• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 23 °C
  • İzmir 26 °C
  • Giresun 23 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

Feshane Sivas Günlerine Davet

Feshane Sivas Günlerine Davet
Sivaslılar ve Sivas dostları 12-14 Kasım 2010 tarihlerinde İstanbul Feshanede buluşuyor...
Anadoluda birlikte yaşama kültürünün en güzel örneği Sivasın tüm değerlerinin sazıyla, sözüyle, sanatıyla kutlandığı bir bayram niteliğinde geçecek Sivas Günleri'ne yalnız Sivaslılar değil tüm halkımız davetli!

Anadolu'nun zengin kültür hazinesi, İstanbul'da yeniden keşfolunuyor. Sivaslılar ve Sivas'a gönül verenler Feshane'de buluşuyor. Tarihe olan borcunu bin türlü kahramanlıkla ödeyen, Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı, Anadolu'nun sevda coğrafyası 'Sultan Şehir Sivas' ve Sivaslılar sahip oldukları eşsiz değerleri yeniden gün yüzüne çıkartıyor.

Birlik, kardeşlik, dayanışma ve karşılıklı anlayış açılarından eşsiz bir model oluşturan Sivas ve Sivaslı olmak, Feshane'de düzenlenecek etkinlik kapsamında her yönüyle ele alınacak; birlikte yaşama kültürünün bu eşsiz örneği tüm İstanbul ve Türkiye'ye yeniden tanıtılacak, çıkarılacak hayati dersler yalnız Sivaslıların değil herkesin ilgisine sunulacak.

12-14 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek Sivas Günleri'nde çeşitli konularda paneller Türkiye'nin önde gelen fikir adamlarını ağırlayacak. “Birlikte Yaşama Kültürü”, “Sivas'ın Kültürel Değerleri”, “Sivaslı Olmak”, “Küçülen Dünyada Büyümek”, “Hatırladığım Sivas” ve “Sivas'ın Görmezden Gelinen Değerleri” konularında düzenlenecek panellere Ahmet Turan Alkan, Beşir Ayvazoğlu, Abdurrahman Şen, Ahmet Özdemir gibi isimler konuşmacı olarak katılacak. Panellerin moderatörleri arasında Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Esen, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, Marmara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Arat, Marmara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hamza Kandur ve Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Toparlı bulunuyor. AK Parti Sivas Milletvekili Osman Kılıç, CHP Sivas Milletvekili Malik Ejder Özdemir, MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Edip Semih Yalçın Sivas Günleri'nin ağırlayacağı siyasiler olacak.

Düşünce ve fikir platformlarının yanısıra Sivas Günleri, Sivas'a ait folklorik değerlerin de kutlandığı adeta bir bayram niteliğinde geçecek. Türk Halk Müziğinin sevilen sanatçıları, Sivas yöresine ait türküleri seslendirecek. Sabahat Akkiraz, Onur Bozatlı, Cengiz Özkan, Enver Meralli, Ali Sultan, Doğan Karatepe türküleriyle dinleyenlere güzel vakit geçirtecek sanatçılardan bazıları. Ses sanatçılarının yanısıra halk oyunları ekipleri de etkinliğe renk katacak.

Ünlü Ressam İsmail Acar'ın resim sergisi, Selahattin Yasak'ın resim ve fotoğraf sergisi, 'Fotoğraflarla Sivas' sergisi, 'Tarihi, Kültürel ve Doğa Güzellikleri Açısından Dünden Bugüne Sivas' slayt gösterisi etkinliği görsel bir şölene dönüştürecek.

Bir Sivas Platformu organizasyonu

Sivas Günleri, İstanbul'da Sivas'la ilgili dernek ve sivil toplum kuruluşlarını kendi çatısı altında toplayan, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem'in başkanlığındaki Sivas Platformu'nun bir organizasyonu olarak gerçekleşecek. Sivas Günleri, Sivas Platformu'nun kuruluşundan bu yana altı yıllık çabasının da anlatıldığı, Sivas'ın maddi ve manevi mirasının, bugünkü potansiyelinin tanıtıldığı, hasat mevsiminde bir harman zamanı gibi dostluğun, mutluluğun ve umudun doruk noktasına çıktığı bir meydan olacak.Yazarı, şairi, ozanı, sazı ve sözüyle, sanatı ve sporuyla, yaşayan renkleriyle, tarihi ve bugünüyle Feshane'de İstanbul'un kalbi Sivas tadında ve renginde atacak...

K.:Medya Giresun
Bu haber toplam 1432 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.