• BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 12 °C
  • İzmir 16 °C
  • Giresun 14 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

Doğankentte Toplu Açılışlar yapıldı.

Doğankentte Toplu Açılışlar yapıldı.
Doğankentte Toplu Açılışlar yapıldı.

Doğankent'te Anaokulu, Semt Sahası, DSİ Köprüsü, Kütüphane, Çatak İ:Ö:O Ek Binası, 1,i ilçede olmak üzere il genelinde toplam 19 PTT Bank'ın Açılışları ile M.Y.O Temel atma töreni 27.07.2010 tarihinde Ulaştırma Bakanı Sayın Binali Yıldırım tarafından yapıldı.
Açılış törenine, Ulaştırma Bakanı Sayın Binali Yıldırım, Vali Mustafa Yaman İlimiz Milletvekilleri Hacı Hasan Sönmez ile Ali Temür, , İstanbul Milletvekili İbrahim Yiğit, Kaymakamı Naif Yavuz, Cumhuriyet Başsavcısı Radi Akyol, Belediye Başkanı Nazmiye Kabadayı, Uluştırma Bakanlığı Müsteşarı Habib Soluk, PTT Genel Müdürü Osman Tural, Bazı Belediye Başkanları, İl Genel Meclis Başkanı, AK Parti İl Başkanı Bazı daire müdürleri, vee çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende ilk konuşmayı yapan PTT Genel Müdürü Osman Tural, Müdürlüğü çalışmaları ve açılışı yapılacak olan PTT Bankları ile ilgili bilgiler vererek, Ulaştırma Bakanın önderliğinde ülkeye hizmet etme gayreti içinde olduklarını söyledi.

Milletvekili Hacı Hasan Sönmez de, Doğankent'in tarihi günlerinden birini yaşadığını kaydederek, ilimizdeki açılışlara katıldığı için Bakan Yıldırım'a teşekkür etti. Milletvekili Sönmez ayrıca, M.Y.O Binasının yapımını üstlenen Kolin Şirketi yetkilisi Naci Koloğlu ve kardeşi Celal Koloğluna de teşekkür etti.

Milletvekili Ali Temür de yaptığı konuşmada, Bakan Yıldırım'ın ORGİ Havaalanı ve Eğribel Tüneli Proje hazırlıkları ile ilgili müjdenin Bakan Yıldırım tarafından verildiğini belirterek çok mutlu olduğunu söyledi ve bu müjdelerden dolayı Ulaştırma Bakanına teşekkür etti.

Vali Mustafa Yaman'da, yaptığı konuşmada, ulaşım, eğitim, spor, kültür ve alt yapı gibi birçok yatırımın açılış ve temel atma töreninin yapıldığını belirterek, “Bu mutlu günümüzde yoğun çalışma temposu olmasına rağmen bizleri yalnız bırakmayan Sayın Bakanımıza şükranlarımı arz ediyorum.” dedi.

İlçede açılışı yapılan PTT Bank Şubesi ile beraber, bugün ilimiz genelinde toplam 19 PTT Bank Hizmet Binası açılışının yapıldığını kaydeden Vali Yaman sözlerini şöyle sürdürdü.

“Yine bugün, ilçemizin hasretle beklediği Doğankent Yüksekokulu hizmet binasının ilk çimentosu dökülüyor. Okulun yapımını üstlenen Kolin Şirketi yetkililerine huzurlarınızda teşekkür ediyorum.

Öğrencilerimiz başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızın yararlanacağı ve şimdi açılışı yapılan Doğankent Kütüphanesi ile ilimizdeki kütüphane sayısı 14' e, yükselmiştir

Çok kısa bir zaman diliminde gerçekleştirilen bu yatırımların İlçemiz ve ilimiz için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. El birliği ile ilçemizin diğer ihtiyaçlarının da kısa zamanda yatırıma dönüşeceğine inanıyor, Doğankent'imizin bu hizmetlere kavuşmasında başta Sayın Başbakanımıza, Sayın Ulaştırma Bakanımıza ve bakanlarımıza, İlimiz Milletvekillerine, Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza ve tüm emeği geçenlere şükranlarımı sunarak teşekkür ediyor, hepinize saygılar sunuyorum.”

Ulaştırma Bakanı Sayın Binali Yıldırım da yaptığı konuşmada,Giresun'a 2003-2010 yılları içinde sadece Ulaştırma Bakanlığı olarak yaptıkları yatırım miktarının yaklaşık 1 Milyar 500 Milyon TL olduğunu,. Bunun 1 Milyar 400 Milyon TL'si karayollarına harcandığını söyledi.

Sayın Başbakanımızın sizlere selamını getirdim diyerek sözlerine devam eden Bakan Yıldırım, ulaşımda, eğitimde, sağlıkta, alt yapıda Giresun'a büyük yatırımların yapıldığını, Giresun'a 666 TOKİ. Konutunun yapılarak hak sahiplerine teslim edildiğini, 334 konutunda yakında bitirilerek hak sahiplerine verileceğini söyledi.

Öğrencilerin ”Türk Telekom'un Yaptırdığı Okullarda Okumak İstiyoruz” pankart açması üzerine Bakan Yıldırım, ilçeye bir okul yaptırma sözü verdi.

M.Y.O Binasını yaptıran Şirket yetkililerine de teşekkür eden Bakan Yıldırım, Şirket yetkilisi Celal Koloğlu'na bir plaket verdi.

Bakan Yıldırım'ın konuşmasının ardından toplu açılış ve temel atma töreni gerçekleştirildi.

k.giresun.gov

Bu haber toplam 1743 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.