• BIST 9692.61
  • Altın 2490.431
  • Dolar 32.5901
  • Euro 34.8531
  • Ankara 23 °C
  • İstanbul 16 °C
  • İzmir 23 °C
  • Giresun 17 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

CHP Milletvekili Karaahmetoğlu Eğribel Projesi Artık Yapılmalı

CHP Milletvekili Karaahmetoğlu Eğribel Projesi Artık Yapılmalı
CHP Milletvekili Karaahmetoğlu, Eğribel Geçidi'ni meclis gündemine taşıyarak, Giresunluların bu projenin gerçekleşmesini beklediklerini ifade etti...
CHP Milletvekili Karaahmetoğlu, Eğribel Geçidi'ni meclis gündemine taşıyarak, Giresunluların bu projenin gerçekleşmesini beklediklerini ifade etti.
Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, Eğribel Geçidi'yle ilgili olarak Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın cevaplaması istemiyle TBBM Başkanlığı'na soru önergesi verdi.

Giresun'u, Doğu Karadeniz Bölgesini Karadeniz dağlarını aşarak Sivas'a İç Anadolu'ya, Doğu Anadolu'ya ve Akdeniz Bölgesine bağlayacak en kısa yolun geçiş noktasına Eğribel Geçidine tünel yapılmasının, yıllardır seçim vaadi olarak Giresun halkına müjdelendiğini hatırlatan Karaahmetoğlu sözlerin tutulmasını istedi.

“GEÇİT HENÜZ DEĞERLENDİRİLMEYE ALINMADI”

Giresun'u Şebinkarahisar, Çamoluk ve Alucra ilçelerine bağlayan bu yolun ve geçidin kar yağışı, çığ, tipi ve fırtına ile uzunca bir süre tamamen kullanılamaz hale geldiğini ve şehrin ilçeleri ile irtibatının kesildiğini vurgulayan Karaahmetoğlu, “Bu güzergahta olan kazalar sonucu onlarca yurttaşımız hayatını kaybetmiştir. Karayolları genel müdürünce Karadeniz'i Anadolu'ya bağlayacak tüneller olarak Ovit Tüneli, Araklı-Salmangas-Bayburt Tüneli, İkinci Zigana Tüneli, Hopa Dağı Cankurtaran Tüneli, Kırık Tüneli, Kop Tüneli Karaçam-Bayburt Tüneli Zigana-Torul-Gümüşhane arasına yapılacak 9 yeni tünel belirtilmektedir. Trabzon, Rize, Artvin, Bayburt ve Gümüşhane illerinin bu tüneller ile Anadolu'ya bağlanması sağlanacaktır. Hal bu ki 2230 m kotundaki Eğribel Geçidine Karayolları Genel Müdürlüğünce tünelli geçiş yapılması için güzergah araştırması yapıldığını belirttiğiniz 2010 mayıs ayından bu yana geçen süre ve genel müdürünüzün açıklaması göstermektedir ki bu geçit bakanlığınız tarafından henüz değerlendirilmemiştir” dedi.

GEÇİT HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR

Giresun'un kalkınması, limanının işlerlik kazanması, Giresun Ekonomisinin canlanması açısından da hayati önem arz eden Eğribel Geçidi Tüneli'nin son olarak AK Parti adayları tarafından seçim öncesi 28 mega projeden biri olarak Giresunluya söz verildiğini Bakan Yıldırım'a hatırlatan Karaahmetoğlu önergesinde şu sorulara yer verdi, “AKP Grup Başkanvekili tarafından 2015 yılına kadar hizmete sokulacağı müjdelenen tünel her seçim döneminde ve öncesinde seçim vaadi olarak kullanılmaya devam edilecek midir? Tünelin yapılıp yapılmayacağı ne zaman hizmete açılacağı hususunda Giresunlu vatandaşlarımıza kesin bir cevap verebilir misiniz?

Bu projeler değerlendirilir ve öncelikler planlanır iken bölgeler arasındaki, iller arasındaki eşitsizliğin giderilmesi neden dikkate alınmamıştır? Karadeniz bölgesi kentlerinin gelişmişlik farkları gözetilerek yatırımların değerlendirilmesi sizce de daha uygun değil midir?

Gerek tren yolu projesi, gerekse tünel projeleri için daha önce hazırlanmış bilimsel çalışmaların göz ardı edilerek güzergahların yeniden belirlenmesi ve yeni projelerin hazırlanması hususunda bakanlığınızın bir talimatı olmuş mudur?

En uygun ve ekonomik güzergaha sahip olduğu geçmişteki projelerle, araştırmalarla belirtildiği halde tren yolu projesi güzergahına dahil edilmeyen ilimizin vatandaşlarında iktidar tarafından önemsenmediği yönünde kanaat oluştuğunu biliyor musunuz?

K.:giresunekspres
Bu haber toplam 1881 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.