• BIST 10289.28
  • Altın 2453.016
  • Dolar 32.2206
  • Euro 34.7527
  • Ankara 25 °C
  • İstanbul 18 °C
  • İzmir 24 °C
  • Giresun 18 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

CANİKLİ'DEN CHPLİ BELEDİYE'YE AĞIR SUÇLAMA

CANİKLİ'DEN CHPLİ BELEDİYE'YE AĞIR SUÇLAMA
Eğer ispat edilemezse sayın Canikli istifa edecek”
CANİKLİ'DEN CHPLİ BELEDİYE'YE AĞIR SUÇLAMA

Dünyada genellikle , muhalefet iktidar hakkında belgeler ortaya koyar ama ülkemizde tam tersi olmaya başladı.AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli,son açıklamalrıyla CHP ile ipleri koparma noktasına getirdi


AKP YILLANMIŞ DOSYALAR PEŞİNDE

ARTVİN Belediyesi'nin Konut Edindirme Projesi kapsamında inşa ettirdiği 91 ev 17.01.2009 tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Kemal Anadol, CHP Balıkesir Milletvekili Ergün Aydoğan, CHP Edirne Milletvekili Bilgin Paçarız ve CHP Artvin Milletvekili Metin Arifağaoğlu'nunda katıldığı törenle hak sahiplerine teslim edilmişti.

Aradan geçen bir yılın ardından önceki akşam SKYTÜRK televizyonunda Ak Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, Artvin Belediye Başkanı Emin Özgün'ün yaptırdığı 91 konutu, yakınlarına verdiği yönünde bir iddiada bulundu. Bunun üzerine program yapımcısı söz hakkı doğduğu için Başkan Emin Özgün'le bir telefon bağlantısı gerçekleştirdi.
Emin Özgün, Ak Parti Grup Başkanvekili'nin iddialarına yanıt vererek, “ Benim soyadım Özgün, annemin kızlık soyadı Tansi, sayın Canikli'yi Artvin'e davet ediyorum. Gelsin, kendisi araştırsın, iddia edildiği gibi, ben 91 konuttan herhangi birini bir yakınıma vermişsem belediye başkanlığından istifa edeceğim. Eğer ispat edilemezse sayın Canikli istifa edecek” diye yanıt verdi.

Başkan Özgün:” Siyaset; farklı düşüncelerin kavga etmesi değil, hizmet anlamında yarışmasıdır.” diyerek AK Parti Grup Başkanvekilinin sözlerini 'Çamur at izi kalsın' mantığı olarak yorumladı. AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli ile CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Skyturk televizyonunda 'Aykırı Sorular' programında karşı karşıya gelerek AK Parti'nin özelleştirme politikalarını masaya yatırdılar. Canlı yayında AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli'nin Artvin Belediye Başkanı Emin Özgün'e yönelik iddiaları üzerine Başkan Özgün, telefonla SKYTURK'e bağlanarak cevap hakkını kullandı. Canikli'yi Artvin'e davet ederek toplu konut projelerini yerinde incelemesini tavsiye etti.

BAŞKAN ÖZGÜN, 08 HABER'E AÇIKLAMALARDA BULUNDU.
Artvin Belediye Başkanı Dr. Emin Özgün, gazetemize, canlı yayın programını değerlendirerek toplu konut projeleri hakkındaki iddiaları cevaplandırdı.
“SKYTURK televizyonunda Sayın Kılıçdaroğlu ile AKP Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, belediyelerdeki yolsuzluklarda söz ederken, Sayın Nurettin Canikli, 'Artvin Belediye Başkanının Artvin'de 98 konut yaptığını' ve benim eşime, dostuna peşkeş çektiğimi iddia etmiştir. Bu durum bana haber verildi. Ben de cevap hakkımı kullanarak telefonlar bağlantı gerçekleştirdim. Sayın Canikli'ye şunu söyledim. Partiler demokrasinin gereğidir. Bunu böyle kabul etmemiz gerekir. Demokratik kurallar içerisinde Sayın Deniz Baykal, benim genel başkanımdır. Ama Tayyip Erdoğan da seçilmiş bir başbakandır. Benim de başbakanımdır.
Annemin kızlık soyadı Tansi, babamın soyadı Özgün, bu soyadları taşıyan 98 kişinin içerisinde bir tane konut alan olmuş ise ben belediye başkanlığından istifa edeceğim. Eğer, onun dediği doğru değilse, o siyasetten istifa edecek. Siyasetin etik kuralları budur.” dedi.
08 Haber'in o zaman AK Parti Grup Başkanvekili bunu neye dayandırıyor şeklindeki sorusuna ise şöyle cevap verdi:
“Onun dayandırdığı yer Sayıştay. Sayıştay dosyasında; biz daire satmışız, belediye personeli daire almış, bunlardan birisi de belediye başkan yardımcısı Erdinç Bey. İşçilerden alanlar da var. İhaleye yapmışız, konutları alan sade vatandaşlar da var. Sayıştay, Belediye Başkan Yardımcısı alamaz demiş, onun savunmasını vermişiz. İhale çıkarmışız, 98 dairesinin hepsi satılmamış, o kurallara uygun olarak belediye başkan yardımcısı da daha sonra ihaleye girmiş o da almış. Belediyeyi zarara uğratmamış, herhangi bir şekilde peşkeş çekilmemiş, ama Sayıştay'a göre etik olarak girmemesi gerektiği yönünde soruşturmasını yapmış.

