• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 14 °C
  • İzmir 17 °C
  • Giresun 17 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

GENÇLİK SPOR BAKANI SUAT KILIÇ GİRESUNDA

GENÇLİK SPOR BAKANI SUAT KILIÇ GİRESUNDA
Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere ilimize gelen Bakan Kılıç, kapalı yüzme havuzu, 19 Eylül Spor Salonu ve Gençlik Merkezini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

 

Bakan Kılıç’ın Valilik Makamına geçmesinden sonra ilk konuşmayı Vali Dursun Ali Şahin yaptı. “Sayın Bakanım, sizleri ilimizde ağırlamaktan büyük memnuniyet duyuyoruz” diyen Vali Şahin, bazı bilgiler verdi.

 

İlimizin tek beklentisinin havaalanı olduğunu belirten Vali Şahin, Giresun ve Ordu Valiliği olarak havaalanı inşaatını sıkı sıkı takip ettiklerini, yüzde 25’i tamamlanan inşaatın süresi içinde bitirileceğini söyledi.

 

Giresun deyince akla ilk Ada ile Kale’nin geldiğini de belirten Vali Şahin, Kale’ye teleferik projesinde önemli gelişmeler olduğunu, projenin hayata geçirilmesinin an meselesi olduğunu, Kale’deki çevre düzenlemesi çalışmalarında son aşamaya gelindiğini ifade etti. Ada’da arkeolojik çalışmaların devam ettiğini de söyleyen Vali Şahin, ışıklandırmayla birlikte geceleyin de Giresun Adası’nın ilgi çektiğini belirtti. Vali Şahin, Ada’ya su götürme çalışmalarının da bulunduğunu açıkladı.

 

İlimizin her yöresinin kendine has güzellikleri ile adeta cazibe merkezi olduğunu da sözlerine ekleyen Vali  Şahin, tüm yaylaların havadan 5000’lik haritalarının çıkarılacağını, yaylalardaki gelişi-güzel yapılaşmaların önüne geçileceğini söyledi.

2d8_dsc_0320.jpg

Vali Dursun Ali Şahin’in açıklamalarından sonra konuşan Bakan Kılıç’ta sözlerine, “Karadeniz’in sıcak yüzlü insanlarıyla bir arada olmaktan çok mutluyum. Tüm Giresun’a selamlarımı, sevgilerimi sunuyorum” diyerek başladı.

 

Giresun’un son yıllarda spor altyapısında önemli hamleler gerçekleştirdiğini, Bakanlık olarak bu süreci yakından takip ettiklerini de belirten Bakan Kılıç, sporun daha büyük hedeflere ulaşması için Bakanlık, Valilik (İl Özel İdaresi) ve Belediyelere büyük görevler düştüğünü söyledi.

2013-265-5.jpg

İl merkezi ve ilçelerde önemli spor tesisleri yaptıklarını da ifade eden Bakan Suat Kılıç, Giresun Atatürk Stadı’nın ışıklandırılmasının, Gençlik ve Kültür Merkezi inşaatının da bunlar arasında olduğunu belirtti.

 

Bakan Kılıç ayrıca Gençlik Merkezi’nin 3,5 ile 4 milyon TL.’ye tamamlanacağını, söz konusu tesisin içinde sporun tüm imkânlarının bulunacağını, her bireyin bu tesisten yararlanacağını belirtti.

 

Sorulan bir soru üzerine açıklama yapan Bakan Kılıç, Çotanak Arena Stadı’nın gündemlerinden hiç düşmediğini, buradaki tek sıkıntının arsa meselesi olduğunu, arazinin bulunması durumunda stat inşaatı için hazır olduklarını açıkladı.

 

2013-265-6.jpg

Giresun Üniversitesi’nin engellenemeyecek yükseliş içinde olduğunu, her geçen gün geliştiğini de sözlerine ekleyen Bakan Kılıç, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait 1050 olan yurt yatak sayısını önce 3 bin 760’a çıkardıklarını, şimdiki çalışmalarla da bu sayının 5 bin 060 olacağını söyledi.

 

Bakan Kılıç’ın yaptığı açıklamadan sonra Vali Şahin, Bakan Kılıç’a, Çotanak Fındık Rozeti taktı, Giresun’a has fındık ürünlerinin yer aldığı hediye paketi sundu.

 

Ziyarette; Milletvekilleri Mehmet Geldi, Adem Tatlı ve Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Belediye Başkanı Kerim Aksu, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, İl Jandarma Komutanı, Jandarma Albay Selahattin Acara, İl Emniyet Müdürü Hikmet Bulak, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Öden, Ak Parti İl Başkanı Av. Sabri Öztürk, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Çetin Çakıroğlu, Parti yöneticileri, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, bazı Sivil Toplum Kuruluşlarının yöneticileri ile daire amirleri karşıladı.

Bu haber toplam 3608 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.