietnamlı Müslümanlara dikkat çekiyor. Kamuoyunu bu konudan haberdar edebilmenin önemine değinen Turan, “Bi Dünya Giresun dedik.

Bunun gereği neyse aynı minval üzere çalışıyoruz. Hedefimiz dünyayı kucaklamak. Dünyadaki Müslümanlara uzanan Giresunlu demek, aynı zamanda dünyadaki Müslümanlara uzanan Türkiyelinin eli demektir. Halkımız mazlumiyet ve mağduriyetlere karşı çok hassas bir halktır. Bizler de Giresunlular olarak Türk halkının temsilcisi olmayı ve dünyaya yardım ve şefkat ellerimizi uzatabilmeyi arzu ediyoruz.” diyor.

“Mescid, okul ve yetimhaneye ihtiyaç var”

Hasan Turan, bu Ramazanda yurtdışı yardımlarının Vietnam'la sınırlı olmadığını ifade ederek, Giresun Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi İhsan Yüksel'in de Etiyopya'ya yardım ziyaretinde bulunduğunu sözlerine ekliyor.

Vietnam'ın büyük şehirlerinden biri olan Ho Chi Minh'e giderek oradaki Müslümanların durumunuyla ilgili izlenim ve tespitlerde bulunan Giresun Federasyonu Başkanı Turan, Vietnam genelinde 90 - 100 bin civarındaki Müslüman nüfusun 20 bin kadarının Ho Chi Minh'te yaşadığını kaydediyor ve bu ülkedeki Müslüman kardeşlerimize yardım eli uzatılmasının dünya ve ahiret kazancı anlamına geldiğini ifade ediyor.

Turan'ın izlenimlerine göre; samimi bir heyecanla İslam dinini tercih eden Vietnamlı Müslümanların cemaat olarak birarada bulunabilecekleri mescidlere ihtiyaçları olduğu gibi; 2 bin kadar Müslüman yetim çocuğu barındırarak eğitebilecekleri bir yetim merkezine de ihtiyaç var. Müslümanların genel anlamda dini eğitim için bir okula gereksinim duydukları ülkede İslami kurumların eksikliği oldukça dikkat çekici.

“İmkânsızlıklar içindeyken bile İslam'a sarılıyorlar”

Vietnam'ın genel olarak fakir bir ülke olduğunu söyleyen Turan, ücretlerin de çok düşük olduğunu kaydediyor. Ayda 100 - 150 $ la geçinen ailelerin büyük çoğunlukta olduğunu belirten Turan, bu rakamlardan çok daha düşük ücretlerle çalışanların bulunduğunu ve imkânsızlıklar içindeyken bile, İslam dinine sarılan Müslüman Vietnamlıların mescid, medrese ve yetim merkezleri için önemli bir desteğe ihtiyaç duyduklarını da sözlerine ekliyor.

Nüfusun çok büyük bir çoğunluğunun Budist olduğu ülkede, Hıristiyan misyonerlerinin çok önemli ve yoğun çalışmalar sürdürdüklerini söyleyen Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan, Müslümanlar olarak dünyanın diğer topraklarındaki kardeşlerimizden sorumlu olduğumuzu ifade ediyor.

Küçük mescidlere mütevazı da olsa birtakım yardımlar yaptıklarını anlatan Turan, Ho Chi Minh'de 5'i büyük 11 tanesi küçük olmak üzere toplam 16 mescid olduğunu belirtiyor. “Büyük dedikse öyle Türkiye'deki herhangi bir mahalle camiini düşünmeyin hemen. Bir katının büyüklüğü 80 - 100 m2 civarı ve genelde 2 ya da 3 katlı yapılar. Birinci kat sosyal mekân olarak kullanılıyor. Diğer iki kat mescid olarak kullanılıyor. Erkek ve kadın bölümleri mevcut.” diyor.

“Giresunlular dünyayı kucaklayacak ruha sahip”

Her şeyden önemlisi bu insanlara yanlarında olduğumuzu hissettirmek diyen Turan, “Gelin, Giresunlular olarak dünyayla kucaklaşalım. Yıllarca başta ABD olmak üzere; Fransa ve Çin gibi emperyalist ve sömürgeci ülkelere uzun yıllar bağımsızlık mücadelesi veren bu onurlu insanların yanında olmak insani olarak da, dini olarak da çok önemli.

Savaşın acılarını yaşamış, şu anda ise İslam'ı kabul ederek yaşamaya çalışan bu insanlar, ellerini tutacak kardeş ellere ihtiyaç duyuyorlar. Ne kadar çok kişiye ulaşırsak o kadar büyürüz. Ve Giresunlular bunu yapacak ruha sahip olduklarını tarihleriyle ispat etmiş durumda.” diye konuşuyor.

Vietnam'daki Müslüman kardeşlerimize maddi yardımda bulunmak isteyenlerin Giresun Federasyonu'na başvurmaları gerektiğini de hatırlatan Turan, “Ramazan genişlik ayıdır. Biz de dünyadaki kardeşlerimizle bir olalım. İslam'ın dünyasını genişletelim” dileğinde bulunuyor.

Kaynak: Haber7

Bu haber toplam 1750 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.