Başkanvekili Canikli'nin söylediği o değil. Biz o daireleri eşimize, dostumuza peşkeş çekmişiz. Ki daireleri alanlar içinde AKP'lisi, MHP'lisi CHP'lisi DP'lisi olabilir. Ben o insanlara saygı duyuyorum. Onlar benim insanlarım. Çünkü ben, Artvin'in belediye başkanıyım.

Benim o programda hoşuma gitmeyen şey şu. Artık partiler yolsuzluk dosyaları tartışacağına; kanun var, yargı var, adliye var. Suç unsuru varsa yargıya intikal ettirsin. Ben, yaptığı güzel projelerle, benim, örnek olarak bizim 100 dairelik projeleri CHP'li Kılıçdaroğlu çıkarak örnek göstermesini isterim. TOKİ'nin beceremediğini Artvin Belediyesi Artvin'de becermiştir desin isterim. Sayın Canikli çıkıp AKP'li belediyelerin yaptığı örnek projeleri anlatsın. Siyaset artık hizmeti yarıştırma olmalıdır. Televizyonlara çıkıp, bu insanları kavga ettirmenin bir anlamı yok.
Ben, 3. dönem belediye başkanlığı yapıyorum. Bu halk, karakaşıma, kara gözüme oy vermedi. Bu konut projesi, benim en gurur duyduğum projedir. Fakiri, fukarayı, dar gelirliyi konut sahibi yapmışımdır ve seçimden önce de bitirmişimdir. Benim övündüğüm, gururlandığım ve halk tarafından takdir edilen projeye, bir siyasetçinin çıkıp televizyonlarda 'çamur at izi kalsın' mantığıyla sözler sarf etmesi yanlıştır. Yaklaşık 110 daire yapmışızdır. Hep Allah'a şükretmişimdir. Hem övündüğüm hem de halk tarafından takdir edilen bir proje bir siyasetçinin çıkıp 'Emin Özgün, bu konutları eşine dostuna peşkeş çekmiştir.' demesi çirkindir.


Sayın Canikli, AKP'nin Grup Başkanvekilidir. Gelir Meclis'te araştırma komisyon kurdurur, komisyon Artvin'e gelir, orada oturan insanlar konuşurlar, konutları görür, ihale şeklini incelerler. Ondan sonra ben inanıyorum ki; Sayın Canikli de 'helal olsun Emin Özgün'e'diyecektir. AKP iktidara gelmeden önce, belediyelere, İller Bankasından gelen paylar, belediyelerin borçları nedeniyle tamamı kesilirdi. AKP iktidara geldikten sonra belediyelerin İller Bankası'ndan gelen payların yüzde 40'tan fazlasını kestirmiyor. Yüzde 60'ını gönderiyor. Çevre temizlik vergisi ücretlerini su faturalarının içine yansıtmıştır. Bu güzel bir uygulamadır. Bunların yaptığı devrimdir. Belediyelere yapılmış en büyük iyiliktir. Kendilerini takdir ediyorum. İyiye iyi, doğru yapılanı doğru, yanlış varsa haksız bir şekilde eleştirmeyeceksin, doğruluk payını araştırarak eleştireceksin.”

TÜRKİYE, BU KADA KAVGAYI KALDIRMAZ.
Artvin Belediye Başkanı Emin Özgün, açıklamalarını sonunda, siyasetin; toplumun sorunlarını çözme sanatı olduğuna vurgu yaparak “Türkiye, bu kadar kavgayı, bu kadar didişmeyi kaldırmaz. Herkes şapkasını önüne koyacak, bu ölümlü dünyada, bu ülke Allah'ın bir lütfüdür. 3 tarafı denizlerle çevrili, 8 devletle komşu ülke. Bu ülkenin kıymetini bileceğiz.
Ben dünyanın birçok ülkesini gezdim. Dünyanın en güzel insanları yaşadığı bir ülkedir Türkiye. Fikri, zikri ne olursa olsun, eğer fikirleri bu ülkenin menfaatleri doğrultusunda yarıştırırsak sorun yok. Eğer kavga ettirirsek, senden olan, benden olan diye kavga ortamına sokarız, bu ülkeye zarar veririz. Siyaseti, bu zeminden kurtarmak gerekir.” dedi.
http://www.08haber.com/index.php?page=haber&file=habergoster&hid=3828

haber:giresunaktuel
Bu haber toplam 1951 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